Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert desember 2023

Reduser renten på kredittkortgjeld med opptil 15%!

Slik går frem for å redusere renta på kredittgjelden din

Kredittkortgjeld er blant den dyreste gjelden man kan ha, fordi renten ofte er over 30% - men med et par enkle grep kan denne halveres, og i enkelte tilfeller kan du få den ned til 2-3%!

Halver renta på kredittkort med enkle grep!
Bli kvitt dyr kredittgjeld: Så og si alle lån er bedre enn et kredittkortlån. Vi viser deg hva du kan gjøre for å redusere renta på kredittgjelden din!

Rett på sak: Kvitt deg med kredittkortgjeld!

Den mest effektive måten å redusere renta på kredittkortgjeld er å bli kvitt kredittkortgjeld, ofte omtalt som "refinansiering". Du får ikke mindre gjeld, men målet er at gjelden skal bli billigere for deg å nedbetale!

Kredittkortgjeld er helt vanlig lån

De færreste tenker kanskje på det, men penger du skylder på et kredittkort er et helt ordinært banklån, akkurat på linje med boliglån, forbrukslån og andre smålån - bare mye dyrere. Og hva gjør man ofte med dyre lån der andre banker kan tilby en lavere rente? Jo, man bytter bank - og det er akkurat det du bør gjøre. Flytt gjelden din bort fra banken som har kredittkortet ditt, og inn i en billigere bank.

Dette er valgene dine

Hvis du vil redusere renta på kredittkortgjelden din så har du et par valg som vi skal se nærmere på, sortert fra mest gunstig til mindre gunstig:

  1. Hvis du eier en bolig, så kan du redusere renta på kredittkortgjelden ved å samle kredittgjelden inn i boliglånet
  2. Hvis du eier en bolig men får nei fra banken, så kan likevel samle kredittgjeld inn i boliglånet hos spesialiserte banker som sier ja der andre banker sier nei
  3. Hvis du ikke eier en bolig så kan du samle kredittgjelden din i et billigere lån. Her kan du sjekke hvor mye dette kan spare deg for

Les mer om hvert av disse grepene under og finn den løsningen som passer deg og din situasjon best.

1: Samle kredittgjelden din inn i boliglånet

Dette er det beste alternativet. Hvis du eier en bolig, og du har kredittkortgjeld, så bør du forsøke å samle kredittgjelden din inn i boliglånet. Spesielt hvis du har flere smålån og annen forbruksgjeld, så vil dette lønne seg stort da du reduserer all gjeld ned til kun étt avdrag, étt termingebyr og ikke minst alt er samlet på én regning. Her kan du lese mer om hvordan du lykkes med å samle kredittgjeld inn i boliglånet.

2: Nei fra banken? Finn en bank som sier ja

Ofte ender man opp med at banken din, eller tilsvarende banker, sier nei til din søknad om å bake kredittgjeld inn i boliglånet. Årsakene kan være mange, men i de fleste tilfeller er det fordi du ikke oppfyller alle kriterier rundt inntekt og utgifter.

Da finnes det heldigvis spesialiserte banker som i langt større grad går din økonomiske situasjon i sømmene og er villige til å strekke seg litt lengere for å refinansiere kredittgjelden din. Her kan du lese mer og se de beste bankene som sier ja der andre banker sider nei.

3: Flytt kredittkortgjelden din til et billigere lån

Selv om du ikke eier bolig så er det mye å hente på å flytte gjelden din, spesielt hvis du har flere kredittkort, til étt billigere lån, nemlig et forbrukslån. Kredittkort har ofte en effektiv rente på 25% til 30%, mens et forbrukslån ligger som regel på mellom 10% og 15%.

Du får ikke like stor besparelse som hvis du hadde samlet kredittkortgjeld inn i et boliglån, men du kan fremdeles oppnå en langt lavere rente, og dersom du har flere kredittkort eller smålån oppnår du effekten med kun étt avdrag, étt termingebyr og ikke minst alt er samlet på én regning. Her kan du lese mer om samle all kredittgjeld på ett sted.

Flere muligheter for å redusere renta på kredittgjelden din

Som du ser så har du flere muligheter for å redusere kredittgjelden din ved å enten samle den inn i et boliglån eller inn i et billigere lån. Det som er viktig når du først setter i gang er at du sammenligner markedet.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste innen personlig økonomi, og hos oss kan du enkelt sammenligne 1036 boliglån fra 169 banker, 129 forbrukslån fra 96 kredittbanker og alle 324 kredittkort på markedet.

Lykke til med refinansieringen!

SIER BANKEN NEI TIL REFINANSIERING?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å refinansiere kredittkortgjeld, enten man ønsker å samle i étt lån eller man vil samle kredittgjelden inn i boliglånet. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder vanlige banker vanligvis sier nei til.

Slik refinansierer du boliglån

Slik lykkes du med refinansiering av boliglånet ditt, enten du skal flytte, øke eller bake inn eksisterende gjeld i boliglånet

REFINANSIERE BOLIGLÅN

Slik refinansierer du forbrukslån

Slik går du frem for å refinansiere og kutte kostnader på forbrukslån, både med og uten sikkerhet i egen bolig

REFINANSIERE FORBRUKSLÅN

Slik refinansierer du kredittkort

Kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden du kan ha - slik går du frem for å samle og redusere kredittgjeld

REFINANSIERE KREDITTGJELD
RELATERTE OMTALER INNEN BANK
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR