Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert fredag 21. juni

Gulvmodell eller veggmodell? Hva er best?

Varmepumpe - Sammenlign gulv- og veggmodellene

OPPDATERT TIRSDAG 6. FEBRUAR 2024

Skal man velge en gulv- eller en veggmodell? Hvilken varmepumpe passer best for din bolig? Sett deg inn i temaet på Bytt.no

Les om forskjellen mellom en gulvmodell og en veggmodell, og finn varmepumpemodellen som passer best for deg. Innhent tilbud fra flere montører på Bytt.no
Les om forskjellen mellom en gulvmodell og en veggmodell, og finn varmepumpemodellen som passer best for deg. Innhent tilbud fra flere montører på Bytt.no

Varmepumper - gulvmodell eller veggmodell?

En luft til luft-varmepumpe kommer i 2 forskjellige varianter hos de fleste varmepumpeprodusenter og man kan velge mellom en gulvmodell og en veggmodell. 

Begge modellene kommer med sine fordeler og er gode for hvert sitt formål, og det kan for mange boliger ha lite å si hvilken modell man velger.

De fleste er mest kjent med veggmonterte varmepumper, men i de siste årene har gulvmodellene blitt mer og mer etterspurt. 

Gulvmodell eller veggmodell - hva er best?

Det korte svaret her er å si at en veggmodell er bedre enn en gulvmodell, selv om svaret avhenger av mange faktorer. En veggmodell scorer bedre på en generelt grunnlag, hvor man ser at de fleste fordelene ved en gulvmodell også finnes i en veggmodell i tillegg til flere fordeler. 

Med gulvmodellenes flotte design og evne til å ubemerket fylle rommet som et møblement, blir en gulvmodell et attraktivt alternativ hvis man ønsker at varmepumpen skal være minst mulig synlig, men ikke for dem som ønsker praktiske plasseringer.

En gulvmodell tar opp mer plass i boligens bruksarealer og kan ofte være vanskelig for mindre boliger å få plass til. En veggmodell tar opp like mye plass som et bilde gjør, og kan, teknisk sett, monteres på alle vegger i boligen. 

Veggmodeller skal helst monteres på innsiden av en yttervegg, og det gjøres få unntak til dette. Men hvis varmepumpemontørene selv konkluderer i at varmepumpen må monteres på en annen vegg, så kan altså dette la seg gjøres. 

Det kan være vanskelig å vite hvilken varmepumpetype som er den beste for boligen din, og det vil derfor ofte være mer lønnsomt å sammenligne varmepumpemontørene.

Montørene har kunnskap og erfaring nok til å velge riktig modell, og hvis man finner en montør som er godt likt av sine kunder vil man kunne føle seg trygg på at montøren finner riktig varmepumpe til boligen.

Sammenlign dine lokale varmepumpemontører og les blant 470 tilbakemeldinger fra varmepumpekundene her

Hva er en veggmodell varmepumpe?

En veggmodell varmepumpe er blant de vanligste varmepumpene, og monteres høyt oppe på veggen, gjerne i litt større rom med åpne planløsninger.

Veggmodellene blåser luften ovenfra og ned som fører til en jevn luftsirkluasjon i rommet den er plassert, da den tilfører varmluft til gulvet før denne varmen stiger til taket og blir igjen rotert ned til bakken ved varmepumpens neste blås

Dette gjør at luften til stadighet blir byttet ut, og når den varme luften sirkulerer så vil den også varme opp den kalde luften, i motsetning til panelovner som bare avgir varme.

Få prisoverslag fra flere lokale varmepumpemontører i anbudstjenesten til Bytt.no her

Hva er en gulvmodell varmepumpe?

Gulvmodellene blåser luften nedenfra og bortover. Dette fører også til delvis jevne luftsirkulasjoner men denne sirkulasjonen blir ofte svekket da det er vanskelig å finne den beste plasseringen av en gulvmontert varmepumpe.

Dette har likevel ikke veldig store betydninger på hverken luftkvalitet eller temperaturkomfort, men feilplassering kan føre til at det vil ta lengre tid å varme opp rommet.

Det kan være lurt å rådføre seg med varmepumpemontørene for å høre med de hvilken modell de mener er best. I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper kan du forhøre deg med flere lokale montører og få prisoverslag eller tilbud om befaring.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper her

Hva koster en gulvmontert varmepumpe?

Prisen på en gulvmontert varmepumpe koster fra 20 000 kroner og oppover. Dette gjør gulvmodellene til de litt dyrere alternativet når man skal velge blant vegg- eller gulvmodell..

Likt som ved alle andre varmepumpemerker, modeller eller typer så kommer også gulvmodellene i forskjellige prisklasser, hvor man ser at økt kvalitet ofte koster mer.

De billigste, som fremdeles yter kvalitet og rask tilbakebetaling på investeringen, begynner på rundt 20 000 kroner, men man kan også finne gulvmodeller som koster opp mot 40-50 000 kroner. 

Få tilbud på vegg- eller gulvmonterte varmepumper

I Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper kan du velge å få et uforpliktende prisoverslag fra opp til 3 lokale varmepumpemontører på de forskjellige varmepumpetypene.

I dialog med montørene og tilbyderne kan man rådføre seg og forhøre seg rundt hvilken varmepumpetype montørene kan anbefale.

Prisoverslagene man får kan man bruke som forhandlingskort inn mot montørene slik at man får presset prisen på varmepumpen så langt ned som mulig.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for varmepumper her

Få skreddersydde pristilbud på varmepumper fra lokale montører

Visste du at man kan halvere strømforbruket til boligen med å montere en varmepumpe? På Bytt.no kommer man raskt i kontakt med lokale varmepumpemontører som alle ønsker å montere din nye varmepumpe.

Ved å oppgi postnummeret i feltet nedenfor vil du få full oversikt, og en sammenligningsliste over alle varmepumpetilbyderne som kan montere varmepumper på ditt postnummer

Ditt postnummer:
Sammenlign

Få oversikt over varmepumpetilbyderne med de mest fornøyde kundene

Dette mener 470 norske varmepumpekunder om de forskjellige varmepumpetilbyderne

Elesco Midt-Norge
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
15 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Hedmark Rehabservice
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
26 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Trønderservice
Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
9 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Sammenlign tilbud på varmepumpe
Sammenlign tilbud på montering eller service av varmepumpe der du bor, og kom i kontakt med lokale leverandører.
Sammenlign tilbud
Tar kun 3 minutter Helt uforpliktende
Varmepumpe Energy
Montering. Salg. Service.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
5 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Aparo Energi
Montering.
1 omtaler
Middels
kundetilfredshet
16 år
i drift
Ikke samarbeid
Detaljer
Les flere artikler
NYLIG OMTALTE VARMEPUMPELEVERANDØRER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR