Meny

Enorme forskjeller i pris på bilforsikring

OPPDATERT ONSDAG 4. JANUAR 2023

Det er store prisforskjeller på bilforsikring. Skal du ha en god pris på bilforsikringen, er viktig å vite hva du kan gjøre for å påvirke prisen

STORE VARIASJONER: Det er mange ting som påvirker prisen til en bilforsikring. Les mer om hvilke av disse du selv kan påvirke
STORE VARIASJONER: Det er mange ting som påvirker prisen til en bilforsikring. Les mer om hvilke av disse du selv kan påvirke

Dette påvirker prisen på bilforsikringen din

Egenandel

Egenandelen du velger (gjelder kun ved kasko) utgjør en stor faktor i prisen du får. Velger du en høy egenandel vil prisen på bilforsikringen bli lavere. Har du en nyere bil, er lite skadeutsatt, og har romslig økonomi, kan det lønne seg å øke egenandelen.

Årlig kjørelengde

Hvor mye og hvor langt du kjører bilen er også en stor faktor for prisen du får på bilforsikringen. Desto mindre du kjører, desto billigere bilforsikring får du. Årsaken til at forsikringsselskapene øker prisen i takt med kjørelengden, er rett og slett fordi risikoen for et uhell, øker i takt med hvor mye bilen kjøres. Du kan velge alt fra 6 000 km i årlig kjørelengde og opp til ubegrenset årlig kjørelengde.

Bonus

Bonusen du har opparbeidet er deg er sannsynligvis den viktigste og største faktoren for forsikringsselskapenes prissetting. Den eneste måten å opparbeide seg en god bonus, er å kjøre skadefritt med bilen i lengre tid. Du kan øke bonusen raskere, men du vil stort sett alltid få bonustap ved en kollisjon, forutsatt at du ikke har opparbeidet deg maks bonus, med bonusfri skade. (75% i mer enn 6 år.) Får du opparbeidet deg en god bonus vil du automatisk få en god pris på bilforsikringen din.

Alder

Din alder utgjør også mye betydning for forsikringsselskapene sin vurdering av prisen og risikoen for bilforsikringen. Det er kundegruppen mellom 35 og 60 som får de beste prisene. Kunder under 25 år er ofte uønsket eller får en meget mye høyere pris enn eldre sjåfører. Skal du kjøpe din første bil, er det fremdeles muligheter, men det er smart å være forberedt på at forsikringen blir dyr, dersom man ikke tar de riktige grepene. Du kan eksempelvis sette forsikringen på foreldre, noe som ofte gir en billigere pris på bilforsikringen, men du får da ikke spart opp en egen bonus.

Finn en billigere bilforsikring i Bytt.no sin anbudstjeneste for bilforsikring her

Bosted

Hvor du bor betyr faktisk også endel på prisen. Noen forsikringsselskaper prioriterer kunder i tettbygde strøk, andre i mer landlige strøk. De ulike forsikringsselskapene baserer prisene sine på erfaringer og skadehistorikk, hvor du bor teller også med i denne beregningene. Det er derfor ikke slik at du bør velge det forsikringsselskapet som er best i test, men et forsikringsselskap som passer best for deg.

Samlerabatter

Forsikringsselskapene tilbyr samlerabatter slik at du velger å samle alle forsikringene hos dem. Samlerabattene varierer normalt mellom 6% og opp til 20% rabatt, avhengig i hvor mange forsikringer du har. Mange ser på det som en fordel å samle forsikringene i et selskap, da det gir en billigere pris. Men undersøkelser viser faktisk at det ikke alltid er det lureste, det kan nemlig være mer å spare på å spre forsikringene mellom de ulike forsikringsselskapene. Sammenlign pris på forsikringene fra flere selskaper, og avgjør deretter hva som er lurest for deg.

Foreninger og forbundsavtaler

Enkelte forsikringsselskaper inngår avtaler med forskjellige forbund og foreninger, i den forbindelsen tilbyr de ofte medlemmene en ekstra god rabatt. Rabattene varierer og kan i noen tilfelle telle ganske mye på prisen på bilforsikringen. Det er utallige foreningsavtaler der ute, noen gode, andre dårlige. Til syvende og sist er det vilkårene du for og prisen du betaler som betyr noe, ikke hvorvidt det er via en forening. Vi anbefaler derfor at du alltid sammenligner tilbud fra flere selskaper, uavhengig av eventuelle foreningsavtaler.

Så enkelt finner du den beste bilforsikringen

Det er mange forskjellige årsaker til at forsikringsselskapene gir forskjellige priser på bilforsikringene. Det viktigste tipset vi har til deg er at dersom du ønsker en god pris på bilforsikring, må du sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper. Så enkelt er det å motta gode tilbud for sammenligning, enkelt og helt gratis:

  1. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på (som f.eks bolig, bil, reise og innbo)
  2. Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
  3. Velg eller forkast tilbudene du mottar - helt gratis og uforpliktende

Sammenlign tilbud på bilforsikring - klikk her.

HVOR MYE KAN DU SPARE?

Visste du at en familie årlig kan spare inntil 20 000 kr på å bytte forsikringsselskap? Nå har mer enn 450 000 nordmenn har brukt våre forsikringstjenester for å motta flere tilbud på sine forsikringer.

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og velg hvilke selskaper du ønsker tilbud fra. Tilbudene du mottar er gratis og helt uforpliktende.

Bilforsikring

Norges beste og billigste bilforsikringer - sjekk hvor mye du kan spare

Husforsikring

Norges beste husforsikringer. Sørg for at største investeringen din er riktig forsikret

Innboforsikring

Det er store forskjeller på innboforsikring og hva de dekker. Dette er de beste innboforsikringene.

Reiseforsikring

Alt du trenger å vite om de beste og billigste reiseforsikringene - se full oversikt

NYLIGE OMTALER OM BILFORSIKRING
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR