Meny

Norges beste innskuddskonto

Sammenlign 873 innskuddskontoer fra 135 sparebanker og få den beste avkastningen på dine sparepenger

HVA ER FASTRENTE SPARING?

Sparepenger som uansett står urørte får beste rente på en fastrentekonto.

FLEKSIBEL SPARING?

En høyrentekonto gir deg gode renter, og mulighet til spontane uttak og sparing.

SPAR TIL BOLIG MED BSU

BSU gir ungdom en trygg sparemulighet til bolig med mange fordeler.

Norges beste innskuddskonto med oppdaterte renter

OPPDATERT FREDAG 24. JUNI 2022

Bytt.no finner den beste innskuddskonto for din situasjon, og viser deg enkelt hvor mye du tjener hvert år.

Med et så stort utvalg av forskjellige innskuddskontoer så kan man trygt og enkelt finne en sparekonto for dine behov.
Med et så stort utvalg av forskjellige innskuddskontoer så kan man trygt og enkelt finne en sparekonto for dine behov.
Dagens marked kan by på enormt mange forskjellige sparemetoder og det finnes perfekte sparekontoer for alle og enhver. Les videre for å se hvordan du finner sparekontoen som passer best for deg

Hva er en innskuddskonto?

En innskuddskonto er en generell betegnelse og er i korte trekk en bankkonto du selv kan både sette inn penger og ta dem ut av. Som oftest brukes innskuddskonto i forbindelse med sparing, men både brukskonto, lønningskonto, regningskonto bl.a. er alle en form for innskuddskonto.

Hver innskuddskonto kommer med et eget identifikasjonsnummer (kontonummer). Kontoene kommer også med hver sine restriksjoner og formål så man må være sikker på at man velger riktig konto utifra din situasjon for å ikke bli straffet med gebyrer og andre kostnader.

På det norske markedet finnes det nå godt over hele  800 sparekontoer og du som sparekunde står fritt til å velge hvilken type sparekonto som passer best for deg.

Høyrentekonto

En høyrentekonto er en sparekonto som gir deg en høy rente og fleksibilitet på sparepengene dine. Mange høyrentekontoer har ubegrenset antall uttak hvert år, men den høye renten en høyrentekonto kan tilby begynner som oftest ikke å løpe før etter man har passert et minimumskrav på sparebeløpet.

Du kan lese mer om hva en høyrentekonto er og hvorfor denne sparemetoden kan lønne seg her.

Fastrentekonto

En fastrentekonto er en sparekonto ment for langsiktig sparing hvor du kan binde dine sparepenger i en forhåndsavtalt periode, samtidig som at du også forplikter deg til å la sparepengene stå på kontoen i den avtalte perioden. Brudd på bindingstiden kan medføre store gebyrer, men lar du pengene stå så får du en høy og fast rente.

Du kan lese mer om hva en fastrentekonto er og hva du må huske på når du oppretter kontoen her.

Boligsparing for ungdom-konto (BSU)

BSU er en sparekonto som er ment eksklusivt for ungdom som sparer opp til bolig, men kan også gå til å nedbetale boliggjeld. Kontoen gir deg rekordhøye renter og gode skattefradrag utifra hvor mye du klarer å spare hvert år. Pengene blir låst hvert år, men penger du har spart opp inneværende år kan brukes fritt hvis det er nødvendig.

Du kan lese mer om fordelene og ulempene med en BSU konto, og hvordan du enkelt kan spare til bolig her.

Innskuddskonto med eller uten bruksbegrensninger?

Med over 800 innskuddskontoer så kan man finne en sparekonto som passer for enhver.

I korte trekk så låner banken penger av deg når du setter penger på en sparekonto, mot at du får en fortjeneste i form av renter og andre goder. Men en sparekonto kommer sjeldent uten bruksbegrensninger og velger man feil sparekonto så kan det ende opp med å koste deg dyrt.

Man skal lete lenge etter en sparekonto helt uten bruksbegrensninger samtidig med en rekordhøy rente, så det gjelder å finne sparekontoene som har bruksbegrensningene som passer ditt sparebehov.

 • Bindingstid
  I noen sparekontoer så forplikter du deg til at sparepengene skal stå urørt i en forhåndsbestemt periode. Dette er som regel fastrentekontoer med høyere rente men man kan også finne sparekontoer med flytende rente som også har bindingstid.
 • Uttaksbegrensninger
  Mange sparekontoer har også begrensninger på hvor mange ganger du kan ta ut penger fra kontoen. Hvis man ønsker frihet kan man enkelt finne en sparekonto med god rente uten uttaksbegrensninger, men som oftest så får man bedre rente desto færre uttak du kan forholde deg til.
 • Uttaksgebyrer
  Bankene opererer med forskjellige typer uttaksgebyrer og før du plasserer sparepengene dine en plass så må du alltid se på vilkårene om uttak. Noen banker krever en prosentdel av uttaksbeløpet, mens andre banker krever en prosentdel av sparekontoens saldo. Dette gjelder som oftest fastrentekontoer.
 • Oppsigelsestid på uttak
  Noen innskuddskontoer kommer også med en oppsigelsestid på dine uttak, som enkelt og greit betyr at du må varsle om uttaket i forkant av når du skal ta ut pengene. Hvis kontoen har en oppsigelsestid på 31 dager så tar det 31 dager fra du varsler banken, til pengene er på kontoen din.
 • Rentetype
  I et usikkert og svingende marked så kan det være betryggende for noen med en rente som holder seg på en avtalt prosent uavhengig av markedet, mens andre vil gjerne være med på berg og dal banen. Sparekonto med en fast rente gir som oftest den beste renten, men en sparekonto med en flytende rente kommer med mer frihet.
 • Rentetrapp
  Mange banker gir deg en forskjellig rente ut ifra sparesaldoen din. Ofte så får man bedre rente desto mer penger man har på sparekontoen, men i noen tilfeller er det også motsatt.
 • Minimumsinnskudd
  Vær oppmerksom på at det på noen innskuddskontoer ikke påløper renter før sparesaldoen er over et visst beløp. Det er derfor viktig å sjekke hvilken rente ditt sparebeløp gir.
 • Innskuddsperiode
  På mange fastrentekontoer og noen innskuddskontoer så får man også en gitt periode hvor kontoen er åpen for innskudd. Etter denne perioden så låses pengene og renten begynner så å løpe. Hvis du skal overføre fra mange forskjellige kontoer, så kan du også bli møtt med en begrensning på antall innskudd du kan gjøre til kontoen.

Det finnes også andre typer bruksbegrensninger men dette er de man må være mest oppmerksom på. I det store og det hele så er dette greie bruksbegrensninger i bytte mot en høy rente på dine sparepenger, hvis man velger sparekontoen med omhu.

Ikke bare sammenlign renten

Når man skal opprette en sparekonto for første gang, så kan man ofte gå i fellen om å kun fokusere på beste rente, men i noen situasjoner kan det vise seg å være tryggest å velge bort det billigste alternativet.

På Bytt.no så gjør vi det enkelt for den som ønsker å spare penger. Enten om du vil redusere de månedlige utgiftene eller om du ønsker å se sparepengene dine vokse.

Med våre 62513 kundeerfaringer så ser vi tendenser i andre bransjer, at det billigste ikke alltid er det beste, og når det potensielt sett gjelder en spareplan på 15 år, så er det veldig lurt å høre hva kundene sier om kontoen før du bestemmer deg for en.

Bytt.no sammenligner hele alle sparekontoene på dagens marked og går ned i sømmene på hver konto for å finne den beste sparingen for deg. Sammenlign alle sparekontoene her.

Sammenlign og velg beste innskuddskonto

Videre nedover på siden så får du presentert en liste over de beste innskuddskontoene på innskudd på 250 000 kroner, og 1 million. Selv om bankene kan skryte på seg den beste renten så må man alltid være nøye med hvilken innskuddskonto man velger, og hvilket innskuddsbeløp som gir hvilken rente.

Lykke til med sparingen.

BESTE INNSKUDD
3,2/5
Innskudd med binding 12 måneder fra Sparebanken Øst
2,25%
effektiv rente

Norges beste innskuddskonto opptil 250 000 kr i september 2022

Enten om du sparer til en ny bil, eller kanskje du skal pusse opp boligen så er det alltid lurt til å være bevisst på hvor du plassere sparepengene dine.

Vanlige sparekontoer gir minimalt med renter men Sparebanken Øst gir deg en rente på 2,25% og Innskudd med binding 12 måneder kommer med et ubegrenset antall uttak..


Innskudd med binding 12 måneder stiller krav til et minimumsinnskudd på 50000 kroner, og med et sparebeløp på 250 000 kroner så gir dette deg en avkastning på 5625 kroner hvert år.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

Beste rente på innskuddskonto på 250 000 kroner

Innskudd på 250 000 kroner, alder 40 år (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Avkastning 1 år
Innskudd med binding 12 måneder
Sparebanken Øst
37 omtaler
2,25%
eff. rente
5 625 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Sparekonto Pluss
Instabank
16 omtaler
2,20%
eff. rente
5 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Sparekonto
Svea Finans
38 omtaler
2,20%
eff. rente
5 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Sparekonto
Nordax Bank
58 omtaler
2,03%
eff. rente
5 075 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
SparekontoFlex
Bluestep Bank AB (publ), filial Oslo
18 omtaler
2,02%
eff. rente
5 050 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
BESTE INNSKUDD
3,0/5
Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse fra Orkla Sparebank
2,3%
effektiv rente

Norges beste innskuddskonto opptil 1 000 000 kr i september 2022

Enten om du vil sette av et større sparebeløp til barnas fremtid på boligmarkedet, eller du ønsker en sikker avkastning på arv så må man alltid være bevisst på hvor man plasserer sparepengene sine.

Vanlige sparekontoer gir minimalt med renter men Orkla Sparebank gir deg en rente på 2,3% og Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse kommer med et ubegrenset antall uttak.


Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse stiller ingen krav til et minimumsinnskudd, og med et sparebeløp på 1 000 000 kroner så gir dette deg en avkastning på 23000 kroner hvert år.


Alle norske sparekontoer kommer med en innskuddsgaranti på opp til 2 000 000 NOK og dekkes av Bankenes sikringsfond. Sparekontoer med utenlandsk opprinnelse er som oftest dekket av tilsvarende garantier

Beste rente på innskuddskonto på 1 000 000 kroner

Innskudd på 1 000 000 kroner, alder 40 år. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Avkastning 1 år
Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse
Orkla Sparebank
5 omtaler
2,30%
eff. rente
23 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Bank2 Særvilkårskonto
Bank2
2 omtaler
2,30%
eff. rente
23 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Innskudd med binding 12 måneder
Sparebanken Øst
37 omtaler
2,25%
eff. rente
22 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Plasseringskonto pluss
SpareBank 1 SMN
26 omtaler
2,25%
eff. rente
22 500 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid
Sparekonto Pluss
Instabank
16 omtaler
2,20%
eff. rente
22 000 kr
avkastning 1 år
Detaljer
Les mer
Ikke samarbeid
Ikke samarbeid

Norges best omtalte sparebank september 2022

Rente er ikke alltid det viktigste når man skal finne den beste sparekontoen.
Basert på 790 verifiserte omtaler om sparekonto, så er dette bankene sparekontokunder er mest fornøyde med.

Topp 5 beste omtalte sparekontoer september 2022

Dette er bankene 790 sparekontokunder er mest fornøyd med

Omtaler
Kundeservice
Rådgivning
Totalvurdering
Vis hele listen
Sparekonto
Landkreditt Bank
17 omtaler
3,8/5
Kundeservice
3,6/5
Rådgivning
3,8/5
Totalvurdering
Sparekonto
Bulder Bank
81 omtaler
3,8/5
Kundeservice
3,7/5
Rådgivning
3,7/5
Totalvurdering
Sparekonto
Jbf Bank
10 omtaler
3,4/5
Kundeservice
3,5/5
Rådgivning
3,5/5
Totalvurdering
Sparekonto
SpareBank 1 SMN
11 omtaler
3,3/5
Kundeservice
3,3/5
Rådgivning
3,2/5
Totalvurdering
Sparekonto
KLP Banken
10 omtaler
3,2/5
Kundeservice
3,0/5
Rådgivning
3,1/5
Totalvurdering

Fastrentekonto

En fastrente sparekonto gir deg en sikker avkastning på sparepengene dine. Med en fastrentekonto så binder du sparepengene dine i lengre perioder for å få den beste renten. Renten du får ved oppstart av kontoen forblir den samme gjennom hele perioden.

Vær oppmerksom på at man blir straffet i form av gebyrer hvis man tar ut pengene fra sparekontoen før bindingstiden er gått.

BESTE FASTRENTEKONTO

Høyrentekonto

En høyrente sparekonto er for deg som liker spontan sparing og ikke vil forplikte sparepengene til lengre perioder. En høyrentekonto gir deg en bedre rente enn en vanlig sparekonto og kommer som oftest uten bruksbegrensninger.

Vær oppmerksom på at det som oftest stilles krav til minimumsinnskudd og at det ikke påløper renter før kontoen overstiger minstekravet.

BESTE HØYRENTEKONTO

Boligsparing for ungdom

For å oppnå statens strenge krav om egenkapital til bolig så er det viktig å begynne å spare tidlig. En BSU konto gir det en rekordhøy rente, og 20% i skattelette på dine sparepenger. For hver 1000 kroner du sparer så gir staten deg 200 kroner tilbake.

Vær oppmerksom på at sparepengene dine låses hvert ås og du kan ikke ta ut penger fra fjoråret til noe annet enn boligkjøp eller nedbetaling av boliglån.

BESTE BSU KONTO
NYLIG OMTALTE SPAREKONTOER
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR