Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oversikt Omtaler Tjenester Mer ⋮ NETTSIDE
Oppdatert april 2024
Bulder
4.2
1 415 verifiserte omtaler

Bulder omtaler og erfaringer

Nøytral trend

Bulder opplever for tiden en nøytral trend i kundevurderinger.

Klikk for detaljer

4.2
Bra
1 415 verifiserte omtaler
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
#4
Utmerket
Bulder er rangert
#4 av 118 dagligbanker
80%
Utmerket
80% anbefaler Bulder
til venner og kjente. Gjør du?
POPULÆRT 🔥
Test din gjeld: Banken ser på dette
Test din gjeld: Banken ser på dette
Få en oversikt over din gjeld og månedlige kostnader, og se hva bankene ser på når de gir boliglån!

Utforsk 1 425 omtaler om Bulder

FILTRER OMTALER
891
218
86
78
152
SORTER OMTALER
SORTER ETTER HENDELSE
SORTER ETTER OPPLEVELSE
Du leser nå én spesifikk omtale om Bulder
Bulder har 1 425 verifiserte omtaler på Bytt.no

Krøll med appen, går ikke an å bli kunde

Omtale av  Anonym

Rareste opplegget jeg har vært borti. Svarte ut alle spørsmål, kom fortsatt ikke gjennom. Tok kontakt med kundesrvice, fikk et word dokument med de samme spørsmålene. Har kundeforhold i flere forskjellige banker, men Bulder er visst litt spesiell, de ønsker nok bare kunder som skal ha lån. Ikke ha en brukskonto og sparekonto. Dessverre er denne banken hauset litt opp. Synd at Sbanken ble kjøpt opp.

Svar fra Bulder
30.05.2023 13:06

Hei Anonym Vi hadde noen tekniske problemer med registreringen av kunder for noen dager siden. Det kan ha vært årsaken til at du ikke kom gjennom. Vi ønsker alle typer kunder hos oss. Det er derfor vi ikke har noe krav om at du må ha boliglån, lønnskonto osv hos oss for å få god rente. Du får den gode renten uansett om du velger ett eller flere produkter. Hilsen alle oss i Bulder :)

Tar 2 minutt
På en skala fra 1 til 5
Hvor fornøyd er du med Bulder?
Tar 2 minutt
5
4
3
2
1

Ble nektet å få BankID hos Bulder.

Omtale av  Kay A. S

Jeg har vært kunde litt fra og til siden Bulder kom til verden, mye mangler og feil gjorde at ble kun teste banken ut litt nå og da. Tenkte at fra mars i år skulle jeg gi dem en fullverdig sjanse å kun bruke denne banken og etter noe krøll å kunne bli kunde da Bulder kundesenter er uhøflige og behandler deg dårlig om du har hatt kundeforhold hos dem noen ganger er dem ikke særlig behjelpelige men etter mye om og men gadd dem å rette opp feil som gjorde at jeg ikke fikk fullført opprettelse av kundeforholdet. Etter å fått dette til og kortet kom i posten og jeg hadde fått arbeidsgiveren til å endre lønnskonto ønsket jeg å avslutte kundeforholdet i den andre banken og skulle bestille BankID hos Bulder ble jeg nektet å få dette siden hadde hatt BankID hos disse tidligere og fikk beskjed av kundesentret at dem ikke var pliktig til å gi meg BankID og jeg må vente et år før dem kunne vurdere dette, da måtte jeg visse i denne tiden at jeg brukte Bulder daglig. Så anbefaler ikke Bulder.

Svar fra Bulder
31.05.2023 14:19

Hei Kay Her må du ha misforstått oss. Vi har ingen regel om at de som har hatt BankID tidligere, ikke kan få det på nytt. Hilsen alle oss i Bulder :)

Flytter sakte men sikkert fra SBanken

Omtale av  Ståle G

Jeg har forsåvidt forsøkt Bulder før, men savnet en nettbank, så jeg hoppet tilbake til SBanken. Nå driver jeg og flytter til Bulder igjen. Fint med kundeutbytte. Det jeg ikke har fått til er å betale med kredittkortet direkte. Ser ut til å gå via en brukskonto... usikker på hva det har å si for løpende renter. Litt negativt at supporten bare er åpen fra 8-15, men normalt håper jeg at jeg ikke vil behøve support i det hele tatt. Under første del av prosessen med å flytte lånet virket kundebehandler veldig gretten og sur, men alle har vel en dårlig dag i blant. De var i alle fall raske.

Svar fra Bulder
31.05.2023 13:50

Hei Ståle! Ja, sant det er deilig med kundeutbytte! Det har de som har fått det blitt veldig glad i. Det stemmer. For øyeblikket har vi ikke funksjonalitet som lar deg betale direkte fra kredittkortet dersom du for eksempel skal betale en faktura. Det er ingen forskjell i hva det har å si for løpende renter. Det vil si både en direkte betaling fra kredittkort eller en overføring til en debetkonto vil gjøre at rentene løper automatisk. Det som har rentefrie dager er kjøp gjort med kredittkortet. Dette er også vanlig i andre banker. Bra at kundebehandler var raske i ditt tilfelle, så får vi håpe vi har en bedre dag neste gang du trenger oss. ;) Vi får enormt med nye kunder om dagen, og det gjør nok at kundebehandlerne må være raskere og kortere enn de vanligvis er :) Hilsen alle oss i Bulder :)

Kundeservices tilbakeringing fungerer ikke/nebbete saksbehandler

Omtale av  Tina

Ringte kundeservice da jeg hadde noen spørsmål rundt eventuelt bytte av bank. Fikk tilbud om tilbakering fra Bulder i telefonsvarermenyen, hvilket jeg valgte. Etter halvannen time (jeg satt da med telefonen i hånden) dukket det opp et tapt anrop fra Bulders tilbakeringingstjeneste. Det merkelige var at det ikke var noen lyd da de ringte (jeg dobbeltsjekket at jeg hadde på lyd-hvilket jeg hadde). Jeg ringte Bulder på nytt og ble ventende i kø. Fikk en arrogant og nebbete person på tråden, typ: «skal melde det videre, men har ikke fått andre sånne klager tidligere i dag». På spørsmål vedrørende kundeutbytte opp mot lån på 2. mill de siste 4 årene, svarte hun «det kan ikke jeg sitte å regne ut nå» da hun ikke fant tallene. På spørsmål om renter, ramset hun fort opp tallene. Da jeg sa at hun må lese de opp saktere, henviste hun til at disse kan jeg lese selv på nettsidene osv før hun irritert leste de saktere da jeg ikke ga meg. Det ble også en diskusjon rundt hvorvidt det koster penger å innhente en eTakst. Kjenner at dette ikke er en bank jeg ønsker å bytte til. Har aldri opplevd dette med Sparebank1. Der er de alltid høflige og milde i tonen. Denne personen i Bulder opplevde jeg som krass og bastant.

Svar fra Bulder
31.05.2023 14:08

Hei Tina Vi har en helt enorm pågang av nye kunder for tiden. Det gjør at kundebehandlerne våre har mindre tid enn de vanligvis har. Bulder er bygget for den delen av norske bankkunder som liker å fikse tingene selv. Du kan kalle det de "selvbetjente". Dette gjør at Bulder passer godt for noen, og dårlig for andre. Mange kunder ønsker en personlig rådgiver de kan ringe om alt det de lurer på. Da er nok Bulder et dårlig alternativ. I Bulder har vi ingen filialer og en liten, men veldig dyktig gjeng kundebehandlere som kan hjelpe når du har problemer. Skal du bli en fornøyd Bulder-kunde må du nok være kundetypen som enkelt orienterer deg om ting som pris og kundeutbytte på egenhånd. Dette er godt synlig og lett tilgjengelig på nettsidene våre. Bulder passer ikke for alle, og det er heller ikke målet vårt. Mange ønsker seg heller en tradisjonell bank, og det har vi full forståelse for. Hilsen alle oss i Bulder :)

Bugs og dårlig kundegjelp

Omtale av  Sure S

Brukt masse tid på bytting av bank med å utallige ganger måtte ringe og sende samme i formasjonen inn. Lang behandlingstid og dårlig kommunikasjon dem i mellom.

Svar fra Bulder
31.05.2023 14:10

Hei Sure S Vi vil gjerne høre mer om hvor du opplevde bugs og hva som skapte problemer for deg. Send oss veldig gjerne tilbakemelding på [email protected]

Få oversikt over din gjeld
Test din gjeld: Banken ser på dette
Få en oversikt over din gjeld og månedlige kostnader, og se hva bankene ser på når de gir boliglån!
Se gjeldsoversikt
Få innsikt Se hva bankene ser

Logger ikke inn, bank id utsteder tar ikke ansvar

Omtale av  Simon

Mareritt! Sliter med å logge på appen. Ikke enkelt å komme i kontakt med banken. sparebanken Vest som har appen, bank id utstedelse, toer sine hender! Møkk!

Svar fra Bulder
31.05.2023 14:12

Hei Simon Dette skal vi kunne hjelpe deg med. Akkurat nå har vi en enorm pågang av nye kunder, så ventetiden kan være lenger enn den vanligvis er. Men ta kontakt med oss så hjelper vi deg så fort vi kan. Hilsen alle oss i Bulder :)

Fin bruksbank men diskrimener eiere av aksjeleiligheter og selvstendig næringsdrivende

Omtale av  Inge

Bulder Banken er ett godt alternativ i markedet som dagligbank. Dessverre diskriminerer banken eiere av aksjeleiligheter. Det er ikke mulig å belåne med sikkerhet i en aksjeleilighet. Det samme gjelder for deg som er blant de 350 000 selvstendig næringsdrivende, du kan ikke få boliglån alene.

Svar fra Bulder
31.05.2023 14:18

Hei Inge Vi ønsker oss så mange kunder som mulig. Utfordringen med aksjeleiligheter er at disse ikke er registrert med pant i offentlige registre som Kartverket. Det gjør at vi ikke har den informasjonen vi trenger for å kunne tilby lån på den automatiserte måten vi jobber. Det vet du nok kanskje allerede, men det finnes noen banker i Norge som tilbyr lån til aksjeleiligheter, vi anbefaler at du prater med noen av disse. Hilsen alle oss i Bulder :)

Bulder har 1 425 verifiserte omtaler på Bytt.no
Les hva kundene til Bulder mener

Oppdag nye selskaper i samme bransje

Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR