Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert mars 2024

Få penger tilbake med et kredittkort med cashback

Cashback - Slik tjener du penger på et cashbakkort

Velger du riktig kredittkort kan du spare enormt på å bytte ut bankkortet med et kredittkort. Men husk alltid å betale fullt beløp på fakturaen

Cashback er en fordel man får på enkelte kredittkort. Se hvordan du kan tjene mest penger.
Cashback er en fordel man får på enkelte kredittkort. Se hvordan du kan tjene mest penger.

Få uttalige fordeler med et cashbackkort

Med et kredittkort så får man en rekke forskjellige goder og fordeler, og hvis man velger riktig fordel så får du faktisk tilbake penger når du bruker kredittkortet. Noen kort kommer med en fordel som heter Cashback eller Kickback som gir deg penger tilbake hver gang du handler

Hva er cashback

Cashback er en fordel noen banker tilbyr deg på sine kredittkort, hvor du får penger tilbake på fakturaen for hver transaksjon du gjør med kredittkortet. Handler du mye på et bestemt sted, og finner et kredittkort med cashback der, vil dette fort hjelpe stort på fakturaen hver måned.

Du kan lese mer om hva Cashback er her

Høy cashback på få kategorier

For å få den maksimale utnytte av kortet ditt så finnes det kort som lar deg velge hvilken kategori du skal få cashback i, og da får man som oftest en høyere cashback. Med 5% cashback så får du tilbake 1000 kroner når du kjøper varmpepumpe til 20 000 kroner f.eks.

Slike store kjøp må av og til gjøres, og de fleste har måtte bla opp flere tusen kroner for å måtte bytte ut elektronikk som plutselig blir ødelagt. Har man en sparekonto man kan betale dette fra, så kan det likevel være lurt å bruke et cashbackkort, og betale kredittkortet med sparekontoen. Alle monner drar, om en sparekonto gir ihvertfall 0% i cashback. 

Lav cashback på mange kategorier

Er du en som ikke har noen særlige kjøpsmønster og kan ha vanskeligheter for å velge ut 1 kategori, så finnes det mange kort som gir det en lavere cashback, men på alle transaksjoner. 

Bruker man kredittkortet som en brukskonto med lav kredittgrense og betaler fakturaen hver måned så kan det fort være mer lønnsomt å velge et cashbackkort med 1-2% cashback på alle transaksjoner. 

Har man god kontroll så kan kredittkortet ditt bli brukt som en brukskonto for å få maksimalt ut av dine månedlige transaksjoner. Du kan lese mer om hvordan du bruker et kredittkort best her.

Kombinasjon

Det finnes også mange kredittkort som gir deg cashback i 1 spesifikk kategori, i tillegg til en lav prosent på alle transaksjoner. Disse kortene kommer som oftes uten flere gode rabatter og fordeler, så hvis man velger et kort som gir i både pose og sekk så blir man nødt til å ofre noen andre goder.

Selv om cashbackkortene er situasjonsbasert og gode for individuelle situasjoner så kan man likevel kåre en vinner. Se hvilket kort som er det beste cashbackkortet her. 

Flere kort

Hvis man har en tendens til å handle mye på butikker som er plassert over flere kategorier så kan man også ha flere kredittkort. En vanlig kominasjon er et kredittkort til ferien, som gir deg både cashback og rabatter på flyreiser og hoteller og lave gebyrer på bruk i utlandet, sammen med et kredittkort som gir deg cashback på alle transaksjoner. 

På denne måten så kan man få flere tusen kroner tilbake etter ferien er over, og betale ferieutgiftene ned med cashback-pengene du får fra det andre kredittkortet. 

Men pass på at man ikke har for mange kredittkort. Desto flere man har, desto vanskeligere blir det å holde styr på dem alle. Og hvis man ikke betaler fullt beløp på fakturaen hver måned, så begynner rentene å løpe. 

Har du høy kredittgjeld som er vanskelig å bli kvitt? Sjekk hvor mye du kan spare på å refinansiere kredittkortene her

Planlegg både kortet og kjøpet

Det er derfor lurt å planlegge så godt som mulig før man velger et kredittkort, men også før kjøpene du skal bruke kortet på. Noen kredittkort kommer med både cashback, rabatter og fordelsprogram på butikkene du uansett handler på ofte, og alle monner drar. 

Vær obs på at mange kredittkort har en årlig grense på hvor mye cashback du kan få.

Finn det beste kredittkortet på Bytt.no

Bytt.no har utviklet en sammenligningstjeneste for alle kredittkortene som er registrert i Norge. Vi henter ut data og tall fra Finansportalen, og kombinerer dette med ekte brukeromtaler, slik at du kan føle deg trygg på ditt valg. 

Du vil også enkelt kunne se både fordeler og ulemper ved hvert kort slik at du ikke blir overrasket når regningen kommer. Vi anbefaler at du finner et kredittkort med cashback, eller et kredittkort med drivstoffrabatter. 

Vi har også utviklet en chatbot som enkelt tar mattestykket for deg, på hvor mye du sparer på å bytte ut bankkortet med et bensinkort hver gang du fyller. Chaten er selvfølgelig helt gratis og uforpliktende. Se din besparelse med et bensinkort her

Reisekort

Med et kredittkort for reise er ferien din sikret dersom man skulle bli syk eller må avlyse ferien av andre uforutsette grunner.

Et godt reisekort burde ha gebyrfrie uttak i utlandet, lave valutapåslag , rabatter eller cashback på fly og hotell, og reiseforsikring inkludert.

SE ALLE REISEKORT

Bensinkort

Et bensinkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake, eller rabatter, for hver liter drivstoff du fyller.

Så dyrt som drivstoff har blitt i det siste, så kan det virkelig lønne seg godt å bytte ut det vanlige bankkortet, med et bensinkort.

SE ALLE BENSINKORT

Cashbackkort

Et cashbackkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake på diverse transaksjoner. Da er det noen kort som gir cashback på alle transaksjoner, og noen kort som gir en litt høyere cashback på spesifikke transaksjoner.

Vær obs på at det som alltid kommer en begrensning på hvor mye cashback du kan få i løpet av et år.

SE ALLE CASHBACK-KORT
NYLIGE OMTALTE KREDITTKORT
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR