Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert lørdag 13. juli

Les alt du trenger å vite om TV-pakker

Hva er en TV-pakke? - velg dine TV-kanaler

OPPDATERT TIRSDAG 16. MAI 2023

Bytt.no forklarer hva en TV-pakke er og hvilke TV-pakker man vanligvis kan velge blant, hvor noen TV-leverandører også lar deg velge alle kanalene selv

Les mer om TV-pakker og alt du trenger å vite før du eventuelt bestiller en TV-pakke eller oppgraderer dine nåværende TV-kanaler
Les mer om TV-pakker og alt du trenger å vite før du eventuelt bestiller en TV-pakke eller oppgraderer dine nåværende TV-kanaler

Hva er en TV-pakke?

En TV-pakke, som også ofte kalles for en kanalpakke eller et TV-abonnement, er altså en tjeneste du kan abonnere på for å få tilgang på ett gitt antall kanaler hjem til din TV.

TV-pakkene kan variere i størrelse, og man får også vanligvis velge hvilke kanaler man ønsker å abonnere på.

TV-pakkene gir deg altså et gitt antall TV kanaler som du kan velge blant til en fastpris, hvor man enkelt kan oppgradere eller nedgradere TV-pakken sin. 

TV-leverandørene benytter forskjellige trappetrinnsmodeller hvor du eksempelvis får tilgang til 35 valgfrie kanaler for en gitt sum, og 50 valgfrie kanaler for et lite hopp i den månedlige prisen. Forhandle dine TV-pakker og få tilbud fra flere TV-leverandører her

Fordeler med en TV-pakke

En TV-pakke gjør at du har alle kanaler samlet på ett og samme sted til enhver tid. Man kan se TV sendinger live, eller ta opptak av sendingen for så å se programmet senere.

Man kan velge nøyaktig de TV kanalene man selv ønsker, og man kan enkelt endre hvilke TV kanaler man skal abonnere på.

Hvordan fungerer en TV-pakke

Tradisjonelt sett så fungerer en TV-pakke eller et TV abonnement på den måten at man må montere en parabol som siktes nøyaktig opp mot himmelen, og tar imot TV-signaler fra en satellitt i verdensrommet.

Parabol kan ofte oppleve skurringer og støy på TV-signalet i forhold til værforholdene, men teknologien har eliminert dette så godt det lar seg gjøre.

TV-pakke via internett

De fleste TV-leverandørene kan også tilby deg TV-pakker over internettet. Ofte over fiberkabelene, men man ser også at enkelte aktører også kan sende TV-pakker over det trådløse bredbåndet.

Her kan du få tilbud på bredbånd, og forhandle på prisen med opp til 3 selskaper samtidig

Med TV-pakker over internettet får man ofte også tilgang til TV-kanalene via en mobilapp, som gjør at du kan strømme TV-kanalene dine på telefonen din, nettbrettet, PC'n eller andre plasser man kan strømme tjenester.

Hvilke kanalpakker og TV-abonnementer finnes det?

Det finnes en uendelig kombinasjoner av hvilke TV-pakker og kanalkombinasjoner du kan ha, så det letteste blir ofte å starte en dialog med TV-leverandøren din, eller den du ønsker.

Få tilbud på forskjellige TV-pakker fra opp til 3 selskaper samtidig her

  • Grunnpakker for TV abonnementer

De fleste TV-leverandørene i Norge leverer det de kaller for en Grunnpakke, eller Basispakke, hvor man får de mest vanlige kanalene i Norge og skandinavia, som NRK, TV 2, TV 3, Discovery m.m. 

  • Tilleggspakker for TV abonnementer

TV-leverandørene har også tilleggspakker som oftest, hvor disse pakkene ofte følger et tema. Disse pakkene varierer ekstremt fra leverandør til leverandør, men eksempler på tilleggspakker kan være en golfpakke hvor man da får tilgang til alle kanaler som viser golfrelaterte sendinger.

  • Sportspakke for TV abonnementer

TV rettigheter for sport og fotball er ekstremt dyrt for TV-leverandørene så de fleste sportskanaler kommer i egne dedikerte Sportspakker, og koster ofte endel mer hver måned enn grunnpakkene for eksempel.

  • Underholdningspakker for TV abonnementer

I tillegg til grunnpakken kan man også oppgradere til forskjellige underholdningspakker for å få tilgang til mer underholdning. Mange TV-distributører har egne komedie-kanaler for eksempel som ofte blir tatt med i disse underholdningspakkene. 

  • TV-pakke med poengfordeleing

Mange TV-leverandører tilbyr også et poengsystem til sine kunder hvor man kan handle TV-kanaler utenom grunnpakka, med poengsystemet. Hvis du for eksempel får 50 poeng av din TV leverandør kan disse brukes på TV-kanaler eller strømmetjenester som koster 50 poeng eller mindre. Da koster ofte TV-kanaler 5-10 poeng, og strømmetjenester 25-50 poeng. 

  • TV-pakker med strømmetjenester

Hvis du ikke klarer å bestemme deg på om du helst liker linjær TV eller strømmetjenester så finnes det også mange TV-pakker hvor man får de mest vanlige TV-kanalene, i form av en grunnpakke, men også tilgang til en eller flere strømmetjenester gjennom TV abonnementet. 

På utkikk etter en bedre og, eller billigere TV-pakke? Få tilbud på skreddersydde TV-pakker, og forhandle på prisen med opp til 3 selskaper samtidig i Bytt.no sin anbudstjeneste for TV-pakker her 

UTFORSK TV-PAKKER

TV-pakker kommer i alle mulige variasjoner, og de fleste leverandørene lar deg skreddersy dine egne TV-pakker.

LES MER OM TV-PAKKER

BILLIGSTE TV-PAKKER

På Bytt.no kan du enkelt finne Norges billigste TV-pakke, for så å innhente tilbud fra flere TV-leverandører samtidig

BILLIG TV-PAKKE

FÅ TILBUD PÅ TV & BREDBÅND

Les om hvorfor det kan være lurt å samle TV-pakkene dine og bredbåndet ditt inn til ett og samme abonnement.

LES MER OM TV OG BREDBÅND
NYLIG OMTALTE TV-LEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR