Meny

DNB Bank omtaler og erfaringer

2,0/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Rådgivning
Dårlig
106
av 106 innen
bank
23%
anbefaler
DNB Bank
Filtrer omtaler
56
24
26
55
216
Sorter omtaler etter
Viser av 377 omtaler med
Relevans
SORTER OMTALENE ETTER
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med DNB Bank?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Bryr seg ikke om kunder går"
4 syns denne omtalen er nyttig

Er såkalt saga kunde hos DNB og har prøvd å få de til å endre rente. De er alltid den dyreste og må mases på. De responderer dårlig på henvendelser og alle saksbehandlere blåser stort sett om en ringer. Hele SAGA programmet virker som en reklamestønt og holder overhodet ikke det den lover. Fikk bra betingelser fra Nordea og er på vei over. Selv etter å ha fortalt DNB at vi har fått bedre tilbud fra Nordea så fikk vi "lykke til" som svar. De svarte i allefall da. Virker som om de overhodet ikke er underlagt konkurranse i markedet og overlegent regner med at kundene bare blir. Anbefaler flere å ikke bare sitte stille men ta en sjekk rundt betingelser og flytte lån dersom banken ikke tilfredstiller. Husk at det er våre penger de har massive utbytter på, for å få en del av denne kaka må vi bevise at det er vi som kunder som bestemmer.

Magnus L
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Svindel av kundene. Kunderådgiver holder ikke det som ble lovet på telefon."
2 syns denne omtalen er nyttig

Kunderådgiver holder ikke det som ble lovet på telefon. Jeg ble forespeilet at renten til Bate avtalen skulle følge avtalen til sykepleierforbundet. Dette viste seg å ikke stemme. Forskjellen utgjør nå over 6.000 kr. I året i renter for meg. Som om ikke dette er nok så har jeg ikke en eneste gang fått den renten jeg skulle få i henhold til bate avtalen. Så enten er DNB komplette amatører som ikke har kontroll på noen ting, eller så prøver de å svindle kundene sine. Jeg holder en knapp på sistnevnte...

Anders I
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"God og rask kundeservice!"
1 syns denne omtalen er nyttig

Meget god erfaring med DnB, fast kontaktperson som kjenner min økonomi godt. Meget lav rente på boliglånet! Ned til 1,4% 25.5.20

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Lite velvillighet hos DNB førte til bytte av bank."
5 syns denne omtalen er nyttig

Så mye som har gått galt i dette kundeforholdet at jeg har nå har flyttet boliglånet til danske bank til bedre rente og bedre kundeservice. Bare det faktum ar DNB har tatt bort chatten for boliglån sier sitt om hvor lite villig de er til å forhandle med kunder om boliglånsrente. Der har de en lang vei å gå i forhold til andre mindre banker. Jeg tok kontakt med dnb for 14 dager siden for å lufte tanker om et nytt boligkjøp og finansieringnebevis. Svarer var nedslående. Tanken har alltid vært å selge først for å vite eksakt summen av EK. Det ble derimot ikke godt mottatt av dnb. Damen jeg pratet med på tlf fortalte at det var det dummeste vi kunne gjøre. Man måtte aldri finne på å selge først , da man kunne risikere å ende opp med å leie et par måneder..Videre fortalte hun da om bankens 10% sikkerhetsmargin i forhold til finansiering av ny bolig før eksisterende ble solgt. 10% tilsvarer at halvparten av vår egenkapital ikke kan benyttes til lånesøknad. Hvilket er ok, men da var kunderådgiveren sin idé å ta opp lån med kausjonist. Hvilket ikke er aktuelt. Fortalte at det ikke kom til å bli aktuelt da vi for flere år siden fikk den starhjelpen, men nå har frigjort kausjonist. Dette hadde ikke rådgiver forståelse for og hu var direkte frekk. Pushet veldig på at det var enste mulighet til tross for at jeg sa at det ikke var aktuelt. Så da avsluttet hun med å si at «for deg som er medlem av norsk sykepleierforbund kan det ikke være så vanskelig å jobbe litt ekstra så du får spart opp det du trenger». Ble rett og slett litt matt og svarte at hun med kunnskapen burde vite at man ikke akuratt blir millionær av å jobbe som sykepleier og at det å spare opp den summen vi hadde trengt dersom vi Kjøper før vi har solgt ville tatt veldig lang tid. Mtp at DNB har avtale med norsk sykepleierforbund så syns jeg holdningen og forståelsen fra kunderådgiver var sjokkerende liten. Tåpelig kommentar som toppet seg. Har derfor med glede byttet bank fra DNB til Danske bank.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Relativt dyr boliglånsrente sammenlignet med andre banker."
4 syns denne omtalen er nyttig

Elendig løsning på ny mobilbanktjeneste. Den gamle var mye bedre. Relativt dårlig rente på boliglån. Lite fleksibel bank og lite løsningsorienterte.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Meget bra bank!"

Mye oppgulp på denne siden om DNB. Har brukt banken i over 20 år og er storveis fornøyd. Best på digitale løsninger samtidig som de holder på gamle tjenester som brevgiro for de eldre i samfunnet. Stolt av banken min!

Frederik
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Håpløs bank"
3 syns denne omtalen er nyttig

Ba om refinansiering og ønsket å beholde min med-lånetaker for beste mulig rente, da dette betydde mindre risiko for banken. Banken nektet meg å ha medlånetaker, og siden jeg ikke fikk beholde medlånetaker fikk jeg heller ikke refinansiere fordi lønnen min var for lav. Videre så ble det i korrespondansen sendt konfidensiell informasjon til en vilt fremmed navnbror. Påpekte feilen til kundebehandleren. Hun offeret ikke en gang en beklagelse, men ignorerte det komplett.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Ikke konkurransedyktig"
2 syns denne omtalen er nyttig

Har vært kunde hos DnB helt siden de het Bergen Bank så begynner å bli ganske lenge nå. Er Saga kunde hvor man da er en såkalt "spesielt viktig kunde" og hatt flere bolig og billån der samt store innskudd og aksjer. Aldri vært noe tull og alltid hatt orden på økonomi samt en høy kredittrating. Allikevel har renten vært dårligere enn hos de fleste andre banker (store og små) både på lån og innskudd. Etter 3 rentenedganger nå har avstanden av en merkelig grunn blitt enda større så nå er det vel vanskelig å finne en bank med dårligere rente. Har en rådgiver som nesten ikke er mulig å få tak i, men etter å endelig ha fått snakket med han skulle han se på rentene mine og komme tilbake til meg som aldri skjedde. Dette er en prosess jeg må gjennom hver gang det er en rentenedgang fordi DnB ikke henger med og setter ned renten alt for lite ift andre banker så de ikke er konkurransedyktig. I tillegg må jeg nevne en mindre ting, men som allikevel er litt irriterende at de snart som eneste bank nekter å støtte ApplePay fordi de er redd for konkurranse ift Vipps. Hadde de bare forstått at det ikke er sånn at man velger bort Vipps fordi man bruker ApplePay, men bruker begge til hvert sitt behov. Byttet derfor til Sbanken som gir bedre betingelser på alt selv om jeg ikke er en "spesielt viktig kunde" hos de da alle får samme betingelser. Satt langt inne da jeg er en veldig trofast kunde, men angrer ikke et sekund og måtte ta grep da DnB sin rente er så elendig. De støtter også ApplePay :) Må poengtere at jeg alltid har fått god behandling når jeg har ringt til de og alltid fått lån ved behov osv så har blitt behandlet godt hos DnB. De har også bra løsninger som nettbank (selv om nettbank til tider har vært litt ustabil) og mobil app osv så er ikke bare elendighet, men prisen ble for høy da de bare faller lenger og lenger bank de andre og fikk inntrykk av at de ga meg elendig betingelser etter så langt kundeforhold uten noen tull fra min side som var svært skuffende. Ville anbefale alle andre som har en rente som ikke er konkurransedyktig til også å bytte bank. Det går raskt, er lett og kan være mye penger å spare. Mulig at DnB også våkner opp en dag hvis mange velger å bytte til en bank med konkurransedyktige betingelser.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig kundebehandling"
2 syns denne omtalen er nyttig

Nesten umulig å få tak i kundeservice, 65 min ventetid telefonkø. Ingen hjelp og ingen svar på spørmålet.

Kundetilfredshet
Kundeservice
"Kundeservice? Helst ikke"
2 syns denne omtalen er nyttig

Nå har de ikke åpent på kundeservice (chat) for spørsmål om kredittkort. Og de tilbyr ikke e-post som en kontaktflate mot dem. Helt utrolig.

Tuva S. E
Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"Rett og slett trist"
3 syns denne omtalen er nyttig

Ringte DNB kundeservice og fikk snakket med en bergenser med navn (anonymisert). Han ville ikke oppgi etternavn, med god grunn. Jeg ringte fordi jeg prøvde å hjelpe min bestemor med å opprette bankid på mobil og fikk feilmelding hver gang vi trykket. Til svar fikk jeg spørsmål om hun hadde behov for bankid på mobil og når jeg svarte ja sa han at det var dumt, fordi da burde hun klare å ordne det selv. Når jeg sa i fra om at det ikke var greit å si ble han tydelig sinna og kjeftet meg opp og ned om at det ikke var lov å ringe fra mitt nummer hvis jeg skal hjelpe noen andre med sin bankid. Det er helt greit, men da kunne han sagt det først og avsluttet samtalen der. Bestemor ble skikkelig lei seg.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Vært kunde der siden ungdomsår, men verre behandling i en vanskelig situasjon har jeg ikke opplevd."
3 syns denne omtalen er nyttig

Jeg forklarte situasjonen min til vedkomne ansatte hunnkjønn. Selv om jeg vært kunde, hatt konto i posten/dnb over 30 år, betydde det null og niks. Hadde bankkort fra før, men trengte et kort med bilde på. Det var utstedt, og sendt til meg på èn adresse, fra harstad-filialen, men sendt i retur(et par omstendigheter) så tilbake i Tromsø og deres filial der. Nei da går det plutselig ikke. Ikke bare det, de lyver meg rett fjeset 2 ganger, og kan ikke forståes på annen måte enn at jeg ikke er ønsket som kunde.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Gode grunner til å bytte bank"
2 syns denne omtalen er nyttig

Hjelper ikke sine kunder, sorgens bank. Banken er kun for de rike. Kun en snobbete foretningsbank. Forstår godt at folk bytter fra denne banken.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Profitterer på korona og nasjonal unntakstilstand. Meler egen kake. Tilbakeholdelse av informasjon"
6 syns denne omtalen er nyttig

DNB har ved flere anledninger sagt at de skal matche den renten vi kunne ha fått i Danske Bank (som har avtale med Akademikerne Pluss). Hver gang det skjer en renteendring, enten opp eller ned, får vi en rente som ikke lenger matcher. Da er vi nødt til å ringe opp, og på nytt gå igjennom den samme storyen. Det er ganske frustrerende og vitner om at kundeservice ikke dokumenterer noen form for dialog med sine kunder. Det er også tungtvint for oss å gang på gang måtte forklare at vi tidligere har blitt lovt at DNB skal matche det vi hadde fått i Danske. Under forrige renteendring (korona) måtte vi igjen ringe DNB da vi kun fikk 2.14% (44bp nedgang). Renten vår ble da satt ned fra 2.14% til 1.8%, fremdeles høyere enn Danske. Da fikk vi beskjed om at de ikke kunne gjøre noe mer, noe som åpenbart er svada. Vi ønsket også å få fastrentetilbud, men her hadde de ingen interesse å matche Akademikerne - nei, det gjaldt jo kun flytende rente fordi "fast rente er fast". Veldig lite faglig argumentasjon her, ei heller gav det noe snev av fornuft. Mitt inntrykk er at DNB kun er opptatt av sin egen rentemargin, altså optimere differansen av den renten de får fra Norges Bank og den som de prissetter til sine kunder via banklån, o.a. Det tok flere dager før DNB satt ned renten etter Norges Banks reduksjon, de smykket seg mao med mange dagers veldig høy rentemargin og rett og slett profitterte grovt på denne nasjonale og globale unntakstilstanden. I Norge og verden globalt snakkes det om dugnader. Det snakkes om at alle må bidra. Om solidaritet, medmennskelig og omtenksomhet. DNB, derimot, tenker kun butikk og økonomi. De velger å profittere på situasjonen og tar seg god tid til å redusere renten. I tillegg reduserer de renten lite over blant hele sin kundemasse. Vi har en veldig lav gjeldsandel og har en rikelig økonomi og således betjeningsevne som burde plassere oss i det laveste siktet hva gjelder et risikoperspektiv for betjening av lån. Det fremstår derfor som ganske overraske at vi i starten ikke fikk hele 0.85% reduksjon (men kun HALVPARTEN! - 0.44%). Det får meg til å tenke at de trolig gjør dette med de fleste - setter ned renten kun litt for å opprettholde sin relativt gode rentemargin pga Norges Banks lave rente og dermed skummer fløten og meler egen kake - profitterer på unntakstilstanden. Det er nok mange der ute som ikke vet at de kunne fått en bedre deal, både i DNB eller ved konkurrerende banker. Det er nok også mange som ikke orker å ta fighten lenger, fordi det er tungrodd å sitte 2t i telefonkø. Det er heller ikke mulig å forhandle eller få ned renten via Boliglånschat - den har nemlig DNB tatt ned, og ber folk ringe inn i stedet. DNB vet nok trolig her at de fleste vil gi opp etter å sittet 1-2t i telefonkø, så nok en gang kommer de seirende ut.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Utspekulert og kyniske luringer"
3 syns denne omtalen er nyttig

Hatt mange vanskeligheter i forhold til bank, aksjehandel og sparing. Banken bruker lure utspekulerte metoder for å få gigantiske inntjeningen og beskytte sine egne interesser. Avskriver seg ansvar og bruker lur kundeveiledning. Baktanker med alt.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.55
Hei Preben!

Takk for tilbakemeldingen. Det er litt vanskelig å svare på dette uten noen konkrete eksempler, men dersom du føler at du har blitt lurt på noen som helst måte er dette noe vi selvfølgelig tar svært alvorlig. Vi setter derfor stor pris på om du vil ta kontakt med oss via postkassen i nettbanken din slik at vi får gått opp dette og kommet til bunns i hva som har skjedd. Ønsker deg ellers en strålende dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Digital kontakt oppleves som umulig, tlf.kontakt tar altfor mye tid pga venting..."
1 syns denne omtalen er nyttig

Chat-tjenesten er en vits, helt ubrukelig!!!! Svarene var rotete og irrelevante. Hvorfor kan de ikke nås på e-mail?? Jeg kan ikke mene noe om kunderådgivningen når jeg ikke får tak i en rådgiver...

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.54
Hei Liz!

Usikker på hvilken tjenester du refererer til når du sier chat-tjenesten. Vi har i en begrenset periode hatt en egen åpen chat-løsning på våre sider for å besvare generelle spørsmål rundt forsikring og økonomi i forbindelse med Korona-utbruddet.

Videre har vi en chat-bot som kan svare deg på enkle spørsmål dersom du starter en chat fra åpne sider. Felles for disse to chat-løsningene er at du kan få svar på generelle spørsmål. Det vil si at du ikke vil kunne få svar på spesifikke ting som angår ditt kundeforhold.

Grunnen til dette henger sammen med hvorfor vi heller ikke har noen epost-adresse. Dette går på sikkerhet. Vi ønsker ikke og kan ikke gå inn på spesifikke kundeforhold over usikre kanaler. Vi er nødt til å vite at vi snakker med riktig kunde.

Trenger du å snakke med en rådgiver utover generelle spørsmål er vi tilgjengelige på telefon 915 04800, via chat i innlogget nettbank (logg inn i nettbanken og start en chat der), eller via meldinger som du kan sende fra postkassen i nettbanken din. Håper det ga svar på det du lurte på! Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Grådige"
2 syns denne omtalen er nyttig

Som god kunde med fast og trygg jobb opplever jeg at de setter ned renten, men at renten er 0.1 % over veiledende pris. Fikk god rente når jeg ringte, men har fått nok og bytter bank. Håper flere gjør det!

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.53
Hei Trond!

Takk for tilbakemeldingen. Det er vanskelig å kommentere et lån her. Usikker på hva du viser til som veiledende pris, men vi har nylig satt ned renten i to omganger med virkning fra 5. april. Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller send en melding fra postkassen i nettbanken din så kan vi ta en nærmere kikk på det sammen og ta en prat. Ønsker deg en strålende dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Satt ned renten i dag med 0,5% etter Norges Bank har satt ned 1,5% :-/"
4 syns denne omtalen er nyttig

For en kynisk bank.... De "NARRET" meg over fra Sbanken og ga meg samme rente for 1 år siden. I dag har jeg (etter justering i dag ca 0,35% høyere rente :-( enn de i Sbanken) Fikk først en melding om at renten ble satt ned 0,35% etter at Norges bank satt renten ned 0,5% ... Greit nok. Fikk deretter en mail om at vi kunne se bort fra denne. Norges Bank satt ned renten ytterligere 1% (ett helt prosent poeng) og fikk i dag (3/4-20) mail om at de hadde satt min rente ned 0,5% fra den første jeg hadde (altså hele 0,15%) lavere en det jeg først fikk varslet.... tross at renten gikk ned 1,0% i tillegg til 0,5% fra tidligere. De har altså selv fått en lettelse på 1,5% mens jeg har fått 0,5%. Har aldri misset ett avdrag og har mer enn 60% sikkerhet for lånet. Jeg har også alle forsikringene mine i DNB (etter de fikk fasit og matchet prisen jeg hadde) og betaler nesten 3000,- i mnd. for de. Kommer nok til å forlate DNB både med forsikring og lån etter dette. De er ikke med på noe som staten subsidierer slik jeg oppfatter det. Uansett... de driter vel egentlig i menig mann føler jeg. Fikk bare et svada svar når jeg tok dette opp med min kontakt person i banken... Dette kan ikke jeg gjøre noe med....:-//// men ... vi... jada---- får svar i påsken kanskje.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.53
Hei Tore!

Litt vanskelig å kommentere lånet ditt uten at vi får tatt en kikk på det sammen. Renten ble nylig satt ned to ganger. Totalt en justering ned inntil 0,85%. De alle fleste lån er justert ned med 0,85% men de som allerede hadde en veldig god rente har fått en noe mindre justering. Disse lånene skal likevel være meget konkurransedyktige. Anbefaler deg å ta kontakt med oss på telefon eller ved å sende en melding fra postkassen i nettbanken din så kan vi ta en kikk på lånet sammen og ta en prat. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Greier ikke å få avsluttet kundeforhold"
1 syns denne omtalen er nyttig

Prøvd nå i 2 år å avslutte mitt kundeforhold hos DnB de sier om og om igjen at ja det skal vi fikse, har ingenting der unntatt en tom konto.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.53
Hei Audun!

Avslutning av kundeforhold skal ikke være noen komplisert sak så jeg er litt usikker på hva som har skjedd her. Vi får dessverre ikke sett nærmere på det her, men ta kontakt på telefon eller via nettbank så lover jeg at vi fikser det for deg umiddelbart. Ønsker deg en god dag videre så lenge!

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Lureri"
1 syns denne omtalen er nyttig

De øker og øker renten, rett etter signatur. Kjenner flere som har samme lånet, men med ulik rente. Anbefales å undersøke markedet der rente og betingelser er MYE mer lønnsomt.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.52
Hei Gazmend!

Vi har den siste perioden senket renten to ganger. Vi får dessverre ikke sett på lånet ditt her, men ta gjerne kontakt på telefon eller send oss en melding fra nettbanken din så kan vi ta en kikk på lånet ditt og ta en prat om dette. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Dårlig bank"
2 syns denne omtalen er nyttig

Uforstårlig avslag på finansieringsbevis. Dårlig kundebehandling. De bryr seg mest på å tjene mest mulig penger på alt. Kunder er null verdt.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 21.52
Hei Alex!

Kunder er det mest verdifulle vi har og er selvfølgelig det vi bryr oss aller mest om. Det er vanskelig å kommentere avslag på finansieringsbevis uten at vi får sett på søknaden din, men dersom du er usikker på hva som var grunnen til at vi ikke kunne innvilge lånet så ta gjerne kontakt med oss på telefon eller via postkasse i nettbanken så undersøker vi det for deg. I korte trekk er det ikke banken alene som bestemmer om man kan få lånet man ønsker. Man må også oppfylle krav som er satt av finanstilsynet. Dette går på sikkerhet i form av egenkapital og hvor mye man kan totalt kan låne i forhold til inntekt. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Feil informasjon gjentatte ganger vedrørende boliglån."
2 syns denne omtalen er nyttig

For noen år siden søkte jeg om et lite lån på min nedbetalte leilighet, lånet var på cirka 15% av boligens verdi. Avtalen var et rammelån på kr. 400 000,- bare i tilfelle noe skulle skje. Banken tok pant i min bolig på dette beløpet kr. 400 000,-. Jeg valgte fastrentelån for å ha forutsigbare utgifter, men jeg ble aldri informert om at jeg da ikke kunne få rammelån ( hvilken vanlig bankkunde skjønner sånne ting) men de tok likevel pant i boligen på den avtalte summen av rammelånet. Et par år etter trenge jeg å øke lånet med kr. 20 000,- og fant da ut at jeg ikke hadde noe rammelån, hvilket vil si at kundebehandleren som gav meg lånet ikke kunne sine saker. Etter at fastrenteperioden var over kontaktet jeg banken for å høre om det nå kunne gjøres om til et rammelån på det beløpet banken allerede hadde som pant i min bolig. Joda, det var ingen problem, det var en enkel proforma sak som kostet kr. 750,-. Dagen etter ringte jeg igjen banken for å forhøre meg om det praktiske. Da viser det seg at kundebehandleren jeg snakket med dagen før ikke hadde gitt riktige opplysninger, igjen, dette ville nemlig være en vanlig lånesøknad som kostet kr. 2500,- på et lån som de allerede hadde behandlet og innvilget og hadde pant i min bolig på. Man må spørre seg hvilken kunnskap, for ikke å snakke om utdannelse, kundebehandlere i DnB har? I tillegg endrer de på renter, både på innskudd og på lån uten å informere meg på noen som helst måte, bortsett fra gjennom media. I tillegg snakker man med en datamaskin når man ringer og dersom datamaskinen ikke forstår hva du sier, kanskje fordi det er vanskelig å forklare helt nøyaktig, så blir samtalen bare avsluttet, selv om man kanskje har ventet i både 20 og 30 minutter på å komme gjennom på telefonen. Det er ingenting jeg vil si er bra med banken, de kan bli bedre på alt, bortsett fra utbytte til sine aksjonerer da!! Jeg har vært kunde i banken siden den gang det var Postbanken, jeg var 16 år og satte mine første penger inn på en rød bankbok. Nå er jeg 52 år og dette er mine erfaringer etter at DnB tok over det som en gang var en folkebank og ble til DnB. Jeg synes det er en stor skam, og det uten å nevne all negativ omtale i pressen om veiledning til velstående kunder om utenlanske bankkontoer for å slippe å betale sin del av det samfunnet de lever i osv osv osv.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 17.11
Hei Charlie!

Takk for at du deler din historie. Dersom du har fått gal informasjon i forbindelse med etablering av lånet må jeg få lov til å beklage det. Når du tar opp et lån skal du selvfølgelig bli informert om hvilket lån det er snakk om. Når det kommer til endring av nåværende lån og priser for dette er det vanskelig å kommentere her uten at vi får sett på selve lånet da det avhenger av flere ting. Send oss gjerne en melding fra postkassen i nettbanken din så får vi gått opp det som har skjedd med riktig rådgiver og sørget for at vi finner en løsning på dette for deg.

Når det kommer til varsel om renteendring så har vi varslingsplikt på dette. Både på innskudd og utlånsrenter. Varsel om endring av rente vil du motta i postkassen i nettbanken din for alle produkter som får endring av renten. Dersom du ikke bruker nettbank sendes varsel per post.

Angående ventetid så har vi den siste tiden hatt et stort trykk på vår boliglånsavdeling. Vi er i en ekstraordinær situasjon der mange ønsker å komme i kontakt med oss angående boliglån grunnet endret økonomisk situasjon og rentejustering. Dette har dessverre ført til lengre ventetider enn det vi ønsker og vi jobber på spreng for å hjelpe alle som tar kontakt. Dersom det ikke haster kan du sende en melding til vår låneavdeling fra postkassen i nettbanken din så får du svar der :)

Håper å høre fra deg og ønsker deg en riktig god dag videre så lenge!

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Verdens beste bank"
1 syns denne omtalen er nyttig

Ingen ord kan beskrive hvor fornøyd jeg er med å ha DNB som min hovedbankforbindelse. Ingen nettbank/mobilbank kan måle seg med DNB sin(Jeg har prøvd flere). Kundeservicen er fenomenal, Akjsehandelen går på skinner og rådgiverne er utrolig hjelpsomme. Ekstremt positivt er det samfunnsansvaret DNB tar for Norges samfunn. De gjør en god jobb og gir mye tilbake til oss innbyggere i Norge. Alt i alt, ingen over og ingen ved siden av.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 17.10
Hei Erling!

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ønsker deg en strålende dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Skurker"
4 syns denne omtalen er nyttig

Første til å sette opp renten, siste til å sette ned. Unnskylder seg alltid hvorfor de ikke klarer å sette den ned med mer enn de gjør. Forskjellsbehandler kunder med ulike renter. Gir deg konsekvent dårlig rente med mindre du følger med og sjekker og klager. De lærer aldri, selv etter mange klager fra samme forbruker. Styr unna. De tror de kan gjøre som de vil.

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 17.09
Hei Martin!

Takk for at du skriver til oss. Det er leit å høre at dette er inntrykket du har av oss. Dersom det er de siste rentejusteringene du viser til så var vi den første banken til å justere renten, begge gangene. I første omgang skulle renten telle fra 1. mai som er tidligere enn det som er normalt etter varslet renteendring. Vi klarte likevel å endre denne til å gjelde fra senest 5. april. De alle fleste lånene ble justert med totalt 0,85%. De som ikke fikk like mye i rentejustering hadde allerede en svært god rente og vil likevel ha en konkurransedyktig rente etter justeringene. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"utnytter renteoppgang/nedgang på boliglånkunder"
3 syns denne omtalen er nyttig

Hei, jeg har kun vært kunde i et halvt år. Dette har vært kun til boliglån ettersom de matchet et annet tilbud fra danske bank. Når jeg skulle skrive under så får jeg vite at den renten ikke gjelder lenger, så da starter jeg med en høyere rente. Når renten først går ned så er de dårlige til å redgjøre for seg ved spørsmål og skylder ofte på at de ikke vet hva som skjer fremover og at problemer med interne systemer er grunnen for at det tar lang tid. Flere jeg har snakket med som bruker denne banken har fått ulik rente nedsetting noe som betyr at det i stor grad forskjellsbehandler kundene sine og man må hele tiden passe på selv om man ikke vil ende opp med å betale for mye. Svært skuffende første inntrykk !

Svar fra DNB Bank
14.04.2020 15.56
Hei Magnus!

Takk for at du skriver til oss. La meg først poengtere at renteendringen som har skjedd i det siste har blitt gjort i en ekstraordinær situasjon. Likevel har vi senket renten to ganger, begge gangene som første bank. Totalt er renten justert med inntil 0,85%. Det stemmer at ikke alle får den samme justeringen. De som ikke har fått justert renten med 0,85% har allerede en veldig god rente og vi skal fremdeles være konkurransedyktige på pris. Det er flere ting som gjør at et lån ikke er likt et annet. I hovedsak går dette på type lån og sikkerhet. Ekesmpelvis kan du se våre prislister for en oversikt over forskjellige typer lån og veiledende pris på disse. Ønsker deg en riktig god dag videre så lenge :)

/Jørgen
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR