Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert februar 2024

Dørsalg - slik får du et «selgere uønsket» skilt

Dørsalg - slik reserverer du deg mot dørselgere

Nye regler fra 1. oktober gjør at man nå kan reserveres mot dørsalg. På Bytt.no kan man sette seg inn i reglene og laste ned et «nei takk til dørsalg»-skilt.

Sett deg inn i de nye reglene for dørsalg, last ned, og print ut dørskiltet som holder dørselgerne unna
Sett deg inn i de nye reglene for dørsalg, last ned, og print ut dørskiltet som holder dørselgerne unna

Reservasjon mot dørsalg - slik går du frem

For å reservere seg mot dørsalg trenger man nå bare å henge opp en lapp eller et skilt på døren, eller ved inngangspartiet som sier at du ikke ønsker at selgere skal banke på døren din.

Den 1. oktober 2023 kom det nye regler om retningslinjer for blant annet dørsalg. Reglene går hardt ut over næringsdrivende som aktivt driver med dørsalg, og er ment for å verne norske forbrukere mot uønskede dørsalg

Nye regler for dørsalg

Fra og med 1. oktober 2023 er det lovfestet uttrykkelige regler og begrensninger for uanmodet dørsalg i markedsføringsloven § 17 a. Det blir nå forbudt for næringsdrivende å drive med uanmodet dørsalg til forbrukere som tydelig ikke ønsker dette. 

Dette er reglene Forbrukerrådet har innført mot dørsalg:

  • Begrensninger i tidsrom - Det er nå forbudt å drive med uanmodet dørsalg til forbrukerne i tidsrommet fra kl. 21:00 til 09:00. Det er heller ikke lov å drive med dørsalg på lørdager og helgedager, sammen med helligdagene i Norge. 
  • Presentasjon- og opplysningsplikt - Det stilles også krav om at næringsdrivende skal presentere seg selv, informere om at samtalen har en markedsføringshensikt, og selgerne skal også informere om at man nå har mulighet til å reservere seg mot dørsalg, før selger begynner å presentere salget. 
  • Betalingsutsettelse - Det blir nå forbudt å kreve betaling for tjenesten i forkant av levering eller oppstart, hvor næringsdrivende nå må opplyse om, og tilby en, betalingsutsettelse på minst 14 dager etter at tjenesten eller varen er levert dersom kontraktsverdien er på over 1500 kroner. 
  • Utvidet angrerett - Angreretten begynner nå å løpe dagen etter at varen eller tjenesten er mottat eller tatt i bruk. Selgere må også opplyse om angreretten, og dersom selger ikke gjør dette utvides angreretten med 12 måneder. 

Det er verdt å merke seg at veldedige eller frivillige organisasjoner er fristilt for regelen som begrenser tidsrommet selgere kan formidle sine produkter og tjenester på døren. 

Nei takk til dørsalg - slik reserverer du deg mot dørsalg

For å unngå å få påtrengende selgere på døra kan man da altså reservere seg ved å henge opp en lapp eller skilt på døra som uttrykker at man ikke ønsker salg av produkter eller tjenester på døra. 

Forbrukertilsynet har ikke kommet med bestemte retningslinjer på hvordan lappen eller skiltet skal se ut, eller hvordan det skal ordlegges, men kommer med denne uttalelsen: "Forbrukeren kan for eksempel si nei til dørsalg ved å ha et klistremerke, et skilt, eller en håndskreven lapp på døren som sier «nei takk til dørsalg» eller tilsvarende" Les om regelverket i detalj på Forbrukertilsynet sine nettsider her

Man kan også ta kontakt med et næringsdrivende selskap for å reservere seg manuelt hos hvert selskap man ikke ønsker at skal banke på døren din.

Anskaff deg et «selgere uønsket» skilt

For å reservere seg mot dørsalg kan du benytte deg av Bytt.no sitt «nei takk til dørsalg»-skilt, som forklarer, og oppfordrer selgere til å ikke banke på døren din.

Høyreklikk på bildet nedenfor, og trykk lagre bilde. Når du har lastet ned bildet kan du åpne bildet på din PC, for så å skrive ut bildet ved hjelp av en vanlig printer.

Bildet er like stort som et A4-ark og kan printes ut også i svart/hvitt, selvom farge-print er anbefalt. Velg om du ønsker et stort, medium eller lite «nei takk til dørsalg»-skilt. Skiltet kan så teipes på døren din, eller om du ønsker å laminere den for syns skyld.

Forbrukerrådet kommer med denne anbefalingen: Forbrukerrådet anbefaler som hovedregel ingen å kjøpe noe på døra. (...) Salg på døra stresser og dytter oss til å ta valg vi vanligvis ikke ville gjort, sier juridisk seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet. Kilde

Les andres erfaringer før man bytter!

På Bytt.no kan man sammen med å sammenligne over 10 000 forskjellige avtaler og tjenester, også lese seg opp på hvilke erfaringer andre kunder sitter igjen med etter å ha vært kunde i et selskap, eller hatt en opplevelse med en selger for eksempel. 

På denne måten får man et raskt innblikk i hvordan selskapene i Norge håndterer sine kunder, og man kan fort også navigere seg frem til selskapene som har de mest fornøyde kundene

Nedenfor har systemet automatisk hentet ut 3 tilfeldige omtaler som inneholder ordet "dørselger" blant alle våre 90273 brukerverifiserte omtaler. Omtalene gir deg et innblikk i hvordan selskapene utfører jobben sin, og hvordan de håndterer sine kunder.

Norges billigste fiberbredbånd onsdag 21. februar 2024

Topp 5 billigste 50+ mbit/s fiberbredbånd. (Endre)

Fiber 50
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 564 omtaler
50 mbit/s
nedlasting
599 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Fiber 100
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 564 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
669 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Fiberbredbånd 150/150
Fiberbredbånd - Altibox Bredbånd
339 omtaler
150 mbit/s
nedlasting
749 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Sammenlign tilbud på bredbånd
Få det beste og billigste bredbåndet, sammenlign tilbud fra flere leverandører
Sammenlign tilbud
Tar kun 2 minutter Helt uforpliktende
Bredbånd 100
Fiberbredbånd - Telia Bredbånd
643 omtaler
100 mbit/s
nedlasting
779 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Fiber 300
Fiberbredbånd - NextGenTel Bredbånd
1 564 omtaler
300 mbit/s
nedlasting
799 kr
pr. mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Fiber

Sammenlign alle fiberbredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE FIBERBREDBÅND

Trådløst bredbånd

Sammenlign alle trådløse bredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE TRÅDLØSE BREDBÅND

Satellitt bredbånd

Sammenlign alle satellittbredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE SATELLITTBREDBÅND

Kabel-bredbånd

Sammenlign alle kabel-bredbånd og bytt til et bedre bredbånd

ALLE KABEL-BREDBÅND
NYLIG OMTALTE BREDBÅNDSLEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR