Meny
Data levert av

Sammenlign alle fastpris strømavtaler i Norge

Sammenlign alle 19 fastpris strømavtaler i Norge på strømprisen (Oppdatert med dagens strømpris, mandag 6. februar 2023)

Ditt postnummer
Finn de billigste strømavtalene der du bor
Vis flere valg
ÅRLIG STRØMFORBRUK Usikker på forbruket ditt?
Ditt strømforbruk (kWt/år)
16 000 kWt
1000 kWt 50 000 kWt
AVTALETYPE
OBS!
VALG FOR FASTPRIS Flere valg
Omtaler
Overblikk
Pris pr. mnd
Bestill
Agva Fast 3 måneder 2023
Fastpris - Agva Kraft
2070 omtaler
Etterskuddsvis fakturering
3 måneder bindingstid
Ingen betalingskrav
5 255 kr /mnd
298,58 øre/kWt
Detaljer
Sammenlign
Ikke samarbeid
HENT INN FLERE

Sammenlign alle fastprisavtaler i Norge på Bytt.no

OPPDATERT TORSDAG 29. SEPTEMBER 2022

Strømavtaler med fastpris tar markedet med storm - Men er en fastprisavtale så attraktiv som den ser ut som?

Fastprisavtaler blir mer og mer vanlig innen strømmarkedet, men er disse strømavtalene gode?
Fastprisavtaler blir mer og mer vanlig innen strømmarkedet, men er disse strømavtalene gode?

Hva er fastpris strømavtaler?

Fastpris på strømmen er en strømavtale hvor man avtaler strømprisen i forkant av kundeforholdet hvor strømprisen skal holde seg på den avtalte prisen uavhengig av hva som skjer i strømmarkedet.

Fastprisavtaler på strøm kan sammenlignes med å binde renta på boliglånet. Går man en usikker tid imøte med tanke på strømprisen så liker mange å bytte over til en fastprisavtale for å få en forutsigbar strømpris gjennom de usikre månedene.

Oppdaterte strømpriser? Se alle fastprisavtaler på strøm i Norge her

Hvorfor velge fastpris

En fastprisavtale er ment for dem som liker forutsigbarhet. En fastprisavtale gir deg samme strømpris gjennom den forhåndsbestemte tidsperioden, og i mange tilfeller så kan dette være billigere enn spotprisen. 

Det er ikke nødvendigvis at man tjener penger på en fastprisavtale og man er alltid nødt til å velge med omhu. Men hvis man får en fast strømpris det neste året, så vet man med sikkerhet at det ikke kommer noen overaskelser på fakturaen det neste året. 

Forskjellige fakturabeløp med fastprisavtaler? Med en fastprisavtale så er det ditt strømforbruk som bestemmer fakturastørrelsen. Da er fakturaen naturlig høyere på vinteren, enn sommeren, men man unngår potensielle svingninger på strømprisen som kan ruinere månedsøkonomien. 

Når lønner det seg med fastpris strøm

Det er ingen fasit på når det lønner seg å bytte over til en fastprisavtale, men de mest usikre månedene er når regnet fryser om til snø. Da er det ekstremt lite vann i magasinene, og vi er avhengige av strømimport fra europa. 

Usikkerheten på strømprisene gjennom vinteren gjør at mange bytter over til fastprisavtaler rundt Oktober og November, men det finnes aldri en garanti på om du tjener på fastprisavtaler eller ikke. Fastprisavtaler er kun ment for forutsigbarhet, så må man ta mattestykket på strømregningene i ettertid. 

Statistikk fra SSB viser at spotpris er den billigste avtaletypen over tid, og det er denne avtaletypen som Forbrukerrådet anbefaler. Les mer om Norges spotprisavtaler her

LES OGSÅ: Se stor oversikt over strømselskapene som gjennomfakturerer her

Fastpris strøm 1 år

Med en fastprisavtale på strøm over 1 år får du en forutsigbar strømpris i hele 12 måneder. Det kan være skummelt å binde strømprisen for et år fremover, men 1 år er relativt lite når man ser på et potensielt tap på strømprisen. Ligger du i snitt 20 øre over spotprisen så utgjør dette ca 250 kroner dyrere strømregninger i måneden.

Se hvilken strømavtale som er den beste fastprisavtalen over 12 måneder her.

Potensiell stor besparelse med fastprisavtaler

Tar man frem eksemplet med rekordhøye strømpriser gjennom sommeren og høsten i 2021 så ser man at fastprisavtalene har vært en gullgruve for enkelte kunder. Vi ser kunder som har bundet strømprisen på så lavt som 37 øre/kWh mens spotprisen har vært oppe i 2 kroner/kwh.

Før du eventuelt slår til på en fastprisavtale så kan det være lurt å sette seg litt inn i de historiske strømprisene. Da kan man ta en bedre beslutning på om fastpristilbudet er godt eller ikke. Se oversikt over dagens strømpriser, samt også historiske strømpriser her.

Fastpris strøm 3 år

Det finnes også fastprisavtaler med bindingstider over 3 år, hvor du får en litt lavere strømpris enn hvis du velger en fastpris på 1 år, eller 6 måneder. En fastprisavtale over 3 år er naturligvis litt skumlere enn 1 år, men når man får en bedre strømpris på 3 år kontra fastpris i 1 år, så man det være interessant å vurdere risikoen.

Du kan lese mer om hvilken strømleverandør som har den beste fastprisavtalen for 3 år her

Analyser din strømavtale

Det er kanskje litt vanskelig å sette seg inn i hvilke strømavtaler man skal gå for, og hvilke strømselskaper som er best for kunden. Strømbransjen jobber iherdisk for å forvirre kundene til å betale mer enn de trenger, og hele bransjen er under hard kritikk. Nettopp derfor har vi utviklet en chatbot som går ned i sømmene på din strømavtale, og sammenligner denne opp mot strømmarkedet.

Vår chatbot dykker ned i vilkårene og utgiftene ved din strømavtale for å se om nettopp din strømleverandør prøver å lure deg på strømprisen. Chatten er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende, og tar bare 2 minutter.

Se hvor mye du kan spare på å bytte strømavtale i vår chatbot her.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR