Meny

3 tips for en bedre og billigere forsikring

OPPDATERT TIRSDAG 14. JUNI 2022

Det er mange måter å få billigere forsikringer på. Vi gjennomgår de viktigste og enkleste grepene du kan gjøre for å spare flere tusen på forsikringene dine

BILLIGERE FORSIKRING: En liten halvtimes arbeid kan årlig spare deg for flere tusen kroner.
BILLIGERE FORSIKRING: En liten halvtimes arbeid kan årlig spare deg for flere tusen kroner.

1: Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper

Det første og viktigste grepet du bør gjøre er å legge forsikringene dine ut på anbud. Ved å legge forsikringene ut på anbud får du raskt og enkelt vite hvorvidt avtalen du har er gunstig, eller veldig dyr (noe den ofte viser seg å være). Får du et tilbud du ønsker å bytte til vil det nye forsikringsselskapet ordne alt det praktiske med ditt forrige forsikringsselskap. Det er like enkelt å bytte forsikringsselskap som det er å bytte mobilabonnement, og det er selvfølgelig helt gratis.

Bytt.no er en av Norges største anbudstjenester for forsikring, og er på få år brukt av over 150 000 nordmenn. Tjenesten er helt gratis, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Slik sammenligner du enkelt forsikringsselskapene:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
  2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
  3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Sammenlign flere tilbud - start her!

Derfor er det smart å legge ut på anbud

En av de store fordelene ved å bruke en anbudstjeneste når du innhenter forsikringstilbud er at ettersom prisforespørselen kommer via en anbudstjeneste vet forsikringsselskapene automatisk at de er i konkurranse mot andre, og erfaringsmessig medfører dette ofte at forsikringsselskapene strekker seg litt lengre og tilbyr en billigere forsikring for å for at du skal velge å bli kunde hos dem. I tillegg til dette er det veldig enkelt, helt uforpliktende og selvfølgelig helt gratis å legge forsikringene ut på anbud.

Prøv vår gratis anbudstjeneste. Da vet forsikringsselskapene at de konkurrerer mot hverandre og kan strekke seg lenger enn hvis du tar kontakt med ett og ett selskap.

2: Sjekk at du ikke er dobbeltforsikret

Svært mange er dobbeltforsikret, uten at dette gir noen ekstra utbetaling ved et uhell. For å hindre dette bør du undersøke om du (eller din samboer / ektefelle) har reiseforsikring eller innboforsikring gjennom jobb eller fagforening. Dersom forsikringene dekker hele husstanden, noe de fleste gjør, er det ikke nødvendig med mer enn en av hver forsikring.

Ved innbrudd eller tap av bagasje vil man kun få gjenstandene sine dekket av ett av forsikringsselskapene. Det er derfor unødvendig med to forsikringer. (Merk at noen få av dekningene kan bli betalt ut fra begge forsikringsselskapene, som for eksempel ulykkesforsikringen.)

DOBBELT FORSIKRET: Dobbel forsikring betyr ikke nødvendigvis dobbel utbetaling. Sammenlign og sjekk dine forsikringer, pris og dekning med Bytt.no's gratis anbudstjeneste.

3: Sørg for å ha riktige forsikringer

Har du en bil som begynner å bli noen år, og som kanskje har tapt mye av sin verdi? I så fall kan det være på tide å sette ned forsikringsdekningen fra for eksempel kasko til delkasko, eller ansvar. Det samme gjelder dersom du ikke kjører like mye som du en gang gjorde, eller for eksempel har fått to bilder. Det kan da være lurt å sette ned kjørelengden på forsikringen. Slike enkle grep kan utgjøre svært mye penger på forsikringene, og det er til syvende og sist kun bilens verdi man får utbetalt, så dersom denne er falt betydelig, er det ikke vits å betale

Dersom du oppdaterer og endrer forsikringene er det alltid lurt å sjekke med flere forsikringsselskaper. Selskapene priser dekninger svært forskjellig, og når man endrer dekningene endrer man også risikoen som selskapene tar. Selv om man sparer noen kroner på å redusere dekningene kan det være andre forsikringsselskaper som er villig til å tilby en betydelig mye billigere forsikring med de nye forutsetningene. (og som kanskje var dyrere når dekningene var annerledes.)

Bonustips: Les hva andre er fornøyde med

Dette tipset gir deg kanskje ikke en billigere forsikring, men hvis uhellet først er ute og du må benytte deg av forsikringen kan det spare deg for mye hodebry. Bytt.no innhenter årlig tusenvis av erfaringer og omtaler norske forsikringskunder har med sine forsikringsselskaper. Her kan du lese hva andre kunder mener om bl.a. skadeoppgjør og kundeservice til alle forsikringsselskaper i Norge. Se oversikt over de best omtale selskapene her.

Bytt.no hjelper daglig tusenvis av mennesker som ønsker å bytte selskap med å oppdage gode alternativer, enten det er forsikring, strøm, mobilabonnement eller bank.

Sammenlign tilbud på dine forsikringer på 1-2-3:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
  2. Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
  3. Velg eller forkast tilbudene du mottar - helt gratis og uforpliktende

Klikk her og velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på.

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR