Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 16. juni

Fastprisavtale til bedrift

Les alt du trenger å vite om fastprisavtaler til din bedrift

Fastprisavtale til bedrift - sammenlign på Bytt.no

OPPDATERT TORSDAG 23. MARS 2023

Få tilbud på fastprisavtaler fra flere strømleverandører og sammenlign strømpris og avtalevilkår på Bytt.no.

Fastpris kan være lønnsomt, men også veldig risikabelt. Les videre og lær alt du trenger å vite om fastprisavtaler for bedrifter.
Fastpris kan være lønnsomt, men også veldig risikabelt. Les videre og lær alt du trenger å vite om fastprisavtaler for bedrifter.

Sammenlign strømprisen på fastprisavtaler til bedrifter

En fastpris strømavtale for bedrifter strekker seg som oftest over flere år, og bedriftene må velge strømavtale med omhu for å ikke ende opp med å betale mer enn nødvendig.

Fastprisavtaler er, og har alltid vært et stort sjansespill, og med kontrakter på 3-10 år er det viktig å kunne føle seg trygg på valget, og strømprisen man binder seg til.

Ingen vet hva fremtiden bringer, og hvor strømmarkedet er om et par år, så det kan være lurt å bruke fastprisavtalene som en forutsigbarhet og ikke en avtale du nødvendigvis skal tjene penger på.

På utkikk etter strømavtale til privat? Sammenlign alle 216 spotprisavtaler på privatmarkedet i Norge her

Hva er fastpris strøm til bedrift

En fastprisavtale på strøm til bedrifter er, i likhet som ved privatmarkedet, en strømavtale hvor du binder deg i et gitt antall år til en fast strømpris som holder seg til den avtalte prisen gjennom hele avtaleperioden.

I tillegg til å binde seg til en fast strømpris så binder man også bedriften til et gitt antall strømforbruk i løpet av perioden.

Det vil si at hvis din bedrift «kjøper» 100 000 kWh i avtaleperioden og ikke bruker opp alle kilowattene så vil man fremdeles bli fakturert opp til 100 000 kWh.

De fleste strømselskaper lar deg betale spotpris på strømforbruket din bedrift bruker som overstiger den avtalte mengden med strømforbruk, og noen strømselskaper har avtaler hvor man ikke får lov til å «kjøpe» fastpris på hele strømforbruket til selskapet. 

I de tilfellene vil man avtale med strømleverandøren hvor mange prosenter av bedriftens årlige strømforbruk som skal være i spotpris og fastpris, og enkelte selskaper lar deg også velge når på dagen eller året du skal ha fast- eller spotpris 

Få tilbud på fastpris strøm til din bedrift

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter vil du få tilbud på fastprisavtaler fra flere selskaper samtidig, og muligheten til å snakke med strømselskapenes representanter for å få råd og veiledning vedrørende bedriftsavtalene. 

På denne måten kan du ta en mer sikkert valg basert på ny og bedre kunnskap innenfor strømmarkedet, samtidig som du kan forhandle på fastprisen eller vilkårene ved strømavtalen. 

Anbudstjenesten er helt uforpliktende og gratis, og gir deg tilbud på strømavtaler til din bedrift fra opp til 3 strømleverandører samtidig.

Fordeler med fastpris strøm bedrift

Det er klart at den potensielle store fordelen med fastprisavtaler er det økonomiske aspektet ved det hele, men mange ser også verdien i det å ha en forutsigbar strømregning man vet at bedriften alltid klarer å betale. 

Hvis spotprisen svinger en plass mellom 50 til 200 ører i løpet av dagen og måneden så kan det være vanskelig for mange selskaper å regne inn strømkostnadene hver måned. 

Strømregninger som svinger fra 5000 kroner til 20 000 kroner kan være vanskelig for mange selskaper, som gjør at mange selskaper heller velger å binde seg til en fastprisavtale som gir de strømregninger på 10 000 kroner i dette eksempelet.

Selv om man i enkelte, eller mange måneder taper penger på fastprisavtalen i eksempelet over, så er det likevel en verdi i det å enkelt kan budsjettere for samme beløp på strømregningen hver måned. 

Ulemper med fastpris strøm

De potensielt store ulempene ved fastprisavtaler til bedrifter, vell som ved privatmarkedet, er naturligvis også det økonomiske aspektet ved det hele. 

Man må gå inn i en fastprisavtale med en mentalitet og forståelse over at man potensielt sett kan ende opp med å tape mye penger for bedriften. 

I de værste tilfellene, med kontrakter på flere millioner kilowatt, og i et utsabilt strømmarked kan man potensielt sett kjøre et selskap til grunnen med en uoverveid fastprisavtale. 

Fastprisavtaler burde derfor aldri inngåes på grunnlag at selskapet skal tjene og spare penger. Inngå fastprisavtaler for å få en forutsigbarhet, også får man heller se i ettertid hvor mye man eventuelt sparte på valget av fastprisavtalen.

Sammenlign strømavtaler til bedrift

For å være sikker på at du betaler så lite som mulig så kan det være lurt å vurdere de andre formene for strømavtaler de norske strømleverandørene også tilbyr. 

Sammenlign pristilbud på fastpris bedrift fra flere selskaper

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter kan man enkelt sette strømleverandørene opp mot hverandre og skape en sunn konkurranse på din bedrift sine strømavtaler.

Man får pristilbud fra opp til flere selskaper samtidig og kan deretter bruke tilbudene som videre forhandlingskort for å presse prisen nedover, eller forbedre vilkårene ved strømavtalen din.

Få gratis hjelp og rådgivning sammen med et uforpliktende pristilbud på strømavtale til bedrift fra flere strømleverandører her

NYLIG OMTALTE STRØMSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR