Meny

Hvor mye koster det å trykke på brannalarmen?

OPPDATERT MANDAG 27. JUNI 2022

For å redusere antallet falske alarmer som brannvesenet må rykke ut til kan brannvesenet bøtlegge deg. Men hvor mye koster det å trykke på brannalarmen?

Man burde unngå å trykke på brannalarmen uten gode grunner til dette, men man skal heller ikke la vær å ringe ved mistanke om brann
Man burde unngå å trykke på brannalarmen uten gode grunner til dette, men man skal heller ikke la vær å ringe ved mistanke om brann

Omlag 6 av 10 brannutrykninger kommer på grunn av falske eller unødige brannalarmer. Dette blir en stor kostnad for kommunen, og bøtene som deles ut svir for lommeboka.

Hvor mye koster det å trykke på brannalarmen?

Det å aktivere brannalarmen og sette igang en full utrykning vil komme til å koste deg dyrt. Beløpet varierer fra kommune til kommune, men brannvesenet har altså lov til å bøtlegge deg dersom du trykker på brannalarmen uten gode grunner til dette.

Det kan koste deg omlag 6 000 kroner og opp mot 15 000 kroner å aktivere en falsk brannalarm.

Bor du i et borettslag eller sameie må man som oftest også stå for regningen selv, med mindre annet er spesifisert i borettslagets husordensregler.

De fleste boligalarmer inkluderer både brann og røykvarslere slik at du slepper å tenke på falske alarmer. Få tilbud fra flere alarmselskaper samtidig i vår anbudstjeneste for boligalarmer her.

En falsk brannalarm kan vurderes med skjønn, i tilfeller hvor man har fått slukket flammen selv, eller andre særskilte tilfeller. 

Hver eneste brannalarm som går kan være en potensiell brann, så brannvesenet må ta dem alle på alvor. Bøtene som deles ut er ment for å forhindre falske alarmer. 

Selvom brannalarmen din ikke er direkte tilkoblet brannsentralen, så kan en nabo eller en forbipasserende tro at brannalarmen din er en ekte brann og varsle brannvesenet mens du er på jobb.

Brannvesenet vil i de fleste tilfeller prøve å kontakte eier av boligen før de rykker ut, når naboer varsler uten å se flammer eller røyk, men får de ikke tak i deg kan de måtte rykke ut for å bryte seg inn i boligen din. Dette er man selv økonomisk ansvarlig for. 

Røyk- og brannvarslere tilkoblet alarmsentral

Det blir stadig mer og mer populært med smarte røyk- og brannvarslere som er tilkoblet en alarmsentral som kan ta smarte vurderinger på dine vegner.

Når man er tilkoblet en alarmsentral vil profesjonelle fagfolk kunne lese situasjonen raskt og kunne ta en vurdering på om det var en falsk alarm eller om de skal kontakte brannvesenet.

Det finnes flere gode alarmselskaper i Norge med både brann- og røykvarslere og flere ekstrakomponenter man kan bestille for å føle seg ekstra trygg. Du kan lese mer om alarmselskapene med brann- og innbruddsalarm her

Beste og billigste boligalarm med brann- og røykvarslere

I Bytt.no sin anbudstjeneste for boligalarmer vil du få skreddersydde tilbud på brann- og røykvarsler. Vi varsler flere boligalarmselskap om at du ønsker et tilbud på boligalarm, hvor det blir opp til selskapene å sette sammen det beste tilbudet de kan. 

På denne måten kan man enkelt forhandle på prisen på din boligalarm, samtidig som man ofte også kan lure til seg litt bedre betingelser enn hvis man hadde bestilt boligalarm på egenhånd. 

Anbudstjenesten er helt uforpliktende. Du kan enkelt velge det tilbudet du selv ønsker, eller forkaste alle. 

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR