Sammenling. Bytt. Spar.

Kredittkort for reise - Dette er et reisekort

OPPDATERT TORSDAG 9. NOVEMBER 2023

Med et reisekort så er ferien din sikret. Få gratis reise- og avbestillingsforsikring i tillegg til cashback eller andre rabatter på ditt kredittkort

Bytt.no forklarer hva et reisekort er og hvorfor det er så viktig at du benytter deg av et reisekort når du bestiller din ferie.
Bytt.no forklarer hva et reisekort er og hvorfor det er så viktig at du benytter deg av et reisekort når du bestiller din ferie.

Hva er et reisekort

Et reisekort er enkelt og greit et kredittkort som passer til forskjellige reiser og ferier. Et reisekort kommer med gratis reiseforsikring og ofte også avbestillingsforsikring på både hotell og flyreise, hvis man betaler med enn 50% av reisen på reisekortet. 

De beste reisekortene gir også reiseforsikring som dekker resten av reisefølget. I tillegg får man mange andre goder og fordeler knyttet til vanlige transaksjoner på ferien din. 

Når du skal finne det rette reisekortet så må man ikke alltid bare se på renten kredittkortet tilbyr. Det finnes mange forskjellige banker og alle lokker med hver sine fordels- og rabattprogram. Velger du riktig reisekort så trenger det ikke gå så langt mellom hver ferie. 

Reiseforsikring

Reisekortene kommer alltid med reiseforsikring, og det er dette kriteriet som definerer et reisekort.

Reiseforsikring gjelder kun dersom transport- og hotellutgiftene delvis er finansiert via kredittkortet, som oftest minst 50%, men kan også dekke andre utgifter relatert til reise. Planlagte arrangementer og transportkostnader dekkes også av reiseforsikringen. 

Utover dette så varierer dekningsgraden til de forskjellige kortene, så det er anbefalt å lese litt mer om reiseforsikringen du velger. De dyreste kostnadene er heldigvis forsikret, og hvis uhellet skulle skje i utlandet, så er det lurt å liste opp alle dine tapte eller ekstra kostnader. 

Et reisekort kommer ikke bare med reiseforsikring. Man får mange forskjellige goder som gjør ferien din billigere, og fakturaen lavere. Noen reisekort kommer nemlig med gode rabatter på flyreiser og hotell, og enkelte av dem gir deg også penger tilbake på hver transaksjon.

Les mer om hvordan du finner det beste reisekortet her. 

Avbestillingsforsikring

I tillegg til reiseforsikring så kommer reisekortene med avbestillingsforsikring. Denne forsikringen dekker utgifter i forbindelse med reise som har måtte blitt avlyst på grunn av akutt sykdom, ulykke eller dødsfall. 

Forsikringen dekker også avbestilling grunnet pandemi, terror, høy kriminalitet og naturkatastrofer blant annet. Du kan lese mer om avbestillingsforsikring og hvordan du sikrer din ferie best her.

Rabatt på flyreiser og hotell

Mange reisekort kommer også med gode rabatter på både flyreiser og hoteller. Med rabatter på 10-20% på reisekostnadene så kan man fort spare inn til neste ferie. 

Cashback

Cashback, kickback eller penger tilbake er en fordel enkelte kredittkort kommer med som gir deg penger tilbake på enkelte transaksjoner. Det finnes også kredittkort som gir penger tilbake på hver transaksjon, men denne prosendelen er som oftest litt lavere. 

En liten prosent del med cashback kan komme godt med når man er på ferie slik at fakturaen som kommer dagen derpå ikke er like høy som forventet. 

Du kan lese mer om kredittkortene med cashback og se det beste cashbackkortet her.

Gebyrer og andre kostnader

Likt som de fleste andre kredittkortene det norske markedet har å by på så kommer også reisekortene med gebyrer. Gebyrene varierer blant de forskjellige reisekortene så du burde alltid undersøke hvilken bank som krever færrest penger tilbake fra deg, i form at gebyrer.

Sjekk etter at du har gratis årsgebyr, og at det er gebyrfrie uttak i utlandet på kortet. Mange banker lar deg ta ut penger på kredittkortet fra bankens minibank, men husk at rentene på uttaket begynner å løpe fra første stund.

Reisekortet du velger burde også ha lave valutapåslag og ingen transaksjonsgebyrer hverken i Norge eller utlandet.

Sammenlign reisekortene på Bytt.no

Våre sammenligningslister gjør det enkelt for deg å sammenligne de forskjellige reisekortene du kan få her til lands. Kredittkortene er hentet ut fra Finansportalen så har vi gruppert og sortert de kredittkortene som egner seg best på ferie og reiser.

I mer detaljer så kan du se alle fordeler og ulemper med reisekortet slik at du kan styre unna de dårlige valgene. Sammen med fordeler og ulemper så kan du også lese blant tusenvis av brukerverifiserte kundeomtaler innen kredittbransjen. På denne måten så får du et innsyn i bankens kundehåndtering før du plasserer kredittgjelda i dems bank. 

Litt lenger ned på denne siden så ser du en oversikt over de 5 beste reisekortene, men du kan også se hele listen over alle reisekortene i Norge her

En annen viktig grunn til å betale med kredittkortet er finansavtalelovens paragraf 54b. Den gir deg rett til å kreve pengene tilbake dersom flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist.
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR