Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 28. mai

Så mye bonus taper du med kollisjon eller bilskade

Kollisjon eller skade? Så mye blir bonustapet ditt

OPPDATERT ONSDAG 4. JANUAR 2023

Bonustap på bilforsikringen medfører prisøkning i mange år fremover! Derfor er det veldig viktig at du tar et riktig valg når uhellet først er ute.

TAP AV BONUS: I de fleste tilfeller du må benytte deg av bilforsikringen din kommer det et bonustap. Hvor mye varierer.
TAP AV BONUS: I de fleste tilfeller du må benytte deg av bilforsikringen din kommer det et bonustap. Hvor mye varierer.

Slik blir bonustapet ditt når du kolliderer bilen

Når du kolliderer bilen din må du betale for egenandelen på forsikringen, samtidig som du får også et bonustap på bilforsikringen din. Altså er det viktig at du tar dette med i beregningen din, når du velger om du skal benytte deg av forsikringen, eller om du skal betale for skaden av egen lomme. Dersom du har lav bonus, er det ofte mer lønnsomt å dekke kostnadene av egen lomme, selv om forsikringsselskapet skal dekke skaden.

Ønsker du mer informasjon om bonus til bilforsikring anbefaler vi at du også leser hvordan bonussystemet fungerer, og hvordan du kan doble bonusen din på halve tiden.

Få tilbud på bilforsikring i Bytt.no sin anbudstjeneste for forsikringer her

Bonustap gjør bilforsikringen dyrere i mange år fremover

Et bonustap på forsikringen gjør at prisen du betaler for forsikringen øker, ikke bare med en gang, men prisøkningen vil også gjelde fremtidige år, helt frem til du er tilbake på det nivået du var før du kolliderte. Dersom du har kollidert, er det derfor svært viktig at du beregner med hvor mye forsikringsavtalen din vil koste mer de neste årene, før du bestemmer deg om du skal bruke forsikringen, eller betale av egen lomme.

Så stort blir bonustapet ditt

Bonus før     |           Bonus etter
20%               |           -10% (også kjent som malus)

30%               |            0%

40%               |            10%

50%               |            20%

60%               |            30%

70%               |            40%

75% uten bonusfri skade resulterer i:  70% år 1

75% med bonusfri skade resulterer i:  75% år 1

Ikke alle uhell utløser bonustap

Du mister normalt ikke bonus ved skade som skyldes brann, tyveri, hærværk, glass eller redning. Skader som skyldes motparten sin feil utløser heller ikke bonustap, da skader som dette går på motpartens forsikring. Altså er det i disse tilfellene motparten som mister bonus. Dersom det er skylddeling mister normalt begge parter bonus.

Når lønner det seg å ta i bruk forsikringen?

Hvorvidt det lønner seg å bruke forsikringen etter en kollisjon avhenger av veldig mange faktorer. Det er dyrt å bruke forsikringen, ikke bare koster det deg egenandelen, men bonustapet gjør at forsikringspremien øker i årene som kommer. Selv om bonusen din går ned, og prisen på bilforsikringen øker, kan det være lurt å tenke på at man ved å bruke bonustrikset vi nevnte lengre oppe i artikkelen, kan du halvere tiden det tar å komme tilbake på nivået du var på, før kollisjonen.

Betaler du for mye på din forsikring? Få uforpliktende tilbud på billigere bilforsikring i Bytt.no sin anbudstjeneste for forsikringer her. 

Hvilket selskap har det beste skadeoppgjøret?

Hvis du bestemmer deg for å benytte deg av forsikringen din, så kommer du til den viktigste delen av en hver forsikring; nemlig skadeoppgjør. Det er vanskelig å si hvilket forsikringsselskap som har det beste skadeoppgjøret, men Bytt.no kan si hvilket skadeoppgjør andre forsikringskunder er mest fornøyde med.

Bytt.no innhenter årlig tusenvis av omtaler og erfaringer fra norske forsikringskunder, og kan derfor "ta pulsen" på forsikringsmarkedet ved å rangere selskapene etter beste skadeoppgjør. Her kan du se hvilken bilforsikring som har det beste skadeoppgjøret, i følge flere tusen verifiserte omtaler.

Slik kan du spare tusenvis på noen få minutter

Forsikringsselskapene er hele tiden på jakt etter nye kunder, og med dagens løsninger har aldri vært enklere å sammenligne forsikringsselskapene mot hverandre. Ved å legge forsikringene ut på anbud her på Bytt.no blir forsikringsselskapene oppmerksom på at du er på utkikk etter tilbud fra flere, noe som ofte viser seg å gi de klart beste tilbudene. Så enkelt får du tilbud fra flere forsikringsselskaper, helt gratis, og helt uforpliktende:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
  2. Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
  3. Velg eller forkast tilbudene du mottar - helt gratis og uforpliktende

Klikk her for å sammenligne tilbud på forsikring.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

BILFORSIKRING

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

HUSFORSIKRING

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

INNBOFORSIKRING

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

REISEFORSIKRING
NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR