Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 13. juli

Samle kredittgjeld i én bank i étt lån

Reduser månedlig kostnad ved å samle all kredittgjeld i étt billigere lån

I løpet av juli 2024 har Bytt.no undersøkt renter og vilkår på nærmere 324 kredittkort og sammenlignet de opp mot andre banker og lån. Les videre for å lære hvordan du lykkes med å refinansiere kredittkortgjeld og se de topp 3 billigste bankene vi fant!

Hvis du har flere kredittkort er mye å spare på å samle kredittkortene på ett sted.
DET LØNNER SEG Å SAMLE: Mange forskjellige kredittkort, og nedbetalingsplaner kan gjøre at økonomien blir veldig uforutsigbar, og vanskelig å sjonglere. Samler man alt på en faktura sparer man både penger og frustrasjon

1 av 3 som eier et kredittkort har en ekstremt høy rente

Samlet sett så har vi nordmenn hele 82,1 milliarder kroner i kredittgjeld. Til sammenligning så kostet operahuset i Oslo 4,2 milliarder kroner. 20,1 av disse 82,1 milliardene ligger med svært høye renter, som da vil si at ⅓ av kredittkorteierne i Norge har gammel gjeld, og dyr gjeld. Hvis du er en av disse, så kan du med raske grep spare tusenvis av kroner på å refinansiere kredittgjelden din.

Usikker på hvilken rente ditt kort har?

Da kan du sjekke ut vår oversikt over kredittkort med lav rente på markedet. Hvis ditt kort ikke er i toppen, eller med i oversikten, så har du sannsynligvis et veldig dyrt kredittkort og kan tjene stort på å refinansiere gjelden din med enkle grep.


Kredittkortgjeld = banklån

Pengene du skylder på kredittkortet ditt er et lån på lik linje med alle andre lån. Og hva gjør man med andre lån hvis banken ikke vil sette ned renta og det finnes mange konkurrenter som gjerne vil ha deg som kunde? Jo, man bytter bank og det er nøyaktig det du bør gjøre med kredittkortgjelden din.

Kredittkortgjeld er blant den dyreste gjelden man kan ha i Norge, men løsningen er like enkel som den er åpenbar: Bytt bank! Flytt kredittgjelden din til en annen bank som kan tilby deg lavere rente.


Samle kredittgjelden i én bank

Enten du har étt eller flere kredittkort, evt. om du også har forbrukslån eller andre smålån, så gjelder det altså å bytte til en billigere bank. Hvilken bank du kan bytte til avhenger av situasjonen din, men generelt sett faller du i en av to kategorier:

 • Du eier en bolig:
  Dersom du eier en bolig så stiller du veldig sterkt til å samle kredittgjeld og andre smålån i én og samme bank. Bankene kaller dette for refinansiering med sikkerhet i bolig, og enkelt forklart så betyr det at du øker boliglånet ditt tilsvarende kredittgjelden din, og samler all kredittgjeld inn i boliglånet.

 • Du eier ikke en bolig: Hvis du ikke eier en bolig så er det fremdeles flere banker som ønsker å bake sammen all kredittgjeld du har hos dem. Bankene kaller dette for refinansiering uten sikkerhet, og går kort og godt ut på at du samler all kredittgjeld i et nytt forbrukslån.

I denne artikkelen tar vi primært for oss refinansiering av kredittkortgjeld uten sikkerhet. Dersom du eier en bolig og vil samle kredittgjelden din inn i boliglånet så kan du lese mer om det her.

Joda, det lønner seg med et forbrukslån

Forbrukslån er et utskjelt låneprodukt i Norge, og ikke uten grunn. Rentene er høye og bankene har frem til nyere tid lånt ut over en lav sko. La oss presisere: Hvis du skal på gamblingferie til Las Vegas så er det en veldig dårlig idé å ta opp et forbrukslån. Hvis du derimot ønsker å bli kvitt kredittkortgjeld og ikke eier en bolig så er faktisk et forbrukslån en veldig god løsning, men:

 • Du må passe på at du får en lavere rente enn du hadde fra før
 • Du må ikke ta opp mer gjeld enn du trenger - lån akkurat nok til å nedbetale kredittgjelden og ikke mer
 • Du må passe på at nedbetalingstiden ikke er for lang

Hvis du følger disse retningslinjene så vil du i de aller fleste tilfeller spare penger ved å samle kredittkortgjelden din i et forbrukslån hos en ny bank.

Derfor lønner det seg å samle kredittkortgjeld inn i et forbrukslån

Som nevnt ovenfor så er kredittkortgjeld noe av den dyreste gjelden man kan ha. Hvor mye dyrere? Et boliglån ligger vanligvis mellom 2-3% effektiv rente. Et forbrukslån ligger vanligvis mellom 10-15% effektiv rente. Et kredittkort derimot har som regel over 25% effektiv rente, ofte opp mot 30%. Og det er denne renteforskjellen som gjør at det lønner seg å samle kredittgjelden din i en bank som tilbyr forbrukslån.

Dette blir enda mer tydelig hvis man har flere kredittkort man nedbetaler. Enkelte kredittkort har dyre termingebyr og årsgebyr som øker kostnaden, men hvis man samler alt av kredittkort og smålån i étt lån trenger man bare å forholde seg til étt avdrag, én rente, étt termingebyr og sist men ikke minst: én faktura.


Sjekk din besparelse på 2 minutter

Hvis du er usikker på hvor mye du kan spare på dette, så anbefaler vi deg å teste ut vår kalkulator for refinansiering av kredittgjeld. Det tar kun et par minutter, og du får selv se hvor mye du potensielt kan spare på å samle kredittgjelden din.


Slik går du frem for å samle all kredittgjeld i én bank

La oss si du har 3 kredittkort og 1 smålån på til sammen 250 000 kr ( Endre til din gjeld). Første steg er å finne en bank du ønsker å søke hos. Da søker du at du ønsker å refinansiere 250 000 kr. Dersom søknaden din går gjennom, så vil i enkelte tilfeller din nye bank være behjelpelig med å innbetale gammel gjeld. Til syvende og sist ender du opp med étt billigere lån hos én bank, fremfor 4 forskjellige lån fordelt på 4 banker.

Hvor mye kan du spare?

Prøv vår kalkulator og sjekk nøyaktig hvor mye du kan spare ved å samle dyr kredittgjeld i et billigere lån.
Det tar kun to minutter og selvfølgelig helt uforpliktende. Prøv vår kalkulator her.

Så hvordan finne den billigste banken?

For å finne den billigste banken som du kan refinansiere og samle kredittgjelden din hos så har du enkelt forklart to valg:

 1. Sammenlign 125 forbrukslån fra 92 banker:
  Hos Bytt.no kan du enkelt sammenligne alle forbrukslån på markedet med oppdaterte renter og vilkår for lørdag 13. juli 2024. Dette kan bli en langsom prosess, men det finnes en enklere fremgangsmåte:

 2. Få hjelp av en finansagent:
  Hvis du bruker en finansagent så kan du raskt og enkelt sammenligne opptil 15 tilbud på refinansiering av kredittgjelden din. En finansagent vil på din vegne kontakte en rekke banker og innhente tilbud på dine vegne. Tilbudene du mottar er helt uforpliktende og det er gratis å bruke en finansagent.

I listen under har vi hentet frem de fem billigste forbrukslånene på markedet i dag, lørdag 13. juli 2024. Lykke til med refinansieringen!

Topp 5 billigste lån for å samle kredittgjeld lørdag 13. juli 2024

Samle kredittgjelden din hos en av disse bankene og få en bedre økonomi. Samlet lån på 140 000 kr med 5 års nedbet. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Valg
📢 Fremhevet
La bankene kjempe om deg!
Søk hos 25 banker med én søknad
Gratis og uforpliktende
Hjelper alle søkere
Eksempelrente: Effektiv rente 12,73% lånebeløp 130 000, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 43 382, totalt: 173 382.
30 omtaler
12,93%
eff. rente
3 111 kr
kost/mnd
Annonse
Detaljer
Grønt lån
Eksempelrente: Nominell rente 8,49 %, Effektiv rente 9,14 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 32 298 kr, totalt: 172 298 kr
109 omtaler
9,14%
eff. rente
2 872 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer
Møre Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 8,90 %, Effektiv rente 10,05 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 36 903 kr, totalt: 176 903 kr
16 omtaler
10,05%
eff. rente
2 948 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
DNB Forbruksfinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,90 %, Effektiv rente 11,63 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 218 kr, totalt: 182 218 kr
1 328 omtaler
11,63%
eff. rente
3 037 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansier gjeld i boliglånet
Samle lån i boliglån. Få personlige tilbud tilpasset din situasjon fra flere banker
Eksempelrente: Eff. rente 7,67 %, lånebeløp 2 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 379 341 kr, totalt: 4 379 341 kr
Få tilbud
Få personlig tilbud Samle gjeld
Personlån
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,72 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 003 kr, totalt: 182 003 kr
26 omtaler
11,72%
eff. rente
3 033 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,72 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 003 kr, totalt: 182 003 kr
26 omtaler
11,72%
eff. rente
3 033 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Sier banken nei til refinansiering?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å refinansiere kredittkortgjeld, enten man ønsker å samle i étt lån eller man vil samle kredittgjelden inn i boliglånet. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder vanlige banker vanligvis sier nei til.

Slik refinansierer du boliglån

Slik lykkes du med refinansiering av boliglånet ditt, enten du skal flytte, øke eller bake inn eksisterende gjeld i boliglånet

REFINANSIERE BOLIGLÅN

Slik refinansierer du forbrukslån

Slik går du frem for å refinansiere og kutte kostnader på forbrukslån, både med og uten sikkerhet i egen bolig

REFINANSIERE FORBRUKSLÅN

Slik refinansierer du kredittkort

Kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden du kan ha - slik går du frem for å samle og redusere kredittgjeld

REFINANSIERE KREDITTGJELD
RELATERTE OMTALER INNEN BANK
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR