Meny

HomeNet omtaler og erfaringer

1,9/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Opplevd hastighet
Dårlig
80
av 85 innen
bredbåndsleverandør
42%
anbefaler
HomeNet

"Fraværende kundeservice og et nett som absolutt ikke holder mål, ren søppel"

Omtale om HomeNet skrevet av Tom for 26.07.2020 12.58

HomeNet har totalt 725 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med HomeNet?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
Vurderer å bytte selskap
"Fraværende kundeservice og et nett som absolutt ikke holder mål, ren søppel"

Totalt ubrukelig, styr unna, fraværende kundeservice, nett som faller ut særlig på kveldstid, hjemmeside som ikke fungerer.

Svar fra HomeNet
28.07.2020 06.58
Hei Tom,

Leit å høre at du er misfornøyd med oss og tjenesten vår. Vi ønsker så klart å levere så bra internett-tjeneste og kundeservice som mulig, så vi setter stor pris på tilbakemeldinger.
Vår kundeservice skal være tilgjengelige på telefon 08:00-21:00 og chat 09:00-21:00 mandag til fredag, samt chat 10:00-15:00 lørdag og søndag.

Feilen du nevner får jeg ikke sjekket da jeg ikke har ditt kundekort for hånd i skrivende stund. Ta gjerne kontakt med oss på telefon (38 99 01 00) eller chat (https://www.homenet.no/kundeservice/) slik at vi får undersøkt dette nærmere.

Vennlig hilsen
Adrian | HomeNet
Bytt.no
"Fraværende kundeservice og et nett som absolutt ikke holder mål, ren søppel" skrev Tom om HomeNet

Har du en tilsvarende erfaring med HomeNet?
Gjør som Tom og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om HomeNet du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
Vurderer å bytte selskap
"Svindel"
1 syns denne omtalen er nyttig

Ble koblet på internett den 8/7 og det er helt ustabilt, sender en oppsigelse på at jeg vil avslutte dette, for det er vel 14 dagers angrerett, fra den dagen jeg bruker det. Men nei da, det er 14 dager fra jeg bestiller, og hvordan kan man klage på en vare som ikke jeg har fått enda. Har ringt flere ganger, og dem legger på til meg. Dette er ikke et seriøst firma. Jeg kommer til å gå videre med dette. Så hold dere langt unna homenet folkens.

Svar fra HomeNet
15.07.2020 09.12
Hei Hanne,

Angrerett gjelder fra bestilling ettersom det dreier seg om arbeid som utføres av montør og endringer i boligen som kan sammenlignes med annet fagarbeid som installasjon av strømuttak eller annet elektrisk materiell.

Dersom du opplever problemer med tjenesten ønsker vi selvfølgelig å hjelpe og oppfordrer til kontakt med vår teknisk avdeling for et grundig feilsøk og eventuell informasjon om hva som kan være årsaken til problemet.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
Har byttet selskap
"Lureri!"
1 syns denne omtalen er nyttig

Det mest useriøse firmaet jeg noen gang har vært borti. Homenet lurer folk! Jeg har vært kunde i mange år, og har hatt mye plunder hele veien. Først la de skylden på TV-leverandøren min RiksTV, så lovet de å bedre linjen sin. Linjen var bra et par dager så var det dårlig igjen. De lover en pris, så sender de plutselig regning med en mye høyere pris. De lover at bindingstiden er over, men når jeg sier opp får jeg sluttopppgjør på flere tusen kroner. Og det aller verste er at hver gang man ringer, sender Mail eller chatter er man i kontakt med ulike kundebehandlere som ikke kjenner igjen saken. Ikke noe blir lagret. EN gang i løpet av disse årene har jeg vært i kontakt med en som så hva problemet var, som lovet å bryte bindingstiden og gjøre et SISTE forsøk på få nettet opp. Denne samtalen er ikke loggført, så nå sitter jeg uten nett med ei stor regning. Annenhver kundebehandler lover å gjøre ting godt, annenhver lager h... for kunden. Anbefaler aller å holde seg LANGT unna Homenet! Og har du RiksTV eller Viaplay MÅ du IKKE la deg lure til å bruke Homenet. Kan ikke fatte at disse er samarbeidspartnere!

Svar fra HomeNet
14.07.2020 14.01
Hei Silje,

Leit å høre at din opplevelse med oss var såpass dårlig. Det er så klart påkrevd at relevant informasjon loggføres -- og da spesielt ved avtaler som angår endring i abonnement. I ditt tilfelle bindingstid.

Nå har jeg riktignok ikke kundekortet ditt foran meg her, så jeg kan ikke foreta en nærmere sjekk i skrivende stund. Det ønsker jeg derimot å gjøre, og ber deg vennligst kontakte oss slik at vi kan gå igjennom alle detaljer du nevner i ditt skriv.

Siden du nevner brudd av avtaler og ikke-loggførte henvendelser så vil jeg anbefale at videre kontakt foregår skriftlig, slik at også du har kopier av eventuelle korrespondanser. Vi er tilgjengelige på både chat og epost.

Vennlig hilsen
Adrian | HomeNet
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Homenet suicidal?"

Var så fornøyd da mamma ringte og sa vi skulle få nytt og raskere Internett, etter et halvt år med dårlig Internett der jeg bodde gledet jeg meg til å slippe alle problemene som oppstod pga dårlig dekning. Viste seg at gleden kun var et teoretisk håp basert på løgner fra leverandør og rykter om fiber. Homenet klarer å koble seg til enhver duppeditt vi har liggende i huset, enten om det er tv, pc, spillkonsoll eller pad, men det viser seg at det er det eneste de klarer. For det å faktisk gi Internettilgang?? Nei da ber du om for mye. WiFi har dødd så mange ganger siden det ble installert, skulle faktisk trodd det var et suicidal nettverk. Takk til kundeservice som sendte mld for 3 dager siden og sa problemet er fikset! Må si jeg er veldig fornøyd med effektiviteten deres ved å sende en slik mld, skulle bare ønske dere hadde fokusert på å faktisk fikse problemet, isteden for å bruke tiden til å skrive mld vi fikk. Kanskje dere ikke hadde hatt så mange misfornøyde kunder. Jeg får desverre ikke gitt noen stjerner for internettets produktivitet, da det er dødt mesteparten av tiden.

Svar fra HomeNet
09.07.2020 09.34
Hei Daniel,

Jeg er dessverre ikke kjent med saken din ettersom jeg ikke kan finne ditt kundekort med informasjonen tilgjengelig, men det er meget leit å høre at du opplever problematikk med tjenesten.

Dersom du fortsatt opplever problemene du beskriver ønsker vi gjerne å hjelpe. Ta gjerne kontakt med vår teknisk avdeling for å fortsette feilsøket slik at vi finner en løsning på frustrasjonen du opplever.
Det kan også være nyttig å sjekke denne lenken: https://www.homenet.no/bad-apples/.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig"

Har brukt Homenet i flere år med dårlig ustabilt nett. Kontaktet dere mange ganger. Ble anbefalt å oppgradere til premium med airties. Fortsatt ustabilt nett. Siste henvendelse til dere er ikke besvart. Langt fra fornøyd med dere. Venter på fiber fra Telenor. Kan ikke se en hel fotballkamp på uten at det stopper opp og må starte på nytt flere ganger under kampen. Varierer med signaler som skifter mellom 20 m pr. sek og 0,87.

Svar fra HomeNet
09.07.2020 09.17
Hei Svend,

Jeg er dessverre ikke kjent med din historikk hos oss ettersom jeg ikke har tilstrekkelig informasjon å finne deg med i våre systemer.

Det er leit å se at du har hatt en dårlig opplevelse med vårt nettverk og vi ønsker selvfølgelig å finne en løsning på problemet. Ser frem til henvendelsen din blir behandlet av våre teknikkere, ta gjerne kontakt med dem direkte på telefon 38 99 01 00 for hurtigere behandlingstid.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
HomeNet har totalt 725 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR