Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 19. mai

Forvaltningsavtaler strøm for bedrifter

Les alt du trenger å vite om forvaltningsavtaler til din bedrift

Les om forvaltningsavtaler til strøm for bedrifter

OPPDATERT ONSDAG 22. MARS 2023

Noen sier at forvaltningsavtaler til bedrifter gir deg i både pose og sekk, men det er ikke nødvendigvis alltid like lønnsomt. Les videre om forvaltningsstrøm

Innhent og sammenlign uforpliktende pristilbud på forvaltningsavtaler til bedrifter fra flere strømleverandører på Bytt.no
Innhent og sammenlign uforpliktende pristilbud på forvaltningsavtaler til bedrifter fra flere strømleverandører på Bytt.no

Hva er en forvaltningsavtale på strøm til bedrifter?

En forvaltningsavtale på strøm for bedrifter er i korte trekk en strømavtale som kombinerer både spotprisavtaler og fastprisavtaler. 

Med forvaltningsavtaler gir man i praksis strømselskapene fullmakt til å handle inn strømkvoter på din bedrift sine vegner. 

Avtalene blir forvaltet av forvaltere i strømselskapet, og forvalteren kjøper strøm fremover i tid, i håp om å slå spotprisen. 

Dette gjør at din strømavtale og strømpris fort kan endres fra fastpris til spotpris og så tilbake igjen til fastpris i løpet av en måned.

Alle strømavtalebytter, og oppkjøp av strømkvoter skjer bak gardinene, og du vil ikke merke til endringene utenom ved faktureringsdatoen. Man må på mange måter stole på at forvalteren gjør en god jobb!

Få uforpliktende tilbud på forvaltningsavtaler til bedrifter fra flere strømselskaper her

Forvaltningsavtaler spesialtilpasset bedriftens strømforbruk

Når på døgnet du og din bedrift bruker mest strøm kan også påvirke størrelsen på din strømfaktura. Et bakeri opplever ofte en høyere strømpris enn klesbutikken som ligger vegg i vegg.

Et bakeri har kanskje et økt strømforbruk i morgentimene når strømprisen er dyrere enn andre timer av døgnet, og med en spesialtilpasset forvaltningsavtale kan bakeriet eksempelvis ha fast strømpris på morgenen, og spotpris resten av dagen.

I Bytt.no sin anbudstjeneste får du råd og hjelp til å kartlegge hvilken forvaltningsavtale som passer best for din bedrift, samtidig som du også kan innhente spesialtilpassede og uforpliktende tilbud fra flere selskaper.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler for bedrifter

Sammenlign målet til forvaltningsavtalene

En forvaltningsavtale har alltid et mål om å oppnå et spesifikt resultat for bedriftene, og her kan man velge hva som er viktig for strømavtalen til din bedrift.

På samme måte som når man velger en aksjekonto med høy eller lav risiko, så kan du også velge hva du ønsker du skal oppnå med forvaltningsavtalen din.

Ofte så kan man målene med forvaltningsavtalene være:

 • Oppnå en god strømpris for bedriften
 • Trygghet og forutsigbarhet
 • Bærekraftig og miljøvennlig strøm
 • Risikofylte strømkjøp, som kan tippe begge veier. 
 • Størst mulig fortjeneste 

Få tilbud på forvaltningsavtaler på strøm til bedrift

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter vil du kunne innhente både tilbud, råd og gratis veiledning fra opp til 3 forskjellige strømleverandører samtidig.

Strømselskapenes representanter hjelper deg med å finne de riktige forvaltningsavtalene, og setter deg inn i temaet, før du eventuelt tar valget om å bytte til en ny strømleverandør.

Anbudstjenesten er helt gratis og uforpliktende og du velger selv om du ønsker å takke ja til et av tilbudene eller om du forkaster dem alle. 

Fullmakter ved forvaltningsavtaler

Når du inngår en forvaltningsavtale så gir du strømselskapet en hel rekke med forskjellige fullmakter, slik at de skal kunne handle strøm på vegne av selskapet ditt. 

Det er derfor viktig å gjennomgå kontrakten nøye og med argusøyner før du signerer avtalen. Forvaltningsavtalene er ofte lite transparente og man kan risikere at forvalteren tar et dårlig valg fra tid til annen. 

Den potensielle økonomiske risikoen forbundet med forvaltningsavtaler vil i de fleste tilfeller falle på forbruker.

Sammenlign strømavtaler til bedrift

For å være sikker på at du betaler så lite som mulig så kan det være lurt å vurdere de andre formene for strømavtaler de norske strømleverandørene også tilbyr. 

 • Spotpris bedrift
  En spotprisavtale for bedrifter gir deg en strømpris som følger markedet, og er til en hver tid så billig som den kan være. Strømprisen på disse avtalene er lik for alle strømselskaper, så her må man sammenligne ekstrakostnadene. Les mer om spotprisavtaler for bedrift her.
 • Fastpris bedrift
  En fastprisavtale for bedrifter er strømavtalene som holder seg på en fast strømpris uavhengig av hvordan strømmarkedet utvikler seg. Her forhandler man seg frem til en avtalt pris og strømforbruk, i en avtalt periode slik at du får forutsigbarhet på strømregningene til bedriften. Les mer om fastprisavtaler for bedrift her.
 • Spotpris privat
  Det finnes også store beløp å spare på å bytte strømavtale innenfor privatmarkedet, og ifølge Bytt.no sin strømrobot som analyserer over 1000 strømavtaler i måneden kan forbrukerne spare i gjennomsnitt 2 200 kroner årlig ved å bytte til den billigste strømleverandøren. Test din strømavtale og se hvor mye du kan spare her. 

Sammenlign pristilbud på forvaltningsavtaler til bedrift fra flere selskaper

I Bytt.no sin anbudstjeneste for strømavtaler til bedrifter kan man enkelt sette strømleverandørene opp mot hverandre og skape en sunn konkurranse på din bedrift sine strømavtaler.

Man får pristilbud fra opp til flere selskaper samtidig og kan deretter bruke tilbudene som videre forhandlingskort for å presse prisen nedover, eller forbedre vilkårene ved strømavtalen din.

Få gratis hjelp og rådgivning sammen med et uforpliktende pristilbud på strømavtale til bedrift fra flere strømleverandører her

NYLIG OMTALTE STRØMSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR