Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert torsdag 20. juni

Hva er tæpping?

OPPDATERT SØNDAG 8. JANUAR 2023

Tæppe-kulturen blir mer og mer utbredt i Norge, og idag finner man sjeldent en butikk uten en oppfordring om å tæppe. Men hva er tæpping?

I dette avsnittet forklarer vi ordet tæpping og hva dette betyr
I dette avsnittet forklarer vi ordet tæpping og hva dette betyr

Hva er tæpping?

Tæpping er det nye ordet for kontaktløs betaling. Tæpping skjer med at du legger betalingskortet oppå bankterminalen og godkjenner transaksjonen med et tastetrykk. 

Når man tæpper så slepper man å skrive inn PIN-kode mens det står nysgjerrige folk bak deg i køen, og i følge rapporter fra EVRY så sparer man i snitt 9 sekunder per kunde på å tæppe. 

Betal med mobilen eller klokken

Tæppe-teknologien utvikles fra dag til dag, og vi ser allerede nå at mobilen eller klokken fort kan bli vårt nye bankkort. 

Med tæpping så kan man legge inn bankkortet i smart-klokken eller mobiltelefon, og tæppe dette inntil en betalingsterminal for å betale for dagligvarer eller lignende. Det å glemme bankkortet er ikke like skummelt lengre, og man trenger ikke gå flere uker i påvente av et nytt bankkort før man igjen kan begynne å bruke penger. 

Tæppe-sperre

For å forhindre svindel og at folk kan tæppe kontoen din tom uten PIN-kode, så ligger det en tæppe-sperre på 500 kroner. Er transaksjonen større enn 500 kroner kan du fremdeles tæppe, men du må skrive inn PIN-koden. 

Mange transaksjoner på 499 kroner?

I tillegg til en PIN-kode sperre på 500 kroner så ligger det også en øvrig sperre som ser på ditt tæppe-forbruk de siste dagene og legger på et krav om PIN-kode hvis du har oversteget denne grensen.

På denne måten kan man føle seg trygg på at kontoen din ikke tæppes fullstendig tom, og dersom du melder kortet ditt mistet eller stjålet så fort du merker det, vil de fleste bankene være behjelpelige med å tilbakebetale pengene som noen andre har tæppet bort. 

Kredittkort tæpping

Det finnes nå mange apper hvor du har din egne digitale lommebok. I disse appene kan man legge inn både kredittkort og vanlig bankkort, og du kan enkelt velge om du skal tæppe transaksjonen på kredittkortet ditt eller på bankkortet ditt.

Reglene for bankkort-tæpping gjelder også for kredittkort, men kredittkortene er som oftest mye mer behelpelige når det kommer til stjålet kort, og tæppe-transaksjoner du selv ikke har gjort.

Sjekk gjerne vår sammenligningstjeneste for kredittkort, hvor du enkelt kan sammenligne både kundeerfaringer og rentenivåer. Vår kredittkortsammenligner finner du her

Rabatter og medlemsfordeler

Uansett om du tæpper med klokke, mobiltelefon, bankkort eller en gang i fremtiden, lillefingeren, så er alle disse enhetene koblet opp mot en bankkonto, og et betalingskort. Alle medlemsfordeler, kredittrabatter, cashback-ordninger o.l. som er koblet opp mot ditt opprinnelige betalingskort, vil gi helt like medlemsfordeler og cashback som du hadde fått hadde du betalt med å trekke kortet gjennom betalingsterminalen. 

Dette gjør det også like lett for deg å følge tæppetransaksjonene da de går inn i nettbanken din som noen helt vanlige transaksjoner. 

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR