Meny

Hva er billigst av eSIM eller vanlig SIM-kort?

OPPDATERT TIRSDAG 7. FEBRUAR 2023

eSIM abonnementer tar markedet med storm med alle fordelene som følger med! Se hva som er billigst av et eSIM abonnement eller et vanlig abonnement

Bytt.no svarer på om eSIM er billigere enn vanlige SIM. eSIM kommer med mange fordeler, og på Bytt.no kan du enkelt finne det beste eSIM abonnementet
Bytt.no svarer på om eSIM er billigere enn vanlige SIM. eSIM kommer med mange fordeler, og på Bytt.no kan du enkelt finne det beste eSIM abonnementet

Embedded SIM, betyr «integrert SIM» og eSIM gjør det lettere for forbrukeren å håndtere mobilabonnementene sine, og det å bytte mobiloperatør. Men er eSIM billigere enn de tradisjonelle SIM-kortene?

Er eSIM abonnementer billigere?

eSIM krever mindre vedlikehold og administrering, og i teorien så skal eSIM bestillinger og håndteringer gå helautomatisk, og man er ikke avhengig av å skaffe resurser til et fysisk SIM-kort. Dette gjør at eSIM er billigere for både mobiloperatøren og for forbrukeren.

Vi ser i flere bransjer at selskaper gir etter for forbrukernes krav om digitale løsninger, og likt som med eSIM så ser vi smarte AMS målere innen strømbransjen, og helelektroniske banker man enkelt kan bytte til på minuttet.

Det er dessverre ikke gitt at alle eSIM abonnementer er billigere en vanlige abonnementer, men eSIM har en mye lavere kostnad for mobiloperatørene, og når konkurransen blir stor nok vil flere operatører skru ned prisen de også.

Ingen operatører vil være den første til å skru ned sine priser. Men det finnes riktignok 1 operatør som gjør det bedre enn resten når det kommer til pris. Les mer om Norges billigste eSIM-abonnement her

Hvem kan tilby eSIM?

I teorien så kan faktisk alle mobiloperatører i Norge tilby eSIM. Både Apple og Andriod har åpnet opp for støtte for eSIM med Telenordekning, og med Teliadekning.

Dette vil si at hvis din mobiloperatør bruker Telenor eller Telia så skal det være mulig for deg å bestille eSIM ved å ringe inn til kundeservice og si at du ønsker eSIM.

Ikke alle mobiltelefoner støtter eSIM, selv om man har Telenor- eller Teliadekning. Les mer om hvilke mobiltelefoner som støtter eSIM her

eSIM eller eSIM-abonnement?

Helt i oppstartsfasen av eSIM-teknologien så ser vi at det er særdeles få mobiloperatører som gir deg ekstra fordeler med eSIM, slik som pris eller tilgjenglighet. 

De fleste operatørene lar deg bytte til eSIM hvis du spør om det, men veldig få operatører har lagd dedikerte eSIM-abonnementer. 

Bestiller man eSIM med å aktivere det på «Mine Sider» eller kundeservice vil du ikke merke noe prisforskjell. Det er eSIM-abonnementene som er billigere, ikke selve eSIM. Se hvilket eSIM-abonnement som utkonkurrerer vanlige SIM-kort på pris her

Med tiden vil flere mobiloperatører lage dedikerte eSIM-abonnementer, men enn så lenge så er det ingen som vil åpne helt opp for dette. 

Med eSIM så blir det enklere for forbrukeren å bytte mobiloperatører, og mobiloperatørene er nok litt redde for å potensielt miste alle kundene sine når det da blir enkelt å bytte mobilabonnement. 

Få tilbud på mobilabonnementer fra flere operatører

I Bytt.no sin anbudstjeneste for mobilabonnementer vil du få uforpliktende tilbud fra flere norske mobiloperatører samtidig. Tilbudene kan du bruke som videre forhandlingskort.

Få tilbud på mobilabonnementer fra opp til 3 leverandører og velg eller forkast tilbudene slik du selv ønsker. Bytt.no setter leverandørene opp mot hverandre, hvor det blir opp til leverandørene å skreddersy sine pakker best og billigst mulig til deg. 

Var ikke prisen lav nok, eller avtalen god nok kan du enkelt forhandle på både kvalitet og pris med å vise til at det er flere leverandører som også kriger om å få deg som dems nye kunde. 

Mange leverandører har som tankegang at det er bedre at de får inn en kunde de så vidt tjener penger på, enn at denne kunden skulle gå over til en av konkurrentene. Derfor er prisen ofte lavere i en anbudstjeneste.
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR