Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 25. juni

Sammenlign tilbud på spotpris til bedrift

Les alt du trenger å vite om spotprisavtaler til din bedrift

Sammenlign pristilbud på spotpris til bedrifter

OPPDATERT MANDAG 13. NOVEMBER 2023

Spotpris skal i teorien være den billigste formen for strømavtaler til bedrifter, men man må likevel passe litt på. Les videre om spotprisavtaler til bedrifter.

Innhent gratis pristilbud på spotprisavtaler til din bedrift, og sammenlign flere strømleverandører samtidig på Bytt.no
Innhent gratis pristilbud på spotprisavtaler til din bedrift, og sammenlign flere strømleverandører samtidig på Bytt.no

Sammenlign spotprisavtaler for bedrift

Strøm er noe vi alle er relativt avhengige av og særlig bedrifter. Strømforbruket til en bedrift kan fort passere flere tusen kilowatt ukentlig, så man kan fort spare flere tusen kroner på å bytte strømavtalen til din bedrift til en bedre og billigere avtale.

Spotpris er strømavtalene som følger markedet, og lar deg betale innkøpspris på strømhandelen til din bedrift, som gjør at det ikke er stor vits i å sammenligne strømprisen hos de forskjellige strømleverandørene når man har en spotprisavtale.

På utkikk etter strømavtale til privat? Sammenlign alle 214 spotprisavtaler på privatmarkedet i Norge her

Hva er spotpris for bedrifter

Spotpris for bedrifter er en type avtale som lar deg betale innkjøpspris på strømmen som bedriften din bruker. Strømmen handles av strømleverandørenes representanter på det europeiske strømmarkedet Nordpool.

I spotprisavtalene så er strømprisen lik for alle selskaper, og det er ikke nødvendigvis selve strømprisen man skal sammenligne ved spotprisavtalene.

NYHET: Få tilbud på spotprisavtaler fra flere selskaper samtidig i Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter her

En spotprisavtale for bedrifter inneholder som regel disse kostnadene:

  • Energi og klimarapportering
  • Påslag på strømprisen
  • Månedlig fastbeløp
  • Tilleggsprodukter

Det er de overnevnte punktene ved strømavtalene man skal og burde sammenligne når man er på utkikk etter en spotprisavtale.

Les mer om hva et påslag på strømmen er, og hvordan du kan forhandle på denne kostnaden her

Dersom bedriften din har et lavt strømforbruk er det lurt å finne en strømavtale som har en lav månedskostnad. Har bedriften derimot et høyt strømforbruk er det mer lønnsomt å finne en strømavtale med et lavt påslag. Husk også at månedskostnaden regnes ut, og ganges opp mot antall målere din bedrift har registrert og ikke antall kundeforhold. 

Få tilbud på spotpris strøm til bedrift

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter vil du kunne innhente både tilbud, råd og gratis veiledning fra opp til 3 forskjellige strømleverandører samtidig.

Strømselskapenes representanter hjelper deg med å finne de riktige strømavtalene, og setter deg inn i temaet, før du eventuelt tar valget om å bytte til en ny strømleverandør.

Anbudstjenesten er helt gratis og uforpliktende og du velger selv om du ønsker å takke ja til et av tilbudene eller om du forkaster dem alle. 

Fordeler med spotpris bedrift

En av de store fordelene med en spotprisavtale til bedrift er nettopp det at man får innkjøpspris på strømmen bedriften bruker. En spotprisavtale inneholder en strømpris som til en hver tid alltid er så billig som den kan være.

Dette gjør at spotprisavtaler blir den billigste og mest aktuelle strømavtalen for de fleste bedrifter, både store og små.

Med spotprisavtaler så har du fordelen med at hvis strømprisen plutselig blir billigere, så vil du merke dette allerede på første regning. Fastpris- og variable strømprisavtaler blir sjeldent med på festen før noen uker eller måneder senere.

Sammenlign strømavtaler til bedrift

For å være sikker på at du betaler så lite som mulig så kan det være lurt å vurdere de andre formene for strømavtaler de norske strømleverandørene også tilbyr. 

Sammenlign pristilbud på spotpris bedrift fra flere selskaper

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter kan man enkelt sette strømleverandørene opp mot hverandre og skape en sunn konkurranse på din bedrift sine strømavtaler.

Man får pristilbud fra opp til flere selskaper samtidig og kan deretter bruke tilbudene som videre forhandlingskort for å presse prisen nedover, eller forbedre vilkårene ved strømavtalen din.

Få gratis hjelp og rådgivning sammen med et uforpliktende pristilbud på strømavtale til bedrift fra flere strømleverandører her

NYLIG OMTALTE STRØMSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR