Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO

Forskjellen mellom VISA og MasterCard

OPPDATERT MANDAG 6. NOVEMBER 2023

Er det egentlig noe forskjell på MasterCard og VISA? Hvilket kredittkort er det beste?

VISA og MasterCard er kjent for mange av oss, men hva er egentlig forskjellen?
VISA og MasterCard er kjent for mange av oss, men hva er egentlig forskjellen?

Visa eller MasterCard: Er den ene bedre enn den andre?

Hvis man har et kredittkort, eller er på utkikk etter et, så har du kanskje også merket at noen kort heter MasterCard og noen heter Visa kredittkort. Mange amerikanske filmer snakker også ofte om MasterCard, mens du er kanskje mest vant med å se Visa logoen, men hva er egentlig forskjellen? 

Hva er forskjellen mellom Visa og MasterCard

Forskjellen mellom et Visa kredittkort og et MasterCard er kort og greit bare 2 forskjellige leverandører. Både Visa og MasterCard er de som er ansvarlig for at transaksjonene på ditt kort går greit for seg, og at pengene blir trukket fra din bankkonto, og overført til forhandleren sin konto. 

Likt som på både melk og potetgullsprodusenter så har vi også selskaper som går gode for dine transaksjoner. Vi har Tine og Q-Melk f.eks. og i kredittkortuniverset har vi både Visa og MasterCard blant annet. 

Sammenlign alle norske Visa og MasterCard kredittkort i Bytt.no sin store oversikt over kredittkort her

Forskjellige betalingsnettverk

I motsetning til Tine som produserer melken sin selv, så er det ikke Visa eller MasterCard som lager og deler ut kredittkortene. Visa og MasterCard er to forskjellige betalingsnettverk som hvert kredittkort, og de fleste bankkort, må benytte seg av. 

Det er i spesielt sære tilfeller hvor man selv tar kontakt med Visa eller MasterCard, og hvis du støter på noen problemer så vil de fleste bankene hjelpe deg og ta opp problemstillingen med Visa eller MasterCard selv.

Forskjellige brukersteder

Den eneste synlige forskjellen mellom Visa og MasterCard er hvor man kan bruke kortene. Det er to forskjellige betalingsnettverk og det er opp til butikken du handler i hvilke betalingskort de godkjenner. 

Selv på antall brukersteder så ser man en relativt liten forskjell. I Norge tilbyr de fleste butikker en betalingsterminal fra Nets som tilbyr både Visa og MasterCard m.m. Likt er det i utlandet også, og de aller fleste ferieplasser. 

Visa og MasterCard er de 2 mest brukte betalingsnettverk i verden hvor Visa alene står for hele 1 700 transaksjoner hver sekund (ut av totalt ca 5 000 hvert sekund), så vil de fleste butikker og betalingsløsninger være interessert i å være en del av denne statistikken. 

Butikker og bedrifter må betale en avgift for å kunne tilby de forskjellige betalingsnettverkene ut til sine kunder, og desto flere nettverk desto høyere avgift. Men Visa og MasterCard er som oftest alltid med.

Se hvilket kredittkort kundene er mest fornøyde med i våre sammenligningslister for kredittkort her

Bankene gir fordelene

I og med at det er bankene som gir ut kredittkort så er det også dem som er ansvarlig for alle rabatter, cashback og andre fordeler du får sammen med kredittkortet. De bestemmer også selv hvilken rente du får, og er ansvarlig for gjelda du pådrar deg. 

Man trenger derfor sjeldent å gruble på om du skal gå for et Visa kort eller et MasterCard kort. Det er nemlig bankene og de forskjellige kredittkortene som burde sammenlignes, ikke selve betalingsnettverket. 

Sammenlign kredittkortfordelene

Et kredittkort kan gi deg en rekke forskjellige fordeler hvor du kan tjene flere hundre kroner hver måned hvis man bruker kredittkortene riktig. Du kan lese mer om hvordan du bruker kredittkortene på best måte her. 

De mest vanligste fordelene du får med et kredittkort er rabatter på utvalgte nettbutikker, dagligvarebutikker, klær, elektronikk og flyreiser bl.a. Man kan også få penger tilbake på transaksjonene sine(cashback), eller gratis reiseforsikring inkludert.

For at du skal finne det kredittkortet som passer for ditt forbruk, er det derfor lurt å sammenligne fordelene og ulempene med hvert kort. Du burde da sammenligne:

  • Antall rentefrie dager
  • Rente på kredittkortet
  • Fordeler og rabatter
  • Gir kortet deg fordeler og rabatter der du handler ofte
  • Erfaringer delt av over 1000 kredittkortkunder

Kredittkortene gir rabatter og cashback på diverse butikker og andre transaksjoner så hvis man kredittkortet med riktig kombinasjon av rabatter og andre fordeler så ser man fort at et kredittkort ikke er så ille likevel. 

Da må man riktignok betale det fulle beløpet på kredittfakturaen hver måned. Begynner rentene å løpe går vinningen fort opp i spinningen. 

Finn det beste kredittkortet på Bytt.no

Bytt.no har utviklet en sammenligningstjeneste for alle kredittkortene som er registrert i Norge. Vi henter ut data og tall fra Finansportalen, og kombinerer dette med ekte brukeromtaler, slik at du kan føle deg trygg på ditt valg. 

Du vil også enkelt kunne se både fordeler og ulemper ved hvert kort slik at du ikke blir overrasket når regningen kommer. Vi anbefaler at du finner et kredittkort med cashback, eller et kredittkort med drivstoffrabatter. 

Vi har også utviklet en chatbot som enkelt tar mattestykket for deg, på hvor mye du sparer på å bytte ut bankkortet med et bensinkort hver gang du fyller. Chaten er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende. Se din besparelse med et bensinkort her.

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR