Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO

Ruter til mobilt bredbånd? Les tusenvis av omtaler

OPPDATERT TIRSDAG 7. FEBRUAR 2023

Man kan ofte velge blant forskjellige rutere når man bestiller et mobilt bredbånd. Bytt.no forklarer hvilke rutere du trenger til ditt forbruk

Bytt.no forklarer hvilke rutere som er best til de forskjellige bruksområdene til et mobilt bredbånd
Bytt.no forklarer hvilke rutere som er best til de forskjellige bruksområdene til et mobilt bredbånd

Ruter til mobile bredbånd

De mobile bredbåndene her til lands krever alle og enhver en ruter for at du skal kunne koble deg på internettet. Ruteren er ment for å forsterke 4- eller 5G signalene slik at du kan koble på flere enheter på ditt mobile bredbånd. 

Kvaliteten på en ruter spiller veldig stor rolle i hvilke signaler og hastigheter du vil kunne oppleve når du surfer, men de fleste operatørene som tilbyr mobile bredbånd, tilbyr også en god standard på sine rutere. 

De mobile bredbåndene i Norge benytter seg av samme mobilnett som mobilabonnementene gjør, men med en god og solid ruter vil du kunne koble deg på internett selv på plasser hvor du ikke har dekning på mobilen din. 

Ruter til mobilt bredbånd på farta

Er man mye ute å kjører, og trenger et mobilt bredbånd til bobilferien eller en Norgesferie så kan det være lurt å investere i en litt bedre ruter. 

Her forflytter man seg ofte og over lengre distanser, så da burde man ha en ruter som kan motta signaler fra lange distanser. 

Ruteren burde heller ikke være eldre enn 2-3 år til en hver tid, da teknologien utvikles raskt, og rutere man skal bruke på farta burde alltid være teknologisk oppdatert. 

Skal man på en utenlandsk bilferie så er det viktig å undersøke om det mobile bredbåndet du har inkluderer bruk av internettet i EU/EØS også. Her kan man fort gå på en smell. 

Ruter til mobilt bredbånd på hytta

Mobile bredbånd som for det meste kun skal brukes stasjonært på hytta eller campingvognen for eksempel, så burde ruteren du bestiller kunne sende kraftige signaler ut, i motsetning til rutere til bruk på farta.

For at flere enheter skal kunne koble seg på internettet på hytta og at alle skal kunne oppleve samme hastighet, og ingen problemer så er det viktig å investere i en litt ekstra kraftig ruter.

De fleste ruterene som følger med abonnementene er ikke like kraftig som man gjerne skulle ønsket, og vi ser i følge våre 2076 verifiserte brukeromtaler at det er noe misnøye blant bruk av internett på hytta med disse standard-ruterene

Les blant 20616 ekte erfaringer fra kunder fra de norske mobiloperatørene her

Stasjonær ruter til mobile bredbånd

Dersom man kun bruker det mobile bredbåndet på hytta, eller en annen stasjonær plass slik som campingvogn f.eks. så kan man også vurdere et trådløst bredbånd.

Et trådløst bredbånd virker på samme måte som et mobilt bredbånd, hvor begge bredbåndene benytter seg av mobilnettet, men et trådløst bredbånd er helt stasjonært.

Les mer om forskjellen på et mobilt bredbånd og et trådløst bredbånd her.

Beste ruter til mobilt bredbånd

For at du skal kunne finne den beste ruteren til ditt mobile bredbånd så kan det være lurt å undersøke hva andre kunder sier om ruteren og sitt mobile bredbånd.

I våre sammenligningslister for mobile bredbånd får du en pekepinn på hva kundene mener om sin operatør, mens i våre kåringer for Norges beste mobile bredbånd legger vi mest vekt på hvilen operatør som har de mest fornøyde kundene og kombinerer dette med pris, GB og andre vilkår.

Ta meg videre til Bytt.no sin kåring av Norges beste mobile bredbånd

Få ny ruter og tilbud på mobilt bredbånd fra flere operatører

I Bytt.no sin anbudstjeneste for mobile bredbånd vil du få uforpliktende tilbud på mobile bredbånd fra flere norske mobiloperatører samtidig. Tilbudene kan du bruke som videre forhandlingskort.

Få tilbud på mobilt bredbånd fra opp til 3 leverandører og velg eller forkast tilbudene slik du selv ønsker. Bytt.no setter leverandørene opp mot hverandre, hvor det blir opp til leverandørene å skreddersy sine pakker best og billigst mulig til deg. 

Var ikke prisen lav nok, eller avtalen god nok kan du enkelt forhandle på både kvalitet og pris med å vise til at det er flere leverandører som også kriger om å få deg som dems nye kunde. 

Mange leverandører har som tankegang at det er bedre at de får inn en kunde de så vidt tjener penger på, enn at denne kunden skulle gå over til en av konkurrentene. Derfor er prisen ofte lavere i en anbudstjeneste.
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR