Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 28. mai

Finn den beste eiendomsmegleren der du bor

Sammenlign 759 eiendomsmeglere i Norge. Oppgi postnummer nedenfor og få full oversikt over dine lokale eiendomsmeglere.

Ditt postnummer:
Se meglere

EIENDOMSMEGLERE

Sammenlign over 759 eiendomsmeglere og se hva meglerne tilbyr

ALLE MEGLERE
POPULÆRT!

FÅ TILBUD FRA MEGLERE

Selge bolig eller trenger du verdivurdering? Motta tilbud fra flere eiendomsmeglere

FÅ TILBUD

UTLEIEMEGLERE

Få oversikt over dine lokale utleiemeglere og sammenlign alternativene

SLIK LEIER DU UT BOLIG

HYTTE OG FRITIDSBOLIG

Utforsk Norges hyttemeglere og kom i kontakt med lokalkjente meglere

SAMMENLIGN HYTTEMEGLERE

Sammenlign og finn beste lokale eiendomsmegler på Bytt.no

Visste du at ved å få megleren til å senke meglerprisen med 0,5% på et boligsalg til en verdi av 4 millioner kr, kan du spare 20 000 kr?

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi og via våre tjenester kan du enkelt sammenligne 759 meglerkontor, 29 utleiemeglere, 85 prosjektmeglere, 69 hyttemeglere og 49 næringsmeglere slik at man enkelt kan få den meglerhjelpen man trenger.

Kom i kontakt med flere lokale meglere på Bytt.no og innhent uforpliktende pristilbud på meglertjenestene du trenger.

Les flere artikler

Finn Norges beste og billigste eiendomsmegler

OPPDATERT MANDAG 29. JANUAR 2024

Sammenlign hele det norske eiendomsmeglermarkedet og naviger deg frem til megleren som har de mest fornøyde kundene i din kommune her på Bytt.no

Innhent pristilbud og sammenlign meglerkontorene i Norge på Bytt.no sammen med kundenes tilbakemeldinger om meglerkontorene.
Innhent pristilbud og sammenlign meglerkontorene i Norge på Bytt.no sammen med kundenes tilbakemeldinger om meglerkontorene.

759 eiendomsmeglere i Norge - slik finner du den beste eiendomsmegleren

I Norge finnes det over 759 meglerkontor som alle tilbyr sin hjelp og bistand til kjøp, salg og utleie av bolig, eiendommer eller tomter.

Fordelt rundt på disse 759 meglerkontorene finner man godt over 4 000 eiendomsmeglere som alle stiller med hver sin kompetanse og erfaringer innenfor kjøp og salg av de forskjellige boligtypene.

De norske meglerkontorene består av over 69 hyttemeglere, 29 utleiemelgere, 49 næringsmelgere og 85 prosjektmelgere, sammen med 759 vanlige eiendomsmeglere.

Slik finner du den beste eiendomsmegleren i Norge

For å lettere finne frem til Norges beste eiendomsmegler så har vi laget en enkel fire-stegs guide til hvordan du enkelt kan finne den beste eiendomsmegleren:

Steg 1: Få oversikt over dine lokale eiendomsmeglere

Nesten uansett hvor du skal selge en bolig her til lands, så finnes det opp til flere eiendomsmeglere i nærheten som du kan velge blant.

Med å benytte seg av Bytt.no sin sammenligninsliste for eiendomsmeglere kan man enkelt få et overblikk over eiendomsmeglerne du har tilgjengelig i din kommune, med å oppgi hvilket postnummer boligen du skal selge tilhører.

Det er alltid anbefalt at man benytter seg av en lokal eiendomsmegler som har tilhørighet til ditt nærområde, da lokalkunnskap er svært viktig for en eiendomsmegler

Steg 2: Les andre kunders erfaringer med meglerne

I Bytt.no sin omtaleportal for eiendomsmeglere har over 1024 eiendomsmegler-kunder delt sine erfaringer og tilbakemeldinger om eiendomsmeglerne, salgsprosessen og alt omkringliggende.

For å kartlegge hvilke meglere som har de mest fornøyde kundene, og danne seg et bilde av hvilke meglere som kunne vært interessante for din bolig er det anbefalt at man da leser seg opp på kundenes egne erfaringer med eiendomsmeglerne. 

Steg 3: Engasjer flere meglere og innhent pristilbud 

Det finnes mange måter man kan spare på kostnadene ifb eiendomsmegling, og det å engasjere flere eiendomsmeglere er nok det viktigste rådet man kan gi når det kommer til å ha så lave kostnader forbundet med salget som mulig. 

Med å engasjere flere eiendomsmeglere, og innhente uforpliktende pristilbud fra dem, vil meglerne kunne justere ned sine priser eller oppjustere kvaliteten på tjenesten sin, for å gjøre seg mer attraktiv enn sine konkurrenter.

1% av en liten kake er mer enn 0% av en stor kake. Samme prinsippet gjelder også i meglerbransjen. Meglers pris er flytende, og kan justeres helt som megler selv ønsker, og for mange meglere er det viktigere å få flere kunder, enn å tjene så mye som mulig på de få kundene man har.  

Steg 4: Få meglerne hjem til en verdivurdering

Videre er det anbefalt at man inviterer flere eiendomsmeglere på befaring av boligen og for å innhente en verdivurdering. På denne måten får du pratet med meglerne ansikt til ansikt, og kjenner fort på om kjemien mellom deg og megler stemmer eller ikke.

Slik kommer man i kontakt med lokale eiendomsmeglere

I Bytt.no sin anbudstjeneste for eiendomsmeglere kommer man i kontakt med flere profesjonelle og lokale meglere som alle ønsker å hjelpe deg med salget ditt. 

Her kan man ta en løs og uforpliktende prat med flere meglere samtidig slik at man har et utvalg av alternativer hvor man der ofte også kan forhandle lettere på både pris og avtaler. 

For å gradere seg mot eventuelle juridiske tvister, og en lang og tidkrevende salgsprosess er det anbefalt at man engasjerer et team med profesjonelle slik at man heller kan fokusere tiden på de viktige hverdagslige oppgavene. 

Sammenlign alle meglertyper på Bytt.no

Den norske meglerbransjen består av mer enn bare vanlige eiendomsmeglere som selger privatboliger. På Bytt.no har vi kartlagt alle meglerkontor i Norge, og hvilke meglertyper disse meglerkontorene består av.

I Bytt.no sine sammenligningslister for eiendomsmeglere kan man filtrere listene ut ifra hvilke meglertype du er på utkikk etter. Enten det er prosjektmegling, næringsmegling, utleiemegling eller hyttemegling, så har Bytt.no kartlagt hvilke meglerkontor du har tilgjengelig. 

Sammenligningslistene kan også sorteres etter postnummer slik at du ser det lokale utvalget av meglere du har tilgjengelig på ditt postnummer. 

Dette er meglertypene som finnes i Norge

Det er anbefalt at du også oppgir postnummeret til der hvor boligen du ønsker å selge eller leie ut er, slik at du får et mer nøyaktig anslag over hvilke meglere du har tilgjengelig i ditt nærområde. 

  • Utleiemegler - Skal man leie ut boligen, eller deler av denne er det høyst anbefalt at man rådfører seg med en utleiemegler. 
  • Hyttemegler - En hyttemegler bistår med sin lokale kunnskap om hyttekommunen din, og et større nettverk av potensielle hyttekjøpere enn vanlige meglere. 
  • Prosjektmegler - Skal man bygge en ny bolig, eller kjøpe et nybygg kan prosjektmeglerne hjelpe med alt fra prosjektering og realisering av bolig, til kontraktsignering.
  • Næringsmegler - En næringsmegler er utdannet i bedriftsmarkedet og stiller med en enorm erfaring og kunnskap når det kommer til salg av næringseiendommer og det juridiske aspektet vedrørende salget eller utleie
  • Vanlige eiendomsmeglere - Skal man selge sin private bolig vil en eiendomsmegler kunne gjøre prosessen mye lettere og raskere, hvor man som selger ikke trenger å sette seg inn i hvordan man selger en bolig. 
  • MNEF eiendomsmeglere - MNEF eiendomsmeglere er meglere som er Medlem av Norges Eiendomsmeglerforening, og er kvalitetssikret av NEF. Det stilles strenge krav til hvordan en MNEF-megler skal gå frem ved salg av boliger.
  • Meglere som tilbyr e-takst - Ønsker man å oppdatere boligens verdiestimat så finnes det flere meglere som tilbyr tjenester som e-takst for eksempel. 
  • Meglere som tilbyr verdivurdering - Se hvilke eiendomsmeglere i Norge som kan tilby verdivurdering av bolig i forbindelse med salg av boligen.

Du kan også rådføre deg med, og innhente uforpliktende pristilbud på meglertjenester fra opp til 3 lokale eiendomsmeglere her

Norges billigste eiendomsmegler

Prisen en vanlig eiendomsmegler tar for å selge boligen din pleier å ligge på rundt 1,5-3% av salgssummen, i tillegg til kostnader forbundet med fotografering, annonsering, tilstandsrapport og avgifter forbundet med uthenting av offentlige dokumenter.

Eiendomsmeglers pris pleier da sjeldent å være lavere enn 50 000 kroner, men skal man selge en dyr bolig kan provisjonen til megleren fort passere flere hundre tusener kroner.

For å få en billig eiendomsmegler blir det da viktig å sammenligne alle alternativene man har. Meglers pris kan forhandles på, og justeres ofte når eiendomsmegleren ser at boligselger holder på å velge en annen eiendomsmegler.

Slik får du Norges billigste eiendomsmegler

Med å engasjere flere eiendomsmeglere i søkeprosessen, og innhente pristilbud fra meglerne, vil man kunne få en pekepinn på om prisene man får oppgitt er konkurransedyktige eller ikke.

Er man ikke fornøyd med prisene som meglerne oppgir kan du enkelt forkaste tilbudene, eller bruke tilbudene som videre forhandlingskort i prosessen.

Med å forhandle ned meglers provisjon med 0,5% på et boligsalg på 4 millioner vil meglers provisjon, og din utgift ved salget, reduseres med 20 000 kroner.

I Bytt.no sin anbudstjeneste for eiendomsmeglere kommer man i kontakt med opp til flere lokale eiendomsmeglere samtidig og kan dermed forhandle seg uforpliktende frem til bedre avtaler og billige priser.

Tjenesten er helt gratis, og legger til rette for at privatforbrukeren skal kunne benytte seg av sin forbrukermakt, og velge den eiendomsmegleren som selger boligen din på både beste og billigste mulige måte.

Skreddersy dine meglertjenester og innhent uforpliktende pristilbud fra flere her

Tips: Benytt anledningen til å få et billigere boliglån

Hvis du skal, eller i en prosess med å selge/kjøpe bolig, så er det uunngåelig at du må kontakte banken din. Nye lån må ordnes, og nye dokumenter må signers. Når du først finner deg i denne situasjonen så har du en gyllen anledning til å få et billigere boliglån.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og vi henter alle 1069 boliglån direkte fra Finansportalen.no og kombinerer lånene med tusenvis av verifiserte brukeromtaler.

Tips: Benytt anledningen til å få billigere forsikring

Det samme gjelder forsikringene dine. Hvis du skal flytte, så trenger du en ny og oppdatert bolig- og innboforsikring. Sett av et par minutter og innhent tilbud fra flere forsikringsselskaper på ny boligforsikring og innboforsikring her på Bytt.no

Over 450 000 nordmenn har brukt vår gratis forsikringstjeneste til å innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper. Her kan du fort spare tusenvis på en billigere forsikring.

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR