Meny

Canal Digital omtaler og erfaringer

1,6/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Dekoder
Dårlig
5
av 7 innen
tv-selskap
34%
anbefaler
Canal Digital

"Repriser, gamle programmer, spillreklame og alt for dyrt abonnement"

Omtale om Canal Digital skrevet av Arve A for 29.10.2019 09.24

Canal Digital har totalt 242 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Canal Digital?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Dekoder
Vurderer å bytte selskap
"Repriser, gamle programmer, spillreklame og alt for dyrt abonnement"
3 syns denne omtalen er nyttig

Det er irriterende å se at prisene økes i takt med at antall repriser og lange reklamepauser preger sendingene 22 timer i døgnet. I tillegg er vi bundet til å måtte velge to pakkeløsninger for i det hele tatt å kunne ha noe som helst av interesse å se på. Jeg kan ikke fatte at selskapet har særlige utgifter på tv serier og andre programmer som tilsier at kundene må betale mer. Det aller meste som sendes er lavkostnadsprogrammer og reklame..

Svar fra Canal Digital
04.11.2019 14.36
Hei Arve!

Prisene endres i et naturlig nivå i takt med andre distributører på markedet, men også som følge av at f.eks Norgespakken vår nå gir deg mulighet til å strømme innhold via appen vår, eller på nettlesere på 4 forskjellige steder. Dette kostet tidligere 109 kroner per måned for å få med på strømmetjenesten, samt at Mat-kanalen nå er å finne i Norgespakken som tidligere befant seg i underholdning (tidligere kalt Familiepakken). Når det kommer til repriser og innhold som vi distribuerer, så er det kanaleier som bestemmer dette samt dikterer innholdet og det er da de som setter grunnlaget for prisnivået som kreves når dette leies ut til oss for videre distribuering.

Vi oppdaterer oss hele tiden i takt med markedet rundt oss, og basert på kundeundersøkelser og generell opinion rundt vårt innhold og det som er tilgjengelig forsøker vi å anskaffe materiale som befolkningen generelt ønsker i sitt utvalg, samt nisje utvalg for spesielt interesserte så langt det er mulig.

Hilsen Canal Digital
Bytt.no
"Repriser, gamle programmer, spillreklame og alt for dyrt abonnement" skrev Arve A om Canal Digital

Har du en tilsvarende erfaring med Canal Digital?
Gjør som Arve A og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Canal Digital du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Anders S
Kundetilfredshet
Kundeservice
Dekoder
Har byttet selskap
"Kundeservice???"
3 syns denne omtalen er nyttig

Avsluttet parabolabonnement for 7 måneder siden. Greit nok. Plutselig har Canal Digital begynt å sende regninger igjen, helt ut av det blå. Ringer "kundeservice" og første gang blir jeg brutt etter cirka 10 minutter ventetid. Andre gang tok det 14 minutter. Møter da en som ikke kan hjelpe, til tross for at jeg har tastet meg gjennom til fakturaspørsmål. Han kobler videre, og nye 17 minutter ventetid følger. Ny herremann. Han forsøker å hjelpe, men Canal Digitals Policy er da at jeg må bevise at jeg har sagt opp abonnement. Så. I Mars ringte jeg og sa opp abonnement. Jeg skulle da ha mottatt en bekreftelse på epost på dette. Men det ble det ikke informert om når jeg ringte. At de ikke har sendt meg regninger siden mars (påfallende at det var samme måned jeg mener å ha sagt opp?) er da en glitch i Canal Digital sine øyne.. Så det er bare å betale, eller så blir det purring og videre gang... Da er abonnement sagt opp IGJEN. Håper jeg mottar epost denne gangen, ellers er det ny runde med venting for å håpe at man når frem til det som skulle være service hos Canal Digital...

Svar fra Canal Digital
29.10.2019 09.31
Hei Anders!

Vi hadde i forrige uke litt problemer med våre telefonlinjer som da skapte litt ekstra kø og tekniske problemer med å komme igjennom, og vi beklager dette.

Ettersom vi ikke har direkte innsyn til saken din og loggføringen som er blitt utført på ditt abonnement for øyeblikket her via denne siden, kan vi ikke uttale oss om denne situasjonen spesifikt, men om grunnen til oppsigelse var fraflytting kan det ha blitt tilbudt frys på abonnementet i motsetning til oppsigelse, i tilfelle tilflytter vil overta abonnementet. Dette er noe vi har tilbudt til flere kunder som er usikre på om de som overtar stedet da vil ha TV fra oss eller en annen leverandør, men da får litt tid til å finne ut av dette. Om det derimot ikke er en slik situasjon må vi bare legge oss flate her, og ved enhver samtale med oss via telefon skal det loggføres hva som har blitt gått igjennom i samtalen såfremt vi får utgitt personalia til å identifisere abonnementet.

Du kan gjerne sende oss en forespørsel via vårt kontaktskjema som du finner her: https://satellitt.canaldigital.no/min-side/#/contact/contactform så kan vi se nærmere på utfordringene du har hatt i forbindelse med oppsigelsen Anders, slikt skal ikke skje.

Hilsen Canal Digital
Egil H. C
Kundetilfredshet
Kundeservice
Dekoder
Vurderer å bytte selskap
"Håpløs kundeservice"
1 syns denne omtalen er nyttig

Vært Canal Digital kunde i alle år. Når jeg plutselig trenger hjelp er de helt nådeløse på at kunden selv skal betale for tekniker selv om det er tydelig at teknikeren som har vært der har gjort en slett jobb. De er likgyldig til at du står uten TV-signal. Anbefales ikke!

Svar fra Canal Digital
25.10.2019 09.48
Hei Egil!

Vi har 1 års reklamasjonsrett på installasjon eller feilretting utført fra montørselskaper med et samarbeid hos oss, og det er viktig at du kontakter oss så raskt som mulig om du opplever problemer med signalene. Om dette er en nylig installasjon/feilretting på utstyret ditt anbefaler vi deg å kontakte oss på kundeservice igjen så vi får sjekket opp i hva som kan har skjedd her og om kravene ovenfor oppfylles for reklamasjon på installasjonen.

Hilsen Canal Digital
Kundetilfredshet
Kundeservice
Dekoder
Vurderer å bytte selskap
"Kundeservice"
1 syns denne omtalen er nyttig

Ok kundeservice, svarer ok på spørsmål. Alltid vært bra tilbakemelding på mail eller telefon. Lite eller ingen nedetid, alltid bra signaler både til tv og Internett..

Kundetilfredshet
Kundeservice
Dekoder
Vurderer å bytte selskap
"Mye å betale"

Dette er et selskap som bare tenker penger. Nå har TV pakken steget i pris.

Canal Digital har totalt 242 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR