Meny

Slik finner du det beste mobilabonnementet til deg

OPPDATERT FREDAG 24. JUNI 2022

På det norske mobilmarkedet finnes det over 200 mobilabonnementer, og prisene kan variere så mye som 500 kr i måneden

Mobilabonnement: Nye aktører i mobilbransjen har vært med på presse prisene nedover de siste månedene
Mobilabonnement: Nye aktører i mobilbransjen har vært med på presse prisene nedover de siste månedene

Nordmenn er dårlige til å bytte. Undersøkelser i mobilbransjen viser at over 50% av norske mobilkunder har ikke byttet mobilabonnement på over 2 år.

Så mye kan du spare

Mobilmarkedet har tilspisset seg de siste årene, og grunnet sterk konkurranse fra nye aktører har flere leverandører senket prisene på sine abonnementer.

På Bytt.no sin liste over alle mobilabonnement ser man at det skiller så mye som 128 kr i mnd på et abonnement med 7 GB. Hvis man ser på abonnementer med Fri Data (100GB+) så skiller det så mye som 500kr i måneden.

Fordi mange av oss sjeldent bytter mobilabonnement blir besparelser desto større. Dersom du bytter til et abonnement som er 200 kr billigere i måneden, kan du faktisk spare hele 7200 kr de neste 3 årene. 

Sjekk dataforbruket ditt

Et annet tips er å se på hvor mye data du bruker. Dersom du ikke bruker opp din inkluderte mobildata betaler du i praksis ekstra for et produkt du ikke bruker.

En undersøkelse fra 2017 viste at norske mobilkunder i snitt betalte for 5,13 GB, selv om de bare brukte 3,7 GB av disse. 

Datapakker er nå blitt såpass billige at det vil lønne seg å bytte til et abonnement med mindre data inkludert, og så heller kjøpe ekstra datapakke de få gangene hvor det trengs.

Slik velger du

Det finnes mange variabler å ta hensyn til når man ser etter et nytt mobilabonnement. For å få full oversikt lønner det seg å sammenligne på en prisportal. På Bytt.no finner du alle mobilabonnement fra alle mobiloperatører i Norge. 

Ting å ta hensyn til:

Dekning
Dårlig dekning kan være ufattelig irriterende. I Norge har privatkunder tre mobilnett å velge mellom, og på Bytt.no har kundene selv rangert hvilke de er mest fornøyd med.Pris og datamengde
Ettersom mobildekningen i Norge begynner å bli god på de aller fleste steder er det kanskje pris og datamengde som er det viktigste for mange. På Bytt.no kårer vi hver måned billigste mobilabonnement i fire forskjellige segmenter som gir deg mest data for pengene.   

Omtaler
Et godt råd er å se hva andre er mest fornøyd med. Nå finnes det over 8000 forskjellige omtaler på mobiltelefoni på Bytt.no. 

Dette skjer når du bytter

Du trenger ikke si opp ditt gamle abonnement, det fikser nemlig din nye operatør. Du kan også beholde ditt nåværende mobilnummer dersom du ønsker det.

Det er likevel par ting du må være obs på. Dersom du bytter til en ny operatør får du tilsendt et nytt sim-kort. Dette får du enten i posten, eller du kan hente det i butikk/postkontor. 

Dette sim-kortet må deretter aktiveres, en prosess som kan ta inntil 2 virkedager hos de fleste operatører. I mellomtiden benytter du ditt gamle sim-kort og abonnement. 

En annen ting som er viktig å huske på er at dersom du har Bank-ID på mobil så må dette settes opp på det nye sim-kortet. Sørg derfor for at du har en tilgjengelig kodebrikke når dette skal gjøres. 

Dersom du bytter mobilabonnement hos din eksisterende operatør slipper du å tenke på noe av dette. Da beholder du det samme sim-kortet som du bruker i dag.

Dette kan du sammenligne på bytt.no

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR