Meny

Tips til deg som skal kjøpe båt

OPPDATERT I DAG, fredag 30. oktober 2020

Det er flere viktige ting man bør tenke på når man skal kjøpe båt. Det viktigste er kanskje hvilket båtlån man velger, da det finnes over 199 båtlån på markedet i dag fredag 30. oktober 2020. Her har vi samlet våre beste tips hvis du skal kjøpe båt.

Våre tips for å få det beste og billigste båtlånet
REALISER BÅTDRØMMEN: Mange har en drøm om å skaffe seg en båt - her har vi samlet de viktigste punktene du bør være obs på.

Tips til deg som skal kjøpe båt

Her har vi samlet en del gode tips som gjør det enklere for deg å realisere båtdrømmen.

 • Ikke kjøp en uregistrert båt
  Du bør ikke kjøpe en båt som ikke er registrert, enten i småbåtregisteret eller i skipsregisteret. Disse registerene holder oversikt over eierfohold og heftelser, og hvis man kjøper en uregistrert båt løper man en risiko for at båten er stjelt eller har heftelser forbundet med seg.

 • Kontrakt
  Dersom du kjøper bruktbåt fra en privatperson så bør du sørge for å ha en kontrakt. Forbrukerrådet har en standardkontrakt ved kjøp og salg av fritidsbåter. Kontrakten finner du her.

 • Motor
  Motoren er som regel det dyreste komponentet på en båt, så sørg for å få oversikt over servicearbeid og eventuelle kvitteringer på utført motorarbeid. Hvis båten er flere år og det ikke foreligger noe bevis for service eller annet utført arbeid så bør dette tenne varsellampene.

 • Vurder bruk av taskstmann
  Hvis du kjøper en dyr båt så bør du vurdere å hente inn en takstmann, slik man gjør ved kjøp og salg av både bolig og bil. En gjennomgang av takstmann kan gjøre kjøpet letter ifb. med båtlån, og du kan også stille sterkere hvis det skulle bli en forsikringssak i etterkant av kjøp.

 • Sammenlign båtforsikring
  Båtforsikring er ofte en betydelig kostnad forbundet med båthold. Vi anbefaler at du sammenligner tilbud fra flere forsikringsselskaper for å være sikker på at du får den beste og billigste båtforsikringen. Over 150 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å innhente og velge de beste og billigste båtforsikringene. Det er helt gratis og utforpliktende.

 • Sammenlign båtlån
  Her på Bytt.no kan du enkelt sammenligne alle 199 båtlån på markedet fra over 37 banker som tilbyr båtlån. Det er store forskjeller på båtlån, så det lønner seg å sammenligne. Finn de beste og billigste båtlånene her.

I listen under har vi hentet ut de 5 av totalt 199 billigste båtlånene i dag fredag 30. oktober 2020. Lykke til med båtkjøpet!

Norges billigste båtlån fredag 30. oktober 2020

Topp 5 billigste båtlån. Båtlån på 200 000 kr med 75 000 kr i egenkapital, nedbet. tid 5 år. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Lån til båt over 7 meter
SpareBank 1 SR-Bank
12 omtaler
6,89%
eff. rente
2 358 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
DNB Båtlån over 7 meter, egenkapital 35 % eller mer
DNB Bank
436 omtaler
6,04%
eff. rente
2 368 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Båtlån over 7 meter 65%
Fana Sparebank
6 omtaler
6,18%
eff. rente
2 369 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
Båtlån
Danske Bank
92 omtaler
6,61%
eff. rente
2 373 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer
DNB Båtlån over 7 meter, egenkapital 20-35%
DNB Bank
436 omtaler
6,82%
eff. rente
2 410 kr
kost/mnd
Detaljer
Les mer

DET LØNNER SEG Å SAMMENLIGNE BÅTLÅN

Det er store forskjeller på båtlån og med over 199 båtlån på markedet så lønner det seg å sammenligne!

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi, og vi henter alle 199 båtlån direkte fra Finansportalen.no og kombinerer lånene med verifiserte brukeromtaler.

OMTALTE BANKER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR