Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 16. juni

Slik får du den beste og billigste båtforsikringen

Få den beste og billigste båtforsikringene - få tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Over 150 000 har nå brukt tjenesten

Billig båtforsikring på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Fortell om dine ønsker og få tilbud fra opptil 3 selskaper
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ BÅTFORSIKRING

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP

Bytt.no mottar årlig tusenvis av omtaler fra norske forsikringskunder. Se hvilket selskap kundene er mest fornøyde med

BESTE SELSKAP

BILLIG BÅTLÅN

Sammenlign alle båtlån på markedet og sjekk hvor mye du kan spare på å bytte til en billigere bank

SAMMENLIGN BÅTLÅN

BÅTFORSIKRING KALKULATOR

Sjekk hvor mye du kan spare på å bytte båtforsikringen din til et bedre og billigere forsikringsselskap

GÅ TIL KALKULATOR

Beste omtalte båtforsikringer juni 2024

Dette mener 2 093 forsikringskunder i 29 forskjellige forsikringsselskaper om sin båtforsikring.

Omtaler
Kundeservice
Skadeoppgjør
Totalvurdering
Vis hele listen
Båtforsikring
Fremtind Forsikring
956 omtaler
4,4/5
Kundeservice
4,4/5
Skadeoppgjør
4,4/5
Totalvurdering
Båtforsikring
Frende Forsikring
75 omtaler
4,2/5
Kundeservice
4,1/5
Skadeoppgjør
3,9/5
Totalvurdering
Båtforsikring
WaterCircles Forsikring
64 omtaler
3,9/5
Kundeservice
3,7/5
Skadeoppgjør
3,9/5
Totalvurdering
Båtforsikring
If Skadeforsikring
171 omtaler
3,6/5
Kundeservice
3,5/5
Skadeoppgjør
3,5/5
Totalvurdering
Båtforsikring
Gjensidige Forsikring
151 omtaler
3,6/5
Kundeservice
3,5/5
Skadeoppgjør
3,4/5
Totalvurdering

Norges beste båtforsikring juni 2024

Pris er ikke alltid det viktigste når man skal velge en god båtforsikring. Basert på 2 093 verifiserte omtaler fordelt på 29 forskjellige båtforsikringer så er dette båtforsikringen kundene er mest fornøyde med.

Hvor mye kan du spare?

Visste du at en familie fort kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 150 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Båtforsikring - Slik får du den beste forsikringen

OPPDATERT TORSDAG 17. FEBRUAR 2022

Båtforsikring er på mange måter lik en bilforsikring, og prisene varierer stort mellom selskapene - Dette bør du vite om båtforsikring før du kaster loss

BÅTFORSIKRING: En båtforsikring har mange likhetstrekk til en bilforsikring. Bytt.no forklarer hva du må vite og gir deg tips og råd om hvordan du får den beste
BÅTFORSIKRING: En båtforsikring har mange likhetstrekk til en bilforsikring. Bytt.no forklarer hva du må vite og gir deg tips og råd om hvordan du får den beste

Dette er båtforsikring

Båtforsikring, på lik linje med bilforsikring, består i all hovedsak av tre forskjellige dekninger du kan velge mellom; Ansvar, delkasko og kasko. Enkelte selskap tilbyr også en utvidet kaskoforsikring med flere fordeler og bedre dekninger.

Det er fort gjort å neglisjere sannsynligheten for at man kan komme utfor en ulykke på sjøen, og ikke minst skade andres båt, så det er viktig at man har en god forsikring i orden før man kaster loss. Det finnes over 500 000 registrerte fritidsbåter i Norge, og dersom uheller er ute er det som med en skade i trafikken; Enten ordner du det med forsikring eller så må du selv bla opp for evt. skader du har påført andre eller skader på egen båt.

Dekningene hos de forskjellige selskapene varierer, men kan generalisers ned til følgende:

 • Ansvarsforsikring:

  • Den enkleste og billigste formen for båtforsikring. Dekker erstatningskrav mot deg som eier av båten. Forsikringen dekker ikke skader på egen båt. Rettshjelp er også ofte inkludert.
  • Passer best dersom du har en båt av lav verdi
 • Delkasko:

  • Inkluderer ansvarsforsikring, og har i tillegg ofte dekninger som brann, tyveri og bagasje som blir tapt ifb. brann eller tyveri.
  • Passer best dersom du har en båt av lav til middels verdi
 • Kasko:

  • Inkluderer både ansvarsforsikring og delkasko, og forsikrer i tillegg skader på din egen båt dersom uhellet er ute. Ofte inkludert i tillegg er f.eks erstatning av hærverk, skade på mast, rigg eller drivlinje og generelt andre plutselig ytre påvirkninger.
  • Passer best dersom du har en båt av middels til høy verdi
 • Utvidet kasko:

  • Premium båtforsikring, som ofte inkluderer gir- og motorskade, båt- og personredning og følges som ofte av en lavere egenandel
  • Passer best dersom du har en båt av høy verdi og ofte ferdes rundt i båten, gjerne på lengre turer

TIPS: Sjekk også båtlånet ditt

Båtforsikring er en av de største kostnadene forbundet med å eie en båt, men den kostnaden er sannsynligvis småtterier målt opp mot båtlånet. På Bytt.no kan du raskt og enkelt sammenligne alle båtlån på markedet, og det er ofte flere tusen å spare hvert år ved å bytte bank. Du finner raskt og enkelt de beste og billigste båtlånene i vår oversikt, og det er enkelt å se om banken flår deg.

Slik får du en billig og god båtforsikring

Forsikringsselskapene prissetter en båtforsikring på samme måte som en bilforsikring. De ser på hvilken båt du har, deg som person (alder og evt. tidligere skadehistorikk) og hvilken type forsikring du ønsker. Deretter kalkulerer forsikringsselskapet en individuell sum til deg, og denne prosessen kan du som forbruker utnytte.

Dersom du sammenligner båtforsikring med identiske ønsker for dekning vil du oppleve at enkelte selskap kan være flere tusen kroner billigere for akkurat de samme dekningene, kun fordi de benytter seg av en annen risikoberegning. Da er helt ok å velge den billigste båtforsikringen.

Her på Bytt.no kan du enkelt og gratis sammenligne tilbud på båtforsikring fra flere forsikringsselskaper. Over 150 000 har brukt vår forsikringstjeneste til å sammenligne tilbud på sine forsikringer, og ofte med store besparelser. Du skriver enkelt inn hvilke type båt du har og hvilken dekning du ønsker, og tilbudene du får kan sammenlignes direkte mot hverandre. Da er det med andre ord enkelt for deg å velge det billigste alternativet.

Tips til hvordan du får den aller billigste båtforsikringen

Dersom du ønsker en så billig som mulig båtforsikring anbefaler vi deg å samtidig sammenligne dine andre forsikringer, som f.eks bil-, bolig- og innboforiskring. Dersom du har flere forsikringer samlet under ett selskap gir de ofte samlerabatter, helt opp mot 20%. Og hvem vet, kanskje du også kan spare flere tusen i året?

Slik får du den beste båtforskringen

Hvis du kommer i en situasjon hvor du har flere tilbud som har samme vilkår og dekning og prisen er omtrent lik, så kan du benytte deg av våre omtaler og erfaringer innen forsikring og båtforsikring. Hvis du er i tvil så kan det med andre ord være lurt å velge en båtforsikring som andre er fornøyde med.

Slik går du frem:

 1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks båt, bolig, bil, reise og innbo)
 2. Velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra
 3. Motta og sammenlign tilbud helt gratis - velg og vrak!

Finn den beste og billigste båtforsikringen - start her.

NYE OMTALER OM BÅTFORSIKRING
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR