Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 13. juli

Slik fungerer bonus på bilforsikring

Slik fungerer forsikringsbonus og slik øker du den

OPPDATERT ONSDAG 4. JANUAR 2023

Visste du at du kan med enkle grep øke bonusen på bilforsikring dobbelt så raskt, og at 10% høyere bonus ikke nødvendigvis medfører 10% lavere pris?

BONUS PÅ BILFORSIKRING: Når skaden først er ute går det ut over bonusen din. Men hva er egentlig bonus, og hvordan fungerer det?
BONUS PÅ BILFORSIKRING: Når skaden først er ute går det ut over bonusen din. Men hva er egentlig bonus, og hvordan fungerer det?

Bonus på bilforsikring

Forsikringsselskapene spør om bonusen din når du skal be om tilbud på bilforsikring. Men hva er egentlig bonus? Og hvordan får du høyest mulig bonus?

Bonusprosent er ikke det samme som prosent i rabatt

Selv om bonusen oppgis i prosent, er det ikke dermed sagt at prosenten blir det samme på prisen.

For eksempel vil 10% høyere bonus på bilforsikringen gi deg en lavere pris, men ikke nødvendigvis 10% lavere pris. Hvor stor besparelsen din blir varierer hos de ulike forsikringsselskapene. Det er med andre ord ingen fast regel for hvor mye 10% høyere bonus gir i årlig besparelse. Det eneste som er sikkert er at prisene blir lavere desto høyere bonus du har.

Få uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskaper i Bytt.no sin anbudstjeneste for bilforsikring her

Så lang tid tar det å øke i bonus på bilforsikring

Hvor lang tid det tar å øke i bonus varirer noe fra selskap til selskap, men de aller fleste selskapene opererer med følgende modell for bonus på bilforsikring:

Forutsatt at du kjører skadefritt:

Bonus   |        År
20%       |       1 år

30%       |       1 år

40%       |       1 år

50%       |       1 år

60%       |       1 år

70 %      |       5 år

75 %      |       5 år

75 %      |   Bonusfri skade

Kort oppsummert så vil det altså ta deg 5 år med skadefri kjøring for å øke bonusen din fra 20% til 70%, og ytterligere 5 år å øke fra 70% bonus 75%. Først når du har vært på 75% i 5 år, får du en bonusfri skade. Skulle du være så uheldig å kollidere med maksimal bonus, vil du altså ikke tape bonus. Hvis du ønsker å vite mer om konsekvensene ved å ta i bruk forsikringen på de ulike bonusnivårene, anbefaler vi at du leser denne artikkelen om hvor stort bonustapet ditt blir ved skade.

Det tar deg altså 15 år med skadefri kjøring for å få den høyeste bonusen Men! Det finnes noen enkle triks og metoder for hvordan du kan øke den raskere.

Sammenlign tilbud på bilforsikringer i anbudstjenesten til Bytt.no her

Slik halverer du tiden det tar å opparbeide bonus

Vi har skrevet en artikkel på hvordan du enklelt kan øke bonusen din dobbelt så raskt, helt lovlig. En regel forsikringsselskapene har seg i mellom gjør at dersom du bytter forsikringsselskap etter 180 dager (et halvt år), kan det nye forsikringsselskapet ditt gi deg bonusopprykk.

Du kan altså halvere tiden det tar å opparbeide deg bonus. Vil du vite mer hvordan dette fungerer, så anbefaler vi at du leser denne artikkelen om hvordan du dobler bonusen din på halve tiden.

Skal du kjøpe bil nummer 2? Be om 50% på den nye bilen!

Dersom du har 50% eller høyere bonus fra før, kan du be om 50% bonus på neste bil, når du utvider bilparken. Samme gjelder også dersom du kjøper deg andre kjøretøy med bonus, som for eksempel motorsykkel. De fleste selskapene oprerer med denne regelen, så dersom du ikke blir gitt dette av ditt nåværende selskap, anbefaler vi at du vurderer å bytte til et annet selskap som gir deg dette.

Bonusen kan flyttes mellom kjøretøyene

Dersom du har flere bonuser, kan du flytte bonusen mellom kjøretøyene akkurat som du selv ønsker. Det alltid mest lønnsomt å ha den høyeste bonusen på det kjøretøyet med mest verdi, eller med høyest forsikring.

Det er lite vits å ha 75% bonus på en gammel bil med ansvarsforsikring, hvis du i tillegg har en flunka ny bil med 50% bonus og full kasko. Be om å bytte bonusen, det lønner seg!

Bonus og bilkjøring i jobbsammenheng

Hvis du har brukt bil i jobbsammenheng så kan du få opp til 50% i start bonus. Normal oppstartsbonus er på 20%, men dersom du har kjørt bil i sammenheng av jobb kan du be om å få godskrevet ytterligere 10% ekstra for hvert år du har kjørt skadefritt i jobbsammenheng. (Maksimalt 50%)

Så enkelt får du tilbud på bilforsikringen, helt uforpliktende og gratis

Du kan spare tusenvis på å gjennomgå forsikringene. Dersom du ønsker et uforpliktende tilbud på bilforsikringen din, eller forsikringene forøvrig, anbefaler vi å bruke noen få minutter på å legge forsikringene ut på anbud.

Ved å legge forsikringene ut på anbud, gir du forsikringsselskapene mulighet til å konkurrere om å få deg som kunde. Det er veldig enkelt, og det er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende. Du avgjør altså helt selv om du ønsker å slå til på et, eller flere av tilbudene du mottar. Dersom du velger å bytte, vil forsikringsrådgiveren som gir deg tilbudet gjøre hele jobben for deg.

Bytt.no er en av Norges største anbudsportaler for forsikring og er på få år brukt av over 150 000 nordmenn.

Så enkelt legger du forsikringene ut på anbud:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
  2. Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
  3. Velg eller forkast tilbudene du mottar - helt gratis og uforpliktende

Klikk her for å sammenligne tilbud på forsikring.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

BILFORSIKRING

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

HUSFORSIKRING

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

INNBOFORSIKRING

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

REISEFORSIKRING
NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR