Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO

Det finnes ingen fastprisavtaler tilgjengelig i juni

Oppdatert søndag 16. juni

Beste fastprisavtale juni 2024

Bytt.no har sammenlignet og testet alle strømavtaler som tilbyr fastpris i juni 2024

HURTIGVALG BEST I TEST:
Svært kortvarig
Kortvarig
Langvarig
Svært langvarig

INGEN TILGJENGELIGE FASTPRISAVTALER.

Grunnet den pågående situasjonen i strømmarkedet finnes det i juni 2024 ingen tilgjengelige fastprisavtaler. Enkeltvise unntak finnes i Nord-Norge.

Det er fremdeles tusenvis av kroner å spare ved å bytte til en bedre og billigere spotprisavtale. Vi anbefaler deg å prøve vår strømavtalerobot: På 1 minutt analyserer og tester roboten din nåværende strømavtale og viser deg hvor mye du kan spare på å bytte.

er kåret til å ha de beste fastprisavtalene så langt i juni

Oppdatert søndag 16. juni 2024

Bytt.no har i juni sammenlignet samtlige 29 fastprisavtaler som finnes i strømmarkedet. Vi har kombinert pris og vilkår opp mot 15407 tilbakemeldinger fra norske strømkunder - se hvilken strømleverandør kundene mener er best!

Hos Bytt.no finner du Norges beste fastprisavtale i juni 2024
FASTPRIS: Ønsker du å binde strømprisen? På Bytt.no kårer vi de beste fastprisavtalene på strøm i Norge

Slik velger du riktig fastprisavtale

Fastprisavtale er en type strømavtale hvor strømprisen er avtalt på forhånd, og varer så lenge som bindingstiden gjelder. Fordelen med disse avtalene er at du har en forutsigbar strømpris, men ulempen er at de ofte er dyrere over tid, og avtalene har bindingstid.

Fastpris kan lønne seg i enkelte scenarioer hvor spotpris blir mye høyere enn strømleverandørene hadde sett for seg. Strømselskapene tar nemlig en kalkulert risiko når de tilbyr fastpriser - de gambler på at spotprisen skal ligge under det du betaler i fastpris.

Enkelte leverandører tilbyr også billige og kortsiktige fastprisavtaler. Flere av disse avtalene selger strømleverandørene med tap, i håp om at du som kunde skal fortsette på en ny avtale når avtaleperioden på fastpris er utløpt.

Slik kårer vi de beste fastprisavtalene

Det er enkelt å finne de billigste fastprisavtalene her på Bytt.no, men som vi alle erfarer fra tid til annen så er det ikke alltid det billigste alternativet er det beste.

Derfor kombinerer vi priser og vilkår til alle fastprisavtalene på markedet sammen med hva 15407 kunder mener, og resultatet blir en unik best-i-test kåring av Norges beste fastprisavtale.

For at kåringen av beste fastprisavtale skal være rettferdig skjer den automatisk og uten påvirkning fra ansatte i Bytt.no eller fra strømleverandørene.

Ettersom prisene varierer basert på bindingstiden, har vi valgt å dele kåringen opp i følgende kategorier:

 • Ekstra kortvarig
  Norges beste fastprisavtale på strøm som har bindingstid på under 6 måneder. Dette passer for deg som ønsker ekstra billig strøm i en kort periode
 • Kortvarig
  Norges beste fastprisavtale på strøm som har bindingstid på 6 måneder. Dette passer for deg som ønsker billig strøm det neste halvåret.
 • Langvarig
  Norges beste fastprisavtale på strøm som har bindingstid på 12 måneder. Dette passer for deg som ønsker en god strømavtale det neste året.
 • Ekstra langvarig
  Norges beste fastprisavtale på strøm som har bindingstid på minst 24 måneder. Dette passer for deg som vil velge en god strømavtale og ikke trenge å tenke på det på lang tid.
Bruddgebyr: Alle fastprisavtaler på strøm har bindingstid og bruddgebyr. Vær obs på at dersom du ønsker å avslutte avtalen før bindingstiden er utløpt så vil dette innebære å betale bruddgebyret som ofte er på flere tusen kroner.

Vi vektlegger en rekke forskjellige kriterier for å kåre de beste fastprisavtalene. For å unngå manipulasjon går vi ikke ut med de konkrete faktorene, men de blir påvirket av blant annet:

 • Avtaletype
  I denne kåringen ser vi kun på fastprisavtaler. Spotprisavtaler har en egen kåring.
 • Må kunne bestilles av alle
  For at en strømavtale skal bli med i kåringen forutsetter det at den kan bestilles av hvem som helst, og ikke er forbeholdt medlemmer eller interesseorganisasjoner.
 • Omtaler
  Kun strømleverandører med minimum 100 omtaler og en totalscore på 3.0 (av 5.0) eller mer blir inkludert i kåringen. For ordens skyld nevner vi at det er helt gratis for strømleverandører å innhente og svare på omtaler fra sine kunder.
 • Best - men ikke nødvendigvis billigst
  Vi kårer en vinner for hver kategori basert på en vektet og automatisk beregning av pris, vilkår og omtaler. Alle strømleverandører kan bli kåret uavhengig om det foreligger et kommersielt samarbeid. Billigste fastprisavtaler har en egen kåring.

Datagrunnlag til kåringen (i tillegg til omtaler)

 • Avtalen er en fastpris-avtale
 • Vi har brukt Oslo kommune som et representativt eksempel (Obs andre priser kan gjelde i andre områder)
 • Vi har tatt utgangspunkt i et årlig forbruk på 16 000 kWt
 • Avtalen er aktiv for nye kunder i dette øyeblikk
 • Avtalen er allment tilgjengelig og forutsetter f. eks ikke medlemsskap
 • Prisene oppdateres hver time for å sikre at prisene er aktuelle akkurat nå

Her er de beste fastprisavtalene på strøm i juni 2024 basert på 15407 tilbakemeldinger fra kunder:

Finn den billigste strømmen med Bytt.no

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Vi henter alle 320 strømavtaler direkte fra Forbrukerrådet og kombinerer avtalene med tusenvis av verifiserte brukeromtaler om strømleverandørene. Skriv inn postnummeret ditt så finner vi den billigste strømmen der du bor.

Ditt postnummer:
Sammenlign

Alle strømpriser

Sammenlign 320 strømavtaler og tusenvis av omtaler

ALLE STRØMPRISER

Spotpris

Sammenlign alle spotprisavtaler på markedet

STRØM SPOTPRIS

Variabel pris

Sammenlign alle variable prisavtaler på markedet

STRØM VARIABEL PRIS

Fastpris

Sammenlign alle fastprisavtaler på markedet

STRØM FASTPRIS
NYLIG OMTALTE STRØMAVTALER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR