Meny

HomeNet omtaler og erfaringer

2,1/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Dårlig
Opplevd hastighet
Dårlig
81
av 85 innen
bredbåndsleverandør
44%
anbefaler
HomeNet

"Dårlig nett, og kundeservice"

Omtale om HomeNet skrevet av Espen for 23.03.2020 12.48

HomeNet har totalt 686 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med HomeNet?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
Har byttet selskap
"Dårlig nett, og kundeservice"

Hatt dårlig nett siden dagen vi fikk Homenet. Ubrukelig selskap å bruke når man sitter flere på 1 nettverk til gaming, streaming og surfing. Har opplevd å gå fra 7ms/ping til 2000 av å kun motta en snapchat eller oppdatering på facebook. Kundeservice klager på at det er min feil og mine enheter. Veldig rart da enhetene er byttet ut og problemet fortsatt oppstår. Dumme unnskyldninger, dumme løsninger. Spurte om det var noe de kunne gjøre, fikk nei. Sa da at jeg da blir å bytte selskap da dette har pågått i 2 år uten noe hjelp eller løsning.

Svar fra HomeNet
24.03.2020 12.10
Hei Espen,

Basert på hva du beskriver virker det som at problemet skyldes overbruk av linjekapasitet, noe som er vanligst på en analog tilkobling. Vi ønsker selvfølgelig å hjelpe, men dersom bruk overstiger kapasitet vil løsningen være å finne problemkilden ved eget utstyr.

Ta gjerne kontakt med vår teknisk avdeling på nytt for et grundig feilsøk og eventuelt en grundigere begrunnelse på hva som forårsaker problemene du opplever slik at vi sammen finner en løsning.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
Bytt.no
"Dårlig nett, og kundeservice" skrev Espen om HomeNet

Har du en tilsvarende erfaring med HomeNet?
Gjør som Espen og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om HomeNet du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig hele greie"

Vi tegnet avtale med Homenet vi skulle få fiber 1000GB men vi fikk aldri mer hastighet enn 17 GB, ringte flere ganger til dem og vi fikk til svar at det var ingen feil, vi spurte om de kan sende en tekniker som kan måle for å bekrefte det vi sier men vi ble truet med gebyr på 2000kr hvis dem sender en tekniker. Rett og slett dårlig tjeneste og dårlig kundeservice, nå betaler vi for noe vi har ikke, angrer veldig på at jeg har tegnet avtale med dem og anbefaler ikke dem.

Svar fra HomeNet
20.03.2020 22.44
Hei Meryem,

Du skal selvfølgelig få opptil 1000/1000mbps til hjemmesentralen som i avtalen. Det er mange variabler som påvirker hastigheten du måler, anbefaler å se på denne lenken for mer informasjon rundt hastighet: https://www.homenet.no/hastighet.

Ta gjerne kontakt med vår teknisk avdeling for veiledning og rådgivning rundt hastighetmålinger, eventuelt også for å se etter feilkilder på ditt nettverk. Ved feilretting dekker vi selvfølgelig kostnaden dersom det er feil på vårt utstyr, men informerer om montørgebyr ved hastighetsfeilsøk dersom feilen ligger ved kundens utstyr.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
Christian A
Kundetilfredshet
Kundeservice
Opplevd hastighet
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig hastighet, dårlig ping"
1 syns denne omtalen er nyttig

Fikk disse når jeg flyttet inn i ny leilighet. Måtte ha en kontrakt på 1 år pgs ny innflytte. Men de er helt forferdelig, dårlig hastighet, inkompetente kundeservice og dårlig generell opplevelse. Etter 3 måneder så sa jeg opp kontrakt og måtte betale resterende. Ta hvilke som helst andre en disse folka.

Svar fra HomeNet
18.03.2020 14.37
Hei Christian,

Leit å høre at du har fått et slikt dårlig inntrykk av oss. Vi ønsker alltid å forbedre oss og setter pris på tilbakemelding.

En kontrakt med oss forutsetter at tjeneste leveres i henhold til avtale. Vi oppfordrer alle våre kunder til å ta kontakt ved problemer slik at våre teknikkere kan hjelpe å finne en løsning.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
Dag H. K
Kundetilfredshet
Kundeservice
"Tegnet avtale og de leverte aldri noe fiber men jeg flyttet fra adressen og da skal de ha gebyr 😡"
1 syns denne omtalen er nyttig

Tegnet avtale med Homenet og etter mange måneder flytter jeg fra adressen og nå krever de gebyr på 9000 kr😡. Pass dere for dem 👍

Svar fra HomeNet
18.03.2020 14.36
Hei Dag,

Jeg er ikke kjent med saken din, men annulleringsgebyr blir bare sendt ut ved kontraktbrudd. Dersom du flytter fra adressen med en pågående leveranseavtale kan du eventuelt høre med ny eier om de ønsker fiber levert til adressen slik at de kan ta over avtalen. Da vil du selvfølgelig ikke få noe krav fra oss.

For mer informasjon rundt ditt kundekort anbefaler jeg å ta kontakt med oss direkte, eventuelt sende mail til faktura@homenet.no angående kravet.

Vennlig hilsen
Håvard | HomeNet
Kundetilfredshet
Har byttet selskap
"Don’t waste your time on them"

They are not even able to give you internet. They are bad. They don’t have good customer care. They are lying to customers and they are soon need to close this s#%tty company. Never waste your time and money. They don’t deserve even one star 👎👎👎

Svar fra HomeNet
12.03.2020 20.57
Hello Nima,

I am not familiar with your case as I cannot find your customer card with the information I have available. We are sorry to hear that you've had a negative experience with us as we're always looking to improve and provide cutting edge customer care to our customers and potential customers.

If you still have any questions feel free to contact us directly by phone 38 99 01 00, chat at homenet.no or e-mail to support@homenet.no.

Kind regards,
Håvard | HomeNet
HomeNet har totalt 686 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR