Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert februar 2024

Beste og billigste husforsikring til borettslag

Sammenlign tilbud på husforsikring til borettslag - få uforpliktende tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Få tilbud fra flere selskaper
SPAR TUSENVIS
SAMMENLIGN
FLERE TILBUD

Sammenlign forsikringer til borettslag og bytt på 1-2-3

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer borettslaget ønsker tilbud på
 2. 2
  Velg hvilke forsikringsselskaper borettslaget ønsker tilbud fra
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD

Dette er husforsikring til borettslag

Husforsikring for borettslag dekker uforutsette skader, naturhendelser og hærverk ved boligen, og er ofte dyrere enn vanlige forsikringer på grunn av større potensielle skaderisiko

Bytt.no tilbyr en anbudstjeneste for borettslagsforsikringer som hjelper deg å få tilbud fra flere forsikringsselskap og starte en priskrig for å finne den beste løsningen.

Slik får du beste husforsikring til borettslaget

OPPDATERT TIRSDAG 25. APRIL 2023

Det å børste støv av gamle borettslagsforsikringer og sjekke at man fremdeles betaler en konkurransedyktig pris kan redusere borettslagets utgifter drastisk.

Unngå skrekkscenarioer i borettslaget med Norges beste og billigste husforsikring til borettslag.
Unngå skrekkscenarioer i borettslaget med Norges beste og billigste husforsikring til borettslag.

Sammenlign husforsikring til borettslag

Forskjellene på gode eller dårlige hus- og boligforsikringer til borettslaget er store og skumle, og utvalget forsikringer som borettslaget kan velge i gjør det vanskeligere for forbrukerne å sette seg inn i temaet og velge riktig. 

Hvilke forsikring trenger man? Hvordan vet jeg at min forsikring er god? Er prisen jeg har fått en billig pris i forhold til markedet? Trenger man egentlig forsikringer? Les videre for å få svar på alt du lurer på innenfor husforsikring til borettslag.

Ofte takker borettslaget ja til den første forsikringen som blir tilbudt, også sitter man på den/disse forsikringene i en flere årrekker.

Lojalitet lønner seg sjeldent innenfor forsikringsbransjen, og det kan være ekstremt lønnsomt å sjekke om man har en gammel, dyr og utdatert forsikring, og hvordan prisen du betaler konkurrerer med markedet.

Sjekk om du kan få billigere forsikringer til borettslaget og få uforpliktende pristilbud i Bytt.no sin anbudstjeneste for forsikringer her

Hva er husforsikring borettslag

Husforsikring til borettslag er i korte trekk veldig lik som husforsikring privat, da dekningsgrunnlaget er ganske likt, og forsikringen skal gå til å dekke uforutsette skader, naturhendelser og hærverk ved boligen.

Husforsikring til borettslag er generelt endel dyrere enn vanlige forsikringer da en husforsikringer skal dekke potensielle farer og skader ved et helt borettslag som gjerne ofte kan bestå av flere 100 boenheter.

Del derfor forsikringsprisen du får oppgitt med antall boenheter i borettslaget, for å få et lettere sammenligningsgrunnlag, og et tall beboerne lettere kan forholde seg til.

På utkikk etter husforsikring til boligen din, og ikke til borettslaget? Les alt du trenger å vite om husforsikring til privat her.

Hva koster husforsikring til borettslag

Forsikringsprisen til husforsikring til borettslag varierer enormt fra selskap til selskap, men også hvilke tilleggsforsikringer du har lagt inn i husforsikringen.

Har man en fullt utvidet husforsikring til borettslaget kan dette koste rundt 5-600 kroner månedlig per beboer, og de billigste husforsikringene til borettslag koster rundt 1-300 kroner månedlig per beboer.

På utkikk etter å forsikre leiligheten din? Det finnes et skille mellom private husforsikringer og husforsikringer til borettslag. Les mer om hvordan du burde forsikre din leilighet her

Hva dekker husforsikring til borettslaget

En husforsikring til borettslaget skal dekke uforutsette hendelser, skader og katastrofer som berører ditt borettslag.

Kvaliteten på forsikringen de forskjellige selskapene tilbyr varierer men de fleste inkluderer de samme basisforsikringene slik at man kan ha en viss trygghet over at vanlige, men uforutsette hendelser ikke skal berøre deg og dere økonomisk.

TIPS: Skreddersy borettslagets husforsikringer og få uforpliktende tilbud på borettslagsforsikringer her

Hva inkluderes i en god husforsikring til borettslag?

For at husforsikringen til borettslaget skal kunne kalles en god husforsikring så er det et par punker man burde undersøke at forsikringen dekker.

Disse forsikringene burde husforsikring til borettslag inneholde:

 • Skader på bygning, eiendeler eller uteområder
 • Følgeskader ved håndverkerfeil
 • Bekjempelse av mus og rotter og andre arter skadedyr og skadeinsekter
 • Styreansvarsforsikring 
 • Ulykkeforsikring ved dugnadsarbeid eller barn som leker

Vannskadeforsikring til borettslag og sameie

Enten om det regner mye, eller om det borettslaget opplever naturkatastrofer så er det veldig viktig å ha en vannskadeforsikring. 

Man vet sjeldent hvor, og at det lekker inn vann før det har blitt for sent for å stoppe det, så det å være forsikret mot vannskader i borettslaget er veldig viktig. 

Råte- og skadedyrsforsikring

Råte og skadedyr er nok en av de vanskeligste tingene å ha kontroll på, og da igjen enda vanskeligere å bli kvitt når man først har fått mugg eller rotter på besøk. 

Det kan også bli en dyr prosess å bli kvitt problemene, da beboerne ofte må ut av boligene for at problemet skal kunne bekjempes riktig. Er det da borettslaget som blir ansvarlig for å finne nye midlertidlige oppholdsteder for beboerne?

Med råte- og skadedyrsforsikring skal alt av merkostnader ved bekjempelse av skadedyr eller råte være dekket og forsikret. 

Finn den beste og billigste husforsikringen til borettslag på Bytt.no

I Bytt.no sin anbudstjeneste for borettslagsforsikringer kan du enkelt starte en priskrig på borettslaget sine forsikringer. Enten om du trenger ny forsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for deretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene at du er på jakt etter en ny forsikring til borettslaget som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

NYLIG OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR