Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert april 2024

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Betalingsanmerkning? - slik refinansierer du gjeld

Å ta opp et lån når man har en betalingsanmerkning kan være både vanskelig og skummelt, men heldigvis så finnes det gode løsninger.

En stor gjeld som bare vokser og vokser kan enkelt håndteres med refinansiering, selv når du har en betalingsanmerkning
En stor gjeld som bare vokser og vokser kan enkelt håndteres med refinansiering, selv når du har en betalingsanmerkning

Hva er refinansiering av gjeld

Det å refinansiere gjeld betyr at du samler din eksisterende gjeld, som ofte kan være spredd rundt hos flere banker, og tar opp et nytt og billigere lån for å betale ned smålånene og gjelden du har spredd rundt. 

Man står som regel fritt til å refinansiere det man vil, enten om det er fakturaer, inkassogjeld, smålån eller kreditt, men mulighetene blir litt mindre dersom man har en betalingsanmerkning. 

Har man en betalingsanmerkning vil bankene ofte kunne stille krav til at refinansieringslånet kun skal gå til å nedbetale gjeld som er registrert i gjeldsregisteret, og man kan da ikke inkludere diverse elektriker regninger, eller gjeld og betalinger som ikke er gjeldsregistrert i refinansieringen. 

Hvorfor refinansiere gjeld?

Det finnes mange gode grunner til å refinansiere gjeld, men det største argumentet er at du bytter ut dyr og uoversiktlig gjeld, med et nytt og billigere lån. 

Det er vanskelig for de fleste av oss å sjonglere mange forskjellige nedbetalingsplaner, men når man refinansierer så kan du samle alle nedbetalingsplaner du har, eller fakturaer, inn i et lån. 

Med et refiansieringslån får du:

  • Et terminbeløp
  • Kraftig redusert rente
  • Kun 1 nedbetalingsplan
  • Kun 1 bank å forholde seg til

Et refinansieringslån er et forbrukslån som skal gå til å dekke annen gjeld. Man blir ofte bedt om å oppgi betalingsinformasjon til smålånene man skal refinansiere slik at den nye banken din kan betale gjelden din direkte.

Sjekk hvor mye du kan spare på å refinansiere kredittgjeld i vår chatbot som regner ut din nøyaktige månedlige besparelse.

Kan man refinansiere gjeld når man har betalingsanmerkning?

Ja, man kan refinansiere gjeld selv med en betalingsanmerkning, og det finnes mange banker som tilbyr refinansiering av gjeld til de som har en betalingsanmerkning.

En flott tommelfingerregel som gjelder for de absolutt aller fleste her til lands, er at det finnes alltid noen banker som vil at du skal plassere gjelden din i deres bank

Har man en betalingsanmerkning så kan man refinansiere gjelden sin, men renten og eventuelle gebyrer kan ofte bli dyrere enn hvis man ikke hadde hatt en betalingsanmerkning

Alle banker har forskjellige kriterier du må oppfylle når du refinansierer, men sjansen for at du får refinansiert i din daglige bank, når du har en betalingsanmerkning er dessverre liten. Med en betalingsanmerkning hengende over hodet må man som oftest oppsøke andre banker. 

Vi anbefaler at du leser deg litt opp på våre brukerverifiserte kundeerfaringer før du finner en bank du skal refinansiere over til. Noen av disse bankene opererer litt i grenseland, så det å lese hvordan andre kunder opplever bankene er gull verdt når man har en betalingsanmerkning.

Hvordan refinansiere med betalingsanmerkning

Selve prosessen med å refinansiere er egentlig en relativt lett sak. Etter at du har fått godkjent lånesøknaden vil de fleste banker også kreve at du oppgir betalingsinformasjonen til de forskjellige lånene du ønsker å refinansiere. 

Etter at du har oppgitt betalingsinformasjonen til smålånene dine vil den nye banken din betale gjeldsutgiftene dine for deg, og et eventuelt restbeløp vil bli utbetalt til din konto. 

Når man søker om et refinansieringslån så sjekker banken hvilke gjeldsposter du har, hvor du da blir nødt til å velge hvilke av disse du vil refinansiere. Velger du ingen kan banken tro at du skal bruke pengene på noe annet enn refinansiering, og dermed avslå søknaden.

Viste du: Etter at gjeldsregisteret kom i 2019 blir betalingsanmerkninger slettet med en gang du nedbetaler gjelden du har fått en betalingsanmerkning på. Når du refinansierer så nedbetaler du gjelden du allerede har, som også gjør at betalingsanmerkningene forsvinner. Men din kredittscore er fremdeles lik før og etter refinansieringen. 

Finn beste refinansieringslån på Bytt.no

BlueStep Bank er blant bankene som tilbyr deg et refinansieringslån uavhengig av din betalingshistorikk eller betalingsanmerkninger. Likt som på alle andre lån så anbefaler vi også her at man leser seg opp på lånet før man sender søknaden avgårde.

Ved eks. rente 13,50%, Lånebeløp 65 000kr, Nedbet. tid 5år, Etabl.gebyr 595kr, Eff.rente 17,09%. Totalt   94 500kr.

Husk at man har dessverre litt færre muligheter, og dårligere vilkår eller gebyrer på lånet sitt når man har en betalingsanmerkning, men i de fleste tilfeller så vil disse lånene være en bedre løsning enn på fortsette å betale ned på mangfoldige nedbetalingsplaner

Du kan lese mer om bankene som oftere sier ja her

Lykke til med refinansieringen!

Slik refinansierer du boliglån

Slik lykkes du med refinansiering av boliglånet ditt, enten du skal flytte, øke eller bake inn eksisterende gjeld i boliglånet

REFINANSIERE BOLIGLÅN

Slik refinansierer du forbrukslån

Slik går du frem for å refinansiere og kutte kostnader på forbrukslån, både med og uten sikkerhet i egen bolig

REFINANSIERE FORBRUKSLÅN

Slik refinansierer du kredittkort

Kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden du kan ha - slik går du frem for å samle og redusere kredittgjeld

REFINANSIERE KREDITTGJELD

Kredittgjeld har ofte 25% rente: Samle gjelden din i et billigere lån

Refinansier gjelden din ved å samle den i et billigere lån. Ved samlet gjeld på 140 000 kr med 5 år nedbet. tid. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Valg
📢 Fremhevet
La bankene kjempe om deg!
Søk hos 25 banker med én søknad
Gratis og uforpliktende
Hjelper alle søkere
Eksempelrente: Nominell rente 9,71%, Effektiv rente 11,19% lånebeløp 130 000, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 37 988, totalt: 167 988.
30 omtaler
12,49%
eff. rente
3 083 kr
kost/mnd
Annonse
Detaljer
re:member forbrukslån
Eksempelrente: Nominell rente 9,95 %, Effektiv rente 11,54 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 40 969 kr, totalt: 180 969 kr
2 omtaler
11,54%
eff. rente
3 016 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
DNB Forbruksfinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,90 %, Effektiv rente 11,63 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 218 kr, totalt: 182 218 kr
1 286 omtaler
11,63%
eff. rente
3 037 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Personlån
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,72 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 003 kr, totalt: 182 003 kr
24 omtaler
11,72%
eff. rente
3 033 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansier gjeld i boliglånet
Samle lån i boliglån. Få personlige tilbud tilpasset din situasjon fra flere banker
Eksempelrente: Eff. rente 7,67 %, lånebeløp 2 000 000 kr, nedbetalingstid 25 år, kostnad: 2 379 341 kr, totalt: 4 379 341 kr
Få tilbud
Få personlig tilbud Samle gjeld
Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,72 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 003 kr, totalt: 182 003 kr
24 omtaler
11,72%
eff. rente
3 033 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,49 %, Effektiv rente 12,05 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 43 207 kr, totalt: 183 207 kr
11 omtaler
12,05%
eff. rente
3 053 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Nei fra banken?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å kvitte seg med dyre lån og kredittgjeld. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Heldigvis finnes det flere alternativer på markedet i dag, og selv om disse lånene er langt dyrere enn et boliglån så kan man likevel spare tusenvis av kroner hver måned.

NYLIG OMTALTE BANKER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR