Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert fredag 21. juni

5 enkle grep til et smart kredittkortforbruk

Kredittkort - Slik tjener du penger på kredittkort

OPPDATERT MANDAG 6. NOVEMBER 2023

Med et hav av fordeler kan det være lett å la seg friste til å bruke kredittkortet ofte, men med litt planlegging kan du spare mye penger med et kredittkort

Bruker man kredittkortet på en smart måte kan man unngå renter og gebyrer og samtidig tjene penger på transaksjonene dine.
Bruker man kredittkortet på en smart måte kan man unngå renter og gebyrer og samtidig tjene penger på transaksjonene dine.

Kredittkort er den forbruksgjelda som kommer med høyest rente, og gjelda kan fort bli for stor til å kunne nedbetale. Gjelda forsvinner ikke uten at man tar grep, men er man litt forsiktig, og planlegger godt i forkant av transaksjonene så er det plutselig du som tjener på å bruke kredittkortene. 

Du skal tjene på kredittkortet, ikke bankene

 1. Planlegg dine transaksjoner godt i forkant
 2. Undersøk hvilke fordeler kredittkortet kommer med
 3. Velg kredittkortet som gir deg flest fordeler på butikker du ofte handler på
 4. Betal alltid fullt beløp på kredittkortfakturaen
 5. Reduser kredittkortrammen til et beløp du kan nedbetale hver måned. 

I våre sammenligningslister så ser du alle fordelene kredittkortene kommer med, samtidig som at du enkelt kan se alle utgifter som står i liten skrift. Du får også et stort og ekslusivt innblikk i hvordan kundene opplever de forskjellige kredittbankene. Bytt.no har innhentet godt over 1 000 brukererfaringer av kredittkort slik at du kan velge banken som tar best vare på sine kunder. 

Ta meg videre til Bytt.no sine sammenligningslister for kredittkort

Hvordan bruker man kredittkortet best?

For at du skal kunne bruke kredittkortet på best mulig måte så må du sette deg ned å planlegge litt i forkant. Veldig mange bruker kredittkortet som en vanlig brukskonto og tenker ikke mer over det. Men et kredittkort kommer også med en lang rekke fordeler du kan dra nytte av.

Bruker man kredittkortet på riktig måte kan man faktisk tjene flere hundre kroner hver måned. Men dette krever litt planlegging, og en god struktur rundt din månedlige økonomi. 

 • Planlegg dine kjøp

Allerede før man bestiller et kredittkort så burde man tenke litt på hva man skal bruke kredittkortet til. Hvis man skal bruke kredittkortet som en ekstra brukskonto så finnes det kredittkort som gir deg fordeler på alle småtransaksjoner, mens andre kredittkort kan gi deg en litt større fordel på mer spesifikke transaksjoner.

 • Undersøk kredittkortfordelene

For at du skal velge det ene kredittkortet fremfor det andre så lokker de forskjellige kredittbankene med forskjellige fordeler du kan benytte deg av, og da er det lurt å sette seg litt inn i hva bankene tilbyr deg av fordeler. 

 • Lav rente

En del kredittkort har valgt å heller tilby kundene sine en lav rente i steden for et stort fordelsprogram blant annet. Dette kan være greit for mange, men et kredittkort burde alltid betales ned hver måned, så renta skal i teorien ikke ha mye å si.

Skal kredittkortgjelda nedbetales over flere måneder så burde man være på utkikk etter en lav rente.  

Se hvor mye du kan spare på å samle all kreditt- og forbruksgjeld inn i samme bank

 • Cashback

En fordel bankene tilbyr som blir mer og mer populært for forbrukerne er cashback. Cashback er i korte trekk en fordel som gjør at du får penger tilbake på utvalgte, eller alle transaksjoner. Hvor mye penger du får tilbake avhenger av kredittbankene, men som regel så får man opp til 1% på alle transaksjoner, eller opp til 5% på utvalgte transaksjoner.

I våre sammenligningslister så kan du enkelt sortere kredittkortene på cashback, og lese mer om fordelen i kredittkortenes detaljer. Les mer om kredittkortene med cashback her

Ta meg videre til Bytt.no sine sammenligningslister for kredittkort med cashback her

 • Rabatter

Godt over halvparten av kredittkortene på dagens marked kommer også med et stort rabattprogram. Her kan du oppleve å få opp til 50% rabatt i forskjellige nettbutikker eller spesifikke transaksjoner. 

Utvalget på de forskjellige rabattene er så stort at du høyst sannsynlig kan finne produktet du skulle ha kjøpt i din favorittbutikk, i en annen nettbutikk hvor kredittkortet gir deg rabatt. 

For utenom rabatter i opp mot 200 forskjellige nettbutikker, så er det også noen kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff. Drivstoff blir stadig dyrere og dyrere og et smart tips for å holde prisene i sjakk er å finne et godt bensinkort. Med det beste bensinkortet kan man fort spare 1 kr/liter. 

Se det beste bensinkortet Norge har å tilby her

 • Forsikringer

De aller fleste kredittkort kommer også med en eller flere forsikringer. Disse typer forsikringer kan variere blant alt fra innboforikring til ID-tyveriforsikring, men så og si alle kredittkort gir deg gratis reiseforsikring hvis minst 50% av dine reiseutgifter er finansiert med kredittkortet. 

Med reiseforsikring inkludert på reisen kan man føle seg trygg på at eventuelle legebesøk ikke ruinerer økonomien din, og er du så uheldig at flyselskapet roter bort bagasjen din kan du også få dekket klær til reisen blant annet. 

Se det beste reisekortet og alle fordelene som følger med her

 • Opptjening av flypoeng

Er du ofte ute å reiser så kan det være lurt å finne et kredittkort som gir deg bonuspoeng på flyreiser f.eks. Det finnes mange kredittkort som gir deg bonuspoeng på hver transaksjon og hvis man i tillegg finner et kredittkort med både cashback og rabatter på flyreiser så kan reiseutgiftene dine bli kraftig redusert.

TIPS: Bestill alltid reisen på kredittkort. Da er reiseforsikring inkludert, samtidig som at du får rabatter, bonuspoeng og kanskje til og med cashback. 

Betal alltid på forfall

Det er ikke til å legge skjul på at bankene som tilbyr disse kredittkortene gjerne også vil tjene penger på deg. Man får ikke cashback og potensielt flere tusen kroner i fordeler bare fordi bankene er snille.

Kredittbankene tjener mye på samarbeidspartnere i form av provisjon, men de ønsker også å tjene på deg og din gjeld. De frister med 40-50 dagers rentefrie transaksjoner, men om ikke kredittfakturaen blir betalt med fullt beløp hver måned så begynner renten å løpe. 

Det er ikke alltid det at renteutgiftene er så alt for høye, og umulige å betale ned den første måneden. Men man betaler som regel så mye man klarer hver måned, og hvis det ikke er nok den ene måneden, så følger den ubetalte delen av kredittgjelda di deg til neste måned, hvor du da igjen heller ikke har råd til å betale fullt beløp. 

Snøballen ruller veldig fort herifra og det er derfor det er veldig viktig å planlegge kredittkortforbruket, og ikke bare bruke det i blinde. 

Bruk fordelene for alt det er verdt: Hvis man skulle være så uheldig å ikke kunne betale fult beløp en måned, og rentene begynner å løpe, så blir det ekstra kjipt hvis man heller ikke har fått nytte av noen kredittkortfordeler.. 

Sett en lav kredittramme

Når du søker om et kredittkort så vil du i de aller fleste tilfeller få tilbud om en maksimal kredittramme ut ifra din økonomi. Dette gjør bankene i håp om at du skal glemme å sette ned kredittkortrammen. 

Bruker man kredittkortet her og der, og tenker ikke mye på det så øker gjelden mye raskere enn du skulle trodd, og plutselig så har du en høyere kredittkortgjeld enn det du klarer å betale på en måned. 

Det er da veldig viktig at du setter begrensninger selv. Bankene er vel så glade for å gi deg en ramme på 50-100 000 kroner, men setter du en begrensning og er kanskje til og med litt streng med deg selv så er det du som kan frotse deg i fordeler, rabatter og cashback. 

 • Ta en bit av kaka, og bit aldri over mer enn du kan svelge. 

Vi anbefaler at du setter kredittkortrammen din til 5 000 kroner slik at du ikke ender opp med en gjeld på 45 000 kroner i løpet av et halvt år, som blir umulig å nedbetale. 5 000 kroner er også en litt høy kredittramme, og det er ikke mange som har mulighet til å kunne nedbetale 5 000 kroner ut av egen lomme hver måned, så man må fremdeles beherske seg litt.

Men 5 000 skal være mulig å nedbetale før rentene blir for dyre. Men da er det også viktig at du lar kredittkortet ligge hjemme mens du holder på å nedbetale det. Det beste er å klippe kortet og sperre kontoen for flere transaksjoner mens du nedbetaler gjelda, for å unngå fristelsen.

Du kan alltids søke om et nytt kredittkort når gjelda er nedbetalt.

Reisekort

Med et kredittkort for reise er ferien din sikret dersom man skulle bli syk eller må avlyse ferien av andre uforutsette grunner.

Et godt reisekort burde ha gebyrfrie uttak i utlandet, lave valutapåslag , rabatter eller cashback på fly og hotell, og reiseforsikring inkludert.

SE ALLE REISEKORT

Bensinkort

Et bensinkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake, eller rabatter, for hver liter drivstoff du fyller.

Så dyrt som drivstoff har blitt i det siste, så kan det virkelig lønne seg godt å bytte ut det vanlige bankkortet, med et bensinkort.

SE ALLE BENSINKORT

Cashbackkort

Et cashbackkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake på diverse transaksjoner. Da er det noen kort som gir cashback på alle transaksjoner, og noen kort som gir en litt høyere cashback på spesifikke transaksjoner.

Vær obs på at det som alltid kommer en begrensning på hvor mye cashback du kan få i løpet av et år.

SE ALLE CASHBACK-KORT
NYLIGE OMTALTE KREDITTKORT
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR