Sammenling. Bytt. Spar.

Hvor mye mobildata trenger du til daglig bruk?

OPPDATERT TIRSDAG 7. FEBRUAR 2023

Enten om du er på farten, eller bare slapper av på sofaen, så er mobildata en stor del av hverdagen. Men vet du egentlig hvor mye mobildata du faktisk trenger?

Datarollover høres bra og fint det, men hva med å heller finne et abonnement med riktig mengde data? Da blir det ofte billigere også
Datarollover høres bra og fint det, men hva med å heller finne et abonnement med riktig mengde data? Da blir det ofte billigere også

Hvor mye mobildata trenger man?

I en verden hvor man ofte er mer utenfor sine 4 vegger og WiFi-signalet, så kan det fort påløpe endel mobildata på ditt mobilabonnement. Enten om det er en snap eller andre meldinger som ticker inn, eller om det er en YouTube-video som ikke kan vente til du er hjemme på WiFi, så teller mobildataen oppover.

Noen applikasjoner på mobilen din krever mer mobildata enn andre, og i denne artikkelen tar vi for oss de applikasjonene som krever mest mobildata. 

Så mye mobildata kreves det fra «daglige» gjøremål:

  • Nettaviser, snapchat, facebook og diverse «normale» apper - 50 til 150 MB i timen
  • YouTube og andre videobaserte sosiale medier - ofte opp til 200 MB i timen
  • Netflix og andre strømmetjenester - ofte opp mot 1 GB per film
  • Podcast og musikk - opp mot 100 MB i timen
Sammenlign alle norske mobilabonnementer på Bytt.no og se hvor mye du selv kan spare på å bytte til en billigere mobiloperatør. Sammenlign alle 153 mobilabonnement på det norske markedet her.

Skreddersy dine mobilabonnementer til nøyaktig så mye GB du trenger hver måned, og få tilbud på pris fra flere mobiloperatører i Bytt.no sin anbudstjeneste for mobilabonnementer her

TIPS: Sjekk hvor mye mobildata din mobiltelefon bruker

Nyere telefoner har nå begynt å loggføre all dataforbruk som går gjennom din mobiltelefon, slik at du enkelt kan se hvor mye mobildata du bruker hver måned. 

  • iPhone - Gå inn på innstillinger, og deretter velger du «Mobilnett» for å se oversikt over ditt dataforbruk. Nullstill statistikken ved månedsskifte, så ser du ved neste månedsskifte hvor mye data du har brukt. 
  • Andriod - Gå inn på innstiller, og trykk deg deretter inn på «Databruk». Her kan du velge en viss periode for å se hvor mye data du har brukt i den valgte perioden, samt også hvilke apper som bruker mye mobildata. 

SE OGSÅ: Stor kåring av Norges beste mobilabonnement - se hvilken mobiloperatør som har de mest fornøyde kundene her

«Lite» bruk av mobildata

Ved «lite» bruk av mobilen og din mobildata så menes det at man sjeldent bruker mobildata, og at WiFi-bredbåndet står for mesteparten av surfingen. «lite» bruk går også på at man ikke streamer videoer eller serier, men at mobildataen bare blir brukt til sosiale medier, nettaviser og eventuell nettshopping og generelt lite surfing.

Hvis du er i denne gruppen så kan du veldig fint klare deg med et mobilabonnement som gir deg 1 GB. I de fleste scenarioer så er du da bedre tjent med å kjøpe en ekstra gigabyte den måneden i året hvor du trenger det. Abonnementer på opp mot 5 GB blir i det øverste laget og man ender da opp med å betale for en tjeneste man bare bruker 30% av.

Ta meg videre til Bytt.no sine sammenligningslister for mobilabonnementer med 1 GB inkludert mobildata her

En facebook-video eller videoer på andre sosiale medier kan kort koste deg opp til 200 MB(0,2GB) med mobildata i timen, mens en film på Netflix kan fort løpe forbi 1GB. Vær derfor obs på at hvis du kun har 1 GB så overstiger du veldig fort din grense hvis man tilfeldigvis ser gjennom en video på facebook

Ligger man akkurat i smertegrensa på 1 GB hver måned, så kan det være lurt å oppgradere abonnementet til å inkludere mer mobildata. Du kan se vår store kåring av Norges beste mobilabonnement i kategorien 1GB-4GB her

Usikker på hvor mye GB du trenger hver måned? Få  veiledning og gratis pristilbud i Bytt.no sin anbudstjeneste for mobilabonnementer.

«Normalt» bruk av mobildata

Ved «normalt» bruk av mobilen og din mobildata så menes det at man bruker mobiltelefonen litt ofte, og gjerne også ser på videoer på sosiale medier og YouTube, og kanskje til og med innom Netflix eller andre strømmetjenester en gang i blant.

Hvis du kjenner deg igjen i å sitte på facebook eller tiktok noen timer av dagen og ikke er koblet opp på WiFi store deler av dagen så skal det holde med et mobilabonnement på 10 GB. 5 GB kan fort bli litt lite, men 15 GB blir igjen alt for mye.

Ta meg videre til Bytt.no sine sammenligningslister for mobilabonnementer med 10 GB inkludert mobildata her

Det skal sies at et «normalt» mobildataforbruk finnes ikke. Kanskje du får opp mange flere interessante og lange videoer i din facebook-feed, enn naboen, og dermed har et høyere forbruk per time. Men på en generell basis så skal 10 GB holde til et «normalt» dataforbruk

«Mye» bruk av mobildata

Ved «mye» bruk av mobildata så menes det at mesteparten av dine gjøremål på internettet går over mobildata. Dette er kategorien for dem som ser mye på Netflix og andre strømmetjenester, og bruker mobilen til både det ene og det andre, uten særlig tilgang til et WiFi-signal.

Bruker man mobilen mye så kan det ofte være bedre med «for mye enn for lite». Forskjellen på prisen på abonnomentene er ikke veldig stor desto mer data man har. Noen ganger kan man også oppleve at man kan få mer data enn man har idag, til en billigere penge. 

Her må man også se litt skjønn på «for mange filmer du ser hver måned». Mange som bruker mobildataen ofte klarer seg med abonnementer med 20-30 GB, men andre trenger abonnementer oppi 100 GB. Heldigvis så er ikke prisforskjellen veldig stor når man beveger seg opp i disse mengdene.

Vi anbefaler sterkt at du tar en titt innom våre sammenligningslister for mobilabonnementer over 20 GB, da prisforskjellen på abonnementene fort kan gi deg en stor og positiv overaskelse. 

Vi har også laget en kåring av Norges beste mobilabonnement med mer enn 20 GB mobildata inkludert som du kan dra nytte av og finne et abonnement hvor du kan surfe så mye du vil uten bekymringer for skyhøye regninger.

Ta meg videre til Bytt.no sin kåring av mobilabonnementer som passer til mye databruk her.

Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR