Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert april 2024

Få høye rabatter på drivstoffet med et bensinkort

Hva er et bensinkort - Få rabatt på drivstoffet

Mange her til lands er avhengige av bensin og drivstoff, og nå som drivstoffprisene er så høye så er det ekstra lønnsomt med et bensinkort

Et bensinkort gir deg rabatter på den allerede høye drivstoffprisen. Spar opp til 1 krone per liter.
Et bensinkort gir deg rabatter på den allerede høye drivstoffprisen. Spar opp til 1 krone per liter.

Selv om det norske bilmarkedet heller sterkt mot elektriske biler, så finnes det fremdeles godt over 2 million fossilbiler i vår langstrakte land. Med drivstoffpriser som stiger fortere enn det globale havnivået så kan det være godt å ta i bruk alle rabatter man får tilbud om. 

Men selv om man får gode rabatter og avslag på drivstoffet du fyller så finnes det også i denne bransjen, en del fallgruver man skal unngå. 

Hva er et bensinkort

Et bensinkort er i korte trekk et helt vanlig kredittkort som gir deg rabatter hver gang du fyller drivstoff. De fleste bensinkort gir et direkte avslag på kassalappen, mens andre kort gir deg pengene tilbake i form av avslag på fakturaen. 

Noen bensinkort kommer med rabatter på 1 spesifikk bensinstasjon, mens andre kort gir deg avslag på flere bensinstasjoner.

Sammenlign alle bensinkortene i Norge i våre sammenligningslister for bensinkort her

Slik tjener du mest på et bensinkort

For å kunne dra maksimalt med utnytte ut av et bensinkort så må man se på hvor mye drivstoff man fyller hvert år og hvor høy drivstoffprisen som regel er på de tidspunktene du vanligvis fyller drivstoff. 

Vær også obs på at det er noen bensinkort som gir høyere rabatter på utvalgte bensinstasjoner. Sjekk derfor i ditt nærområde om noen av kredittkortene gir rabatter på stasjonene du likevel kjører forbi hver dag.

Øre eller prosent-avslag

Om man skal velge et bensinkort hvor du får avslag i form av øre per liter, eller om du vil ha et kort som regner rabatter i prosenter er egentlig litt hva du selv foretrekker. 

Mattestykket heller mest i favør mot kortene som gir deg 4% avslag, men er man flink til å fylle på riktige tidspunkt så kan kortene som gir deg rabatt i form av øre per liter være mer lønnsomme. 

Med en drivstoffpris på 14 kroner så utgjør en rabatt på 4% 56 øre/l, og 72 ører hvis drivstoffet koster 18 kroner.

For å gjøre det hele enklere så har vi utviklet en chatbot som enkelt tar mattestykket for deg, og sjekker hvor mye din bil sparer med et bensinkort. Chaten er selfølgelig helt gratis og uforpliktende, og tar bare 1 minutt. Sjekk hvor mye du kan spare med et bensinkort her. 

1 bensinstasjon, eller alle?

Mange av bensinkortene gir deg rabatter på spesifikke bensinstasjoner, så det gjelder å planlegge kjøreruta, og valget av bensinkort, for at vinningen ikke skal gå opp i spinningen. 

Det skal ikke mange kilometerne til for at et bensinkort med 3% rabatt er bedre enn et med 4%, når det kortet med 3% er en bensinstasjon rett ved der du bor, eller kanskje over gata fra der du jobber. 

Undersøk derfor hvilke bensinstasjoner som gir deg den korteste kjørelengden. Enten om det er en bensinstasjon i nærheten av der du bor eller jobber, eller kanskje ved treningssenteret eller dagligvarebutikken du vanligvis handler på.

Står valget mellom 2 bensinkort som gir samme rabatter så går det fremdeles an å si at et av kortene er bedre enn det andre. Kanskje gir det ene kortet rabatter på klær eller dagligvarer, mens det andre gir deg kun rabatter på drivstoff.

Se hvilket kredittkort som er Norges beste bensinkort her

Våre sammenligningstjenester viser deg enkelt hvilket kort som gir deg den beste besparelsen, men også hvilken kredittbank som har de mest fornøyde kundene. Vi har skapt en plattform hvor alle og enhver kan dele sine erfaringer, fra et nøytralt ståsted, som gir deg full innblikk i hvordan banken egentlig er

Flere fordeler?

Et bensinkort kan gi deg flere fordeler enn bare rabatter på drivstoff. Fordeler kan komme i alle slags former, og det virker til å bare være fantasien som setter stopper for mange av kredittbankene. 

Mange bensinkort gir deg rabatt eller avslag på diverse nettbutikker eller hoteller, så det er mulig å dra nytte av et bensinkort på flere måter enn bare til bilen din. 

Kredittbankene frister med så mange fordeler som overhodet mulig, i håp om at du skal kjøpe for mye og til slutt ha en kredittsaldo som er høyere enn det du klarer å betale ned hver måned. Det er derfor veldig viktig at man passer på forbruket sitt når man benytter seg av et bensinkort. 

Pass på forbruket

Et bensinkort gir deg fine rabatter på drivstoffet du fyller, men rabatten er ikke såpass stor at den ikke blir spist opp av gebyrene du må betale dersom du ikke betaler fullt beløp hver måned. 

Et bensinkort burde derfor kun bli brukt til bensin. Brukes kortet kun til bensin så er kredittsaldoen relativt lav hver måned, som gjør at du enkelt kan betale ned det fulle beløpet hver måned. 

De fleste bensinkort kommer med en rentefri periode, som da vil si at transaksjoner du gjør i dag, ikke koster deg noe ekstra før 30-45 dager. Dette er en fordel for deg som vil betale fullt beløp på fakturaen hver måned. 

Klarer du å holde deg til planen om å betale fullt beløp hver måned, så har du fått en flott og fin rabatt på drivstoffet du fyller, uten at det koster deg noe ekstra. 

Ansvarlig bruk av kredittkort

Det er mange grunner til å benytte seg av kredittkort. Noen ganger trenger man litt ekstra å rutte med, man vil ha rabatt på drivstoff eller få tilgang til gunstige cashback- og rabattavtaler.

Det er samtidig viktig at man har et ansvarlig forhold til kredittforbruket. Unngå spontane og uoverveide kjøp og alltid betal regningen innen forfallsdato. Husk at pengene du bruker på et kredittkort er et lån på lik linje med alle andre lån, det er bare mye dyrere.

Hvis du har opparbeidet deg mye gjeld på kredittkort kan det være en god løsning å refinansiere kredittkortgjelden din, enten inn i boliglånet ditt eller til et billigere kredittlån hvis du ikke kan stille bolig som sikkerhet.

Hvis du er usikker på hvor lønnsomt et bensinkort kan være for deg, så anbefaler vi at du tar en tur innom vår chatbot som enkelt regner ut hvor mye du kan spare på å bytte ut VISA kortet med et bensinkort. Ta testen her

Reisekort

Med et kredittkort for reise er ferien din sikret dersom man skulle bli syk eller må avlyse ferien av andre uforutsette grunner.

Et godt reisekort burde ha gebyrfrie uttak i utlandet, lave valutapåslag , rabatter eller cashback på fly og hotell, og reiseforsikring inkludert.

SE ALLE REISEKORT

Bensinkort

Et bensinkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake, eller rabatter, for hver liter drivstoff du fyller.

Så dyrt som drivstoff har blitt i det siste, så kan det virkelig lønne seg godt å bytte ut det vanlige bankkortet, med et bensinkort.

SE ALLE BENSINKORT

Cashbackkort

Et cashbackkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake på diverse transaksjoner. Da er det noen kort som gir cashback på alle transaksjoner, og noen kort som gir en litt høyere cashback på spesifikke transaksjoner.

Vær obs på at det som alltid kommer en begrensning på hvor mye cashback du kan få i løpet av et år.

SE ALLE CASHBACK-KORT
NYLIGE OMTALTE KREDITTKORT
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR