Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert april 2024

Kredittkort for netthandel - Se alle fordelene

Spar penger på netthandel - Se kredittkorttrikset

3 av 4 transaksjoner på nett blir gjort med et vanlig betalingskort. Med så mange fordeler et kredittkort kan tilby går man glipp av tusenvis av kroner i rabatt

Handler man mye på nett, kan man spare mye penger på å bruke et kredittkort på dine transaksjoner over nett.
Handler man mye på nett, kan man spare mye penger på å bruke et kredittkort på dine transaksjoner over nett.

Bruk kredittkortet for alt det er verdt

Mange kan fort være redde for å bruke kredittkortet mer enn nødvendig, og det med full forståelse. Vi har lenge vært trent opp til å være livredde for renter og andre utgifter med liten skrift, men bruker man kredittkortet smart så er det plutselig du som fyller opp lommeboka, og ikke bankenes toppsjef. 

Kredittkortene kommer med en haug av forskjellige fordeler, og de aller fleste kommer også med et stort rabattprogram på forskjellige nettbutikker. Man finner også kredittkort som gir deg penger tilbake på utvalgte transaksjoner, eller f.eks. opptjening av bonuspoeng på flyreiser. 

Les mer om cashbackfordelen, og hvordan du kan tjene penger på enhver transaksjon her.

Enkelte kredittkort tilbyr også forskjellige kjøpsforsikringer, og tilnærmet alle kredittkort tilbyr deg også reiseforsikring. Med så mange forskjellige rabatter og goder burde man alltid bruke et kredittkort på netthandel i steden for ditt vanlige betalingskort. 

Ekstra innbetalinger på kredittkortet

Hvis man uansett har penger på brukskontoen din, og holder på å kjøpe en ferietur, eller andre ting på nettet så er det lurt å betale med kredittkortet slik at du får reiseforsikring inkludert eller benyttet deg av de mangfoldige rabattene eller cashbackordningene og så betale kredittkortet med en gang. 

Alle kredittkort på det norske markedet gir deg et unikt kontonummer, og et unikt KID nummer som følger deg hele tiden mens du har kredittkortet. Hvis du f.eks. skal kjøpe en vare på nettet, headset f.eks, for 1 300 kroner med brukskontoen din, så betaler du dette med kredittkortet, og samtidig finner frem KID og kontonummer til kredittkortet og betaler inn 1 300 kroner.

Du kan også vente til fakturaen kommer, men da er det ikke sikkert du har de 1 300 kronene lengre, så vi anbefaler at du betaler beløpet samme dag som du bruker kredittkortet slik at det ikke går i glemme boka. 

Hvis du i tillegg undersøker litt hvilke nettbutikker kredittkortet samarbeider med, og gir deg rabatter i, så kan du kanskje også få 25-30% rabatt på headsettet, i tillegg til 4% cashback på elektronikk. 

Et headset som hadde kostet deg 1 300 kroner med et vanlig betalingskort kan nå koste deg bare 975 kroner med 25% rabatt, og gi deg 39 kroner i cashback. Man kan da spør seg selv hvorfor man bruker et vanlig betalingskort, når headsettet nesten blir 400 kroner billigere med et kredittkort. 

Vinningen går fort opp i spinningen hvis man ikke betaler kredittkortet med en manuell innbetaling samme dag. Går dette i glemmeboka så har man høyst sannsynlig brukt opp disse 975 kronene innen fakturan kommer, og da kan rentekostnadene fort bli dyre.

Ansvarlig bruk av kredittkort

Det er mange grunner til å benytte seg av kredittkort. Noen ganger trenger man litt ekstra å rutte med, man vil ha rabatt på drivstoff eller få tilgang til gunstige cashback- og rabattavtaler.

Det er samtidig viktig at man har et ansvarlig forhold til kredittforbruket. Unngå spontane og uoverveide kjøp og alltid betal regningen innen forfallsdato. Husk at pengene du bruker på et kredittkort er et lån på lik linje med alle andre lån, det er bare mye dyrere.

Hvis du har opparbeidet deg mye gjeld på kredittkort kan det være en god løsning å refinansiere kredittkortgjelden din, enten inn i boliglånet ditt eller til et billigere kredittlån hvis du ikke kan stille bolig som sikkerhet.

Du kan lese mer om ansvarlig bruk av kredittkortet her

Reisekort

Med et kredittkort for reise er ferien din sikret dersom man skulle bli syk eller må avlyse ferien av andre uforutsette grunner.

Et godt reisekort burde ha gebyrfrie uttak i utlandet, lave valutapåslag , rabatter eller cashback på fly og hotell, og reiseforsikring inkludert.

SE ALLE REISEKORT

Bensinkort

Et bensinkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake, eller rabatter, for hver liter drivstoff du fyller.

Så dyrt som drivstoff har blitt i det siste, så kan det virkelig lønne seg godt å bytte ut det vanlige bankkortet, med et bensinkort.

SE ALLE BENSINKORT

Cashbackkort

Et cashbackkort er et kredittkort som gir deg penger tilbake på diverse transaksjoner. Da er det noen kort som gir cashback på alle transaksjoner, og noen kort som gir en litt høyere cashback på spesifikke transaksjoner.

Vær obs på at det som alltid kommer en begrensning på hvor mye cashback du kan få i løpet av et år.

SE ALLE CASHBACK-KORT
NYLIGE OMTALTE KREDITTKORT
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR