Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert april 2024

7 enkle tips for en billigere bilforsikring

7 enkle tips for en billigere bilforsikring

Vi har samlet de beste triksene og tipsene til hvordan du enkelt kan få deg en god og billig bilforsikring

Alle som eier bil må ha bilforsikring, men prisene varier stort fra selskap til selskap. Bytt.no gir deg hvordan du kan få en god og billig bilforsikring
Alle som eier bil må ha bilforsikring, men prisene varier stort fra selskap til selskap. Bytt.no gir deg hvordan du kan få en god og billig bilforsikring

Slik får du en billig bilforsikring

Hva er det som avgjør prisene på forsikringen? Du kjenner sikkert noen som betaler mye for en bilforsikring, og andre som har en billig bilforsikring.

Forsikringsselskapene beregner prisene sine på utallige målinger og risikoberegninger. Noen forsikringsselskaper vektlegger din alder, mens for andre betyr kanskje bilmerket til bilen din mest. I tillegg så endrer markedet seg hele tiden. Det er med andre ord helt umulig å til enhver tid forsikre seg om at man har den billigste bilforsikringen.

Men, fortvil ikke! De billigste bilforsikringene har flere fellestrekk. Vi har samlet 7 gode tips og råd til deg, slik at du enkelt kan få deg en billig bilforsikring.

1: Opparbeid deg god bonus

Bonus er den klart viktigste faktoren for forsikringsselskapene når de skal beregne prisen på bilforsikringen din. For å få god bonus må du kjøre skadefritt. Hvis du har 75% bonus, er du på toppen av bonusstigen og får dermed alltid den billigste bilforsikringen.

Vi har tidligere skrevet om et tips som forsikringsbransjen helst vil holde skjult, nemlig hvordan du øker bonusen din dobbelt så fort.

2: Ikke vær lojal

Dessverre er det slik at lojale kunder, i nærmest alle bransjer taper på å være lojale. Dette gjelder også forsikring! Velger du å bli for lenge i et forsikringsselskap kan fort en billig bilforsikring bli veldig dyr. Selv om du kanskje ikke ønsker å bytte forsikringsselskap så ofte, er det ingenting i veien for å samle inn tilbud for å gjøre en helhetlig vurdering.

Du kan selv sjekke hvor mye lojaliteten din koster deg i vår forsikringskalkulator. Kalkulatoren regner ut hvor mye det er sannsynlig at du kan spare ved å bytte forsikringsselskap.

Selv om dine priser ikke har økt, kan det være andre forsikringsselskaper som tilbyr en billigere bilforsikring til deg. Vi anbefaler derfor at du gjennomgår forsikringene dine minst en gang i året. På tide å sjekke forsikringene? Klikk her for å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper.

3: Vurder om du har riktig dekning

Hvor gammel er bilen din? Er det på tide å endre dekningen din? En kaskoforsikring er den dyreste av forsikringstypene. Dersom du ikke har bruk for det, er det ingen vits å betale ekstra for det. Husk at en forsikringsskade kan ofte medfører bonustap i tillegg til egenandelen, altså er det ikke alltid lønnsomt å bruke forsikringen.

4: Kontroller din årlige kjørelengde

Når du kjøper forsikring, betaler du også for hvor langt bilen skal kjøre i året. Forsøk å regne deg frem til hvor mye du har kjørt årlig tidligere, kanskje du ikke trenger så mye kjørelengde som du betaler for? (Desto mindre årlig kjørelengde, desto billigere bilforsikring.)

5: Se hva prisen blir med samlerabatt

De fleste forsikringsselskaper tilbyr samlerabatt, med andre ord en rabatt du mottar dersom du samler flere forsikringer på ett og samme sted. Hos noen selskaper er denne så høy som 25%. Men, det er ikke alltid det mest lønnsomme til tross for denne rabatten. Det er ingenting i veien for å ha forsikringene i seperate selskaper, det avgjør du helt selv.

Få tilbud om samlerabatt på dine forsikringer i Bytt.no sin anbudstjeneste for forsikringer her

6: Velg en bil som er billig å forsikre

Dersom du allerede har bil, eller har kjøpt bil er det ikke så lett å gjøre noe med dette nå. Men når tiden er inne for å kjøpe ny bil kan det være lurt å ta sjekk med forsikringsselskapene før du faktisk kjøper bilen.

En liten tommelfinger regel er at biler med store motorer som oftest er dyrere å forsikre enn mindre biler med mindre motorer.

7: Velg en bilforsikring andre er fornøyde med

Vi i Bytt.no innhenter årlig tusenvis av omtaler og erfaringer norske forsikringskunder har med sine forsikringsselskaper. Vi anbefaler deg å velg bilforsikring fra et forsikringsselskap som andre er fornøyde med, da pris ikke nødvendigvis alltid er det viktigste.

Her kan du lese hvilken bilforsikring flere tusen andre er mest fornøyd med, og gjennom vår gratis anbudtjeneste kan du sammenligne flere tilbud på bilforsikring.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

BILFORSIKRING

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

HUSFORSIKRING

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

INNBOFORSIKRING

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

REISEFORSIKRING
NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR