Sammenling. Bytt. Spar.

Hvordan bruke BankID på mobil med eSIM

OPPDATERT TIRSDAG 7. FEBRUAR 2023

Man er så og si helt avhengig av å ha en BankID i hverdagen, og mange har denne løsningen på mobil. Men med eSIM abonnementer så må man ty til andre løsninger

Bytt.no forklarer hvordan du enkelt kan få BankID til din mobil når man har et eSIM abonnement
Bytt.no forklarer hvordan du enkelt kan få BankID til din mobil når man har et eSIM abonnement

BankID på mobil med eSIM

BankID på mobil er en løsning som følger SIM-kortet ditt som gjør at hver gang man bytter mobiloperatør med nytt SIM-kort så er man også nødt til sette opp BankID på mobilen på nytt.

eSIM gjør dette vanskelig da hele infrastrukturen til BankID går på at man skulle kunne identifisere hvem en person er med det unike SIM-kort. Mens med eSIM så er det en tredjepart som er ansvarlig for identifiseringen som Apple eller Samsung for eksempel.

Usikker på hva et eSIM er? Les alle fordelene med et eSIM abonnement her

Kan man ha BankID på mobil med eSIM?

På et generelt grunnlag så kan man ikke ha BankID på mobil når man har et eSIM abonnement, men her finnes noen unntak. Selvom du bytter til et eSIM abonnement, så er det ikke slik at du ikke får logget deg inn i nettbanken lengre. 

Slik får du BankID på mobil med eSIM

Heldigvis så finnes det gode løsninger til hvordan man skal kunne få BankID på mobilen hvis man har eSIM. Man kan velge mobiloperatøren som har det BankID inkludert, eller så kan man laste ned en APP. 

Sammenlign alle de norske mobilabonnementer med eSIM i Bytt.no sine sammenlingningslister for mobilabonnementer her

BankID-APP

Både med og uten eSIM så kan du benytte deg av BankID sin egen mobilapp som gjør at du ikke lenger er avhengig av SIM-kortet ditt. Alle mobilkunder som har eSIM burde laste ned denne appen, da den i praksis gjør samme oppgaver som den tradisjonelle BankID på mobil.

Ikke alle bankene støtter BankID appen, men i de tilfellene så har banken høyst sannsynlig laget en egen autoriseringsapp særegnet for sin bank. 

Tradisjonell kodebrikke

Noe som kanskje høres ut som å ta et par skritt bakover, er faktisk å gå tilbake til den gamle fysiske kodebrikken. For en rutinert person så tar det faktisk kortere tid å logge inn med bankbrikken enn BankID på mobil.

Problemet med kodebrikkene er jo gjerne at de er fysiske og at man må ta de med over alt, men har man en veske, nøkkelknippe eller ledig lomme så merker man ikke mye til kodebrikken.

Mobiloperatører som tilbyr BankID på mobil

Med tiden så vil det høyst sannsynlig åpnes opp for enklere løsninger for BankID på mobil hos alle mobiloperatørene, men enn så lenge så er det få operatører som tilbyr dette uten å laste ned en app fra en tredjepart.

Se Bytt.no sin store kåring av Norges beste eSIM abonnementer her

SE OGSÅ: Skreddersy dine mobilabonnementer til nøyaktig så mye GB du trenger hver måned, og få tilbud på pris fra flere mobiloperatører i Bytt.no sin anbudstjeneste for mobilabonnementer her
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR