Sammenling. Bytt. Spar.
Oppdatert desember 2023

Øk bonusen på bilforsikringen din dobbelt så raskt

Slik øker du bilforsikringsbonus dobbelt så raskt

Gammel regel gjør det mulig - øk bonusen din med 20% på 12 måneder.

STORE UTSLAG: Hvor mye bonus du har er svært utslagsgivende på hvor dyr bilforsikringen din er
STORE UTSLAG: Hvor mye bonus du har er svært utslagsgivende på hvor dyr bilforsikringen din er

Øk bonusen din med 20% på 12 måneder. Løsningen er enkel: Bytt forsikringsselskap!

Over en halv million bytter i snitt forsikring hvert år, og det er nok enklere enn du tror. Dersom du ikke allerede har toppbonus (75%+), vil ditt nye forsikringsselskap vanligvis gi bonusen din et ekstra bonusopprykk på opptil 10% når du bytter bilforsikring.

Eneste forutsetning er at du har vært kunde i ditt nåværende forsikringsselskap i minst 6 måneder. Du kan altså øke bonusen dobbelt så raskt på bilforsikringen din ved å bytte forsikringsselskap hvert halvår.

Få uforpliktende tilbud og sammenlign forsikringene enkelt i Bytt.no sin anbudstjeneste for forsikringer her

Bytte forsikringsselskap har aldri vært enklere

Så da er jo spørsmålet - hvilket forsikringsselskap bør man bytte til? Bytt.no er en av Norges største forsikringssportaler og over 150 000 fornøyde nordmenn har brukt våre tjenester for å sammenligne og bytte forsikringsselskap. Her kan du enkelt og raskt sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper, og det er helt gratis og helt uforpliktende. Klikk her for å motta flere tilbud på bilforsikringen din nå.

Hvis du bytter bilforsikringen din til et nytt selskap øker de stort sett bonusen din med 10%. Klikk her og sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper.

Hvis det er en stund siden du sjekket forsikringene dine, kan det være smart å gjøre det nå! Spar tusenvis samtidig som du øker bonusen på bilforsikringen din.

Ditt eksisterende forsikringsselskap kan ikke gi deg bonusopprykk hvert halvår, det kreves at du faktisk bytter til et nytt forsikringsselskap.

Gammel regel gjør dette mulig

Vi må helt tilbake til 1. januar 2006 for å finne opprinnelsen til dette smutthullet. Da ble reglene endret slik at man kunne skifte forsikringsselskap midt i forsikringsåret, men med en måneds oppsigelsestid. Samtidig med denne endringen ble det gjort enighet om at kunder som velger å bytte forsikringsselskap midt i avtaleåret bør få bonusopprykk i det nye forsikringsselskapet.

Hvis ikke denne regelen hadde vært, ville du ved å bytte forsikringsselskap risikert å aldri få økt bonusen, selv om du kjører skadefritt.

Eksempel: Hvis du ved 30% bonus valgte å bytte forsikringsselskap 10 måneder ut i avtaleåret, ville du gått ytterligere 12 måneder med 30% bonus i det nye forsikringsselskapet. Kort oppsummert ville dette medført 22 måneder med 30% bonus, i stedet for 12 måneder. Dette er helt feil, og det er heldigvis forsikringsselskapene enig i!

- Klikk her for å sammenligne tilbud på bilforsikring - helt uforpliktende og gratis!

Så lang tid tar det vanligvis å øke bonus på bilforsikringen

Forutsatt at du kjører skadefritt:

Bonus   |        År
20%       |       1 år

30%       |       1 år

40%       |       1 år

50%       |       1 år

60%       |       1 år

70 %      |       5 år

75 %      |       5 år

75 %      |   Bonusfri skade

Det vil altså ta deg 5 år å gå fra 20% bonus, til 70% bonus. Kjører du skadefritt i ytterligere 10 år vil du få en bonusfri skade på bilforsikringen din, det vil si at kollisjonen medfører ikke tap av bonus på bilforsikringen i enkelte forsikringsselskaper.

Dersom du kolliderer før dette vil det medføre et bonustap på opptil -30%, noe som igjen medfører høyere forsikringspremie.

Få tilbud på forsikring fra flere forsikringsselskaper samtidig i Bytt.no sin anbudstjeneste for forsikring her

Hvorfor er det bonus på bilforsikringen?

Forsikringsselskapene bruker bonus for å avgjøre om du er en kunde som kjører skadefritt, eller om du er uerfaren eller skadeutsatt sjåfør.

Bonusen din følger deg som person, ikke bilen og ikke forsikringsselskapet. Med andre ord er det slik at du som forsikringstaker eier bonusen din, uansett om du bytter forsikringsselskap eller bil.

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

BILFORSIKRING

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

HUSFORSIKRING

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

INNBOFORSIKRING

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

REISEFORSIKRING
NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR