Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert desember 2023

Få tilbud fra lokale eiendomsmeglere!

Finn de beste og billigste meglerene der du bor - få tilbud fra flere helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Tar kun 2 minutter
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg om du ønsker å selge eller verdivurdere boligen din
 2. 2
  Motta tilbud fra flere eiendomsmeglere
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD FRA EIENDOMSMEGLERE

SKAL DU SELGE?

Da trenger du en verdivurdering på boligen din. Her har vi samlet tipsene slik at du kommer best ut av det.

VERDIVURDERING

SKAL DU KJØPE?

Sørg for at du har det billigste boliglånet. Sammenlign og bytt til det beste og billigste boliglånet på 1-2-3.

BILLIG BOLIGLÅN

KJØPE FØR DU HAR SOLGT?

Vil du kjøpe ny bolig før du har solgt din gamle? Da trenger du mellomfinansiering, og her er det billigst.

BILLIG MELLOMFINANSIERING

Skal du selge bolig? Få den beste salgsprisen med den billigste riktige eiendomsmegleren

Det er mye du kan gjøre for å få best mulig pris når du skal selge boligen din, men kanskje det viktigste du kan gjøre er å velge riktig eiendomsmegler. Bytt.no guider deg gjennom hva du bør se etter for å finne den beste eiendomsmegleren for ditt boligsalg

Sørg for at du velger den beste eiendomsmegleren til å selge det mest verdifulle du har
EIENDSOMMEGLER: Hvem stoler du på til å selge boligen din? Bytt.no gir deg tipsene til hvordan du finner den beste megleren til ditt boligsalg

Slik finner du den beste eiendomsmegleren på 3 steg

I følge tall fra Finanstilsynet finnes det over 1 000 bedrifter i Norge med konsesjon for å drive eiendomsmegling. Til sammen jobber over 4 000 mennesker som eiendomsmegler, så hvordan går man frem for å finne eiendomsmegleren som er best egnet til å selge din bolig? Vi har laget en enkel tre-stegs guide til hvordan du enkelt kan finne den beste eiendomsmegleren:

Steg 1: Få en oversikt på lokale eiendomsmeglere

Nesten uansett hvor du befinner deg i Norge så finnes det en eiendomsmegler i nærheten. Det er alt fra store landsdekkende kjeder som f.eks Krogsveen, Privatmegleren og Notar helt ned til små lokale meglere eller advokatfirmaer med kun et par meglere. Flere av de største bankene i Norge tilbyr også eiendomsmegling, som f.eks DNB Eiendom, Aktiv (Eika) og Eiendomsmegler 1 som har filialer i de fleste byer og tettsteder i Norge.

Bytt.no har samlet de fleste eiendomsmeglere på det norske markedet slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke meglere som tilbyr sine tjenester der du bor. Du bør alltid velge en eiendomsmegler som har tilhørighet til ditt nærområde da lokalkunnskap er svært viktig for en eiendomsmegler. De bør kjenne området du skal selge i, og fortrinnsvis ha et stort lokalt nettverk av potensielle kjøpere.

Steg 2: Innhent tilbud fra flere eiendomsmeglere

Dette er vårt viktigste tips: Innhent tilbud fra flere eiendomsmeglere! Nordmenn er generelt sett dårlige til å innhente tilbud fra eiendomsmeglere og gang på gang viser det seg at det er store besparelser og ikke minst at man personlig treffer flere eiendomsmegler ved å sammenligne. I en artikkel hos TV2.no kan vi lese at med et par minutters innsats sparte TV2 Hjelper deg 14 000 på boligsalget. Det er alltid rom for forhandlinger i en tilbudsprosess, og som illustrert av TV2 er det fort mye penger å spare.

Steg 3: Få megleren hjem til en verdivurdering

En annen viktig årsak til at du bør sammenligne tilbud fra flere meglere er at du får møte megleren ansikt til ansikt. Kjemi mellom deg og megler er svært viktig, da dere vil arbeide tett gjennom hele salgsprosessen. Når du har flere gode tilbud å velge mellom så bør du invitere megleren hjem på en verdivurdering. Dette er en tjeneste de aller fleste eiendomsmeglere tilbyr gratis, tar ikke lang tid og har som formål å gi deg en prisantydning på boligen din.

Når du har megleren hjemme hos deg finner du fort ut om kjemien stemmer. Dette er også en god anledning til spørre noen kontrollspørsmål, som f.eks;

 • Hvor godt kjenner megleren området han/hun skal selge i? Har megler noe erfaring fra lokalområdet? Kjenner megler til reguleringsplaner og evt. fremtidige prosjekter?
 • Hvor mange andre oppdrag har megleren? Flere oppdrag betyr mindre tid til deg
 • Viser megler initiativ og kommer med forslag med forbedringer?
 • Hvordan vil megler markedsføre boligen din?

Etter endt verdivurdering kommer man til det punktet der mange boligselgere trår feil, nemlig prisantydning. Du bør ikke velge megleren med den høyeste prisantydningen utelukkende pga. høy pris. Dette er kun et estimat fra megleren, og ingen garanti for at dette er prisen du får.

Eiendomsmeglere har som regel en strategi bak sin prisantydning basert på hvor boligen ligger, hvem som er i målgruppe etc. F.eks kan megleren gjerne sette ned prisen for å trekke flere folk til visning. På den andre siden kan en høy pris skremme bort potensielle boligkjøpere.

Du bør altså velge megleren som gir deg det beste inntrykket, som du har god kjemi med, og som du tror vil gi deg den beste og smidigste salgsopplevelsen, og ikke megleren som gir deg den høyeste prisantydningen. Markedet bestemmer uansett prisen, og med riktig megler får du et langt større marked å forholde deg til.

Kostbart å velge feil megler

En annen årsak til at det er svært viktig å sammenligne eiendomsmeglere er at det kan bli svært kostbart å bytte eiendomsmegler. Hvis du i løpet av salgsprosessen ønsker å bytte eiendomsmegler kan du risikere å måtte betale provisjon til begge meglere. Du bør lese kontrakten nøye, men i de fleste tilfeller må du vente tre måneder før du kan selge til en tidligere potensiell kjøper fra gammel megler. Dette er som regel tid og penger få vil ta seg råd til, og som igjen understreker poenget med hvor viktig det er å finne en megler du har god kjemi med etter at du har sammenlignet flere.

Tips: Benytt anledningen til å få et billigere boliglån

Hvis du skal, eller i en prosess med å selge/kjøpe bolig, så er det uunngåelig at du må kontakte banken din. Nye lån må ordnes, og nye dokumenter må signers. Når du først finner deg i denne situasjonen så har du en gyllen anledning til å få et billigere boliglån.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og vi henter alle 700+ boliglån direkte fra Finansportalen.no og kombinerer lånene med tusenvis av verifiserte brukeromtaler.

Sammenlign alle boliglån her


Tips: Benytt anledningen til å få billigere forsikring

Det samme gjelder forsikringene dine. Hvis du skal flytte, så trenger du en ny og oppdatert bolig- og innboforsikring. Sett av et par minutter og innhent tilbud fra flere forsikringsselskaper på ny boligforsikring og innboforsikring her på Bytt.no

Over 450 000 nordmenn har brukt vår gratis forsikringstjeneste til å innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper. Her kan du fort spare tusenvis på en billigere forsikring.

Få tilbud på forsikring her

NYLIG OMTALTE EIENDOMSMEGLERE
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR