Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert fredag 14. juni

Sykeavbruddsforsikring - Unngå tap av inntekter

Sykeavbruddsforsikring - Unngå tap av inntekter

OPPDATERT ONSDAG 6. APRIL 2022

Mange bedrifter blir stående helt stille når nøkkelpersonell blir sykemeldt. Med sykeavbruddsforsikring er du sikret mot driftstap ifb. sykemeldinger

På Bytt.no finner man enkelt de beste forsikringene til din bedrift. Sykeavbruddsforsikring er et viktig sikkerhetsnett for enkelte bedrifter
På Bytt.no finner man enkelt de beste forsikringene til din bedrift. Sykeavbruddsforsikring er et viktig sikkerhetsnett for enkelte bedrifter

Hva er sykeavbruddsforsikring? 

En sykeavbruddsforsikring er en forsikring som dekker driftstap som følge av at daglig leder eller andre nøkkelpersoner blir sykemeldt. Blir en nøkkelperson i din bedrift sykemeldt dekker forsikringsselskapet utgifter knyttet til eventuell midlertidig opplæring eller ansettelse av vikar. 

Sykeavbruddsforsikringen passer fint for enhver bedrift men er kanskje aller viktigst for bedriftene som har få ansatte, og er avhengig av at nøkkelpersonene er friske og på jobb. 

Har man en bedrift med 4 ansatte hvor alle har hvert sitt fokusområde og utdanning. Blir en av dine ansatte sykemeldt så vil 25% av bedriftens planlagte arbeid, inntekt og kontrakter falle bort.

Ønsker du å forsikre dine ansatte mens de er på jobb så anbefaler vi at du leser deg opp på den lovpålagte yrkesskadeforsikringen her

Hva dekker en sykeavbruddsforsikring?

Sykeavbruddsforsikringen dekker bedriftens tap som følge av at daglig leder eller andre nøkkelpersoner blir sykemeldt. De forskjellige forsikringsselskapene har varierende definisjon på bedriftens tap, men en god sykeavbruddsforsikring burde dekke løpende driftsutgifter som:

  • Husleie
  • Telefon
  • Forsikring
  • Strøm
  • Lønnsutgifter 
  • Tap av egen inntekt
  • Merutgifter som skyldes fravær, vikar eller opplæring f.eks.

Se tilbud og pris på sykeavbruddsforsikring i vår anbudstjeneste for bedriftsforsikring

Hvorfor lønner det seg med sykeavbruddsforsikring?

I mange bedrifter så finner man enkelte nøkkelpersoner som bedriften ikke kan klare seg uten, som f.eks. et lite tannlegekontor med 2 tannleger og 1 tannlegesektretær. Blir tannlegesekretæren sykemeldt i 3 måneder så må tannlegekontoret enten legges ned i 3 måneder, eller så må de ansette en vikar.

Med sykeavbruddsforsikring får man hjelp til å både finne en ny vikar, men også dekket lønnsutgiftene og andre kostnader som kommer med å ansette en vikar.

Sykeavbruddsforsikring blir derfor ekstra viktig for små bedrifter. Med en vikar så må man nå betale 2 lønnsutgifter på en og samme stilling. Og en stopp i driften, i tillegg til økte lønnsutgifter kan være den siste dråpen som får begeret til å renne over, økonomisk for bedriften.

Det finnes mange forskjellige personforsikringer som en bedrift burde ha, og sykeavbruddsforsikring er en av dem. Du kan finne en full oversikt over personforsikringer til din bedrift her

Finn den beste sykeavbruddsforsikringen på Bytt.no

Bytt.no har utviklet en anbudstjeneste for bedriftsforsikringer hvor du enkelt kan starte en priskrig på sykeavbruddsforsikringer. Enten om du trenger ny sykeavbruddsforsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for deretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene at du er på jakt etter en ny sykeavbruddsforsikring som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

Sykeavbruddsforsikring finner du ved å enkelt huke av forsikringskategorien; personforsikringer i våre anbudstjenester for bedriftsforsikring. 

Bilforsikringer bedrift

Prisforskjellene på bilforsikring varierer stort, og bedriftsmarkedet er intet unntak. Les mer om hvilke type bilforsikring til bedrift som finnes og lær mer om forskjellene.

Bilforsikring bedrift

Ansvarsforsikringer

Gode ansvarsforsikringer holder driften i gang, selv om det oppstår vanskelige tvister eller alvorlige dataangrep. Les mer og finn riktig ansvarsforsikring til din bedrift.

Ansvarsforsikring bedrift

Helseforsikringer

Unngå lange sykemeldinger med en god helseforsikring for din bedrift. Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte og hold sykefraværet nede.

Helseforsikring bedrift

Landbruksforsikringer

Lønner det seg å gå for enkeltforsikringer, eller å forsikre hele landbruket under samme forsikring? Lær mer om de ulike typene landbruksforsikring.

Landbruksforsikring

Personforsikringer

Gode personforsikringer for din bedrift er viktig for de ansattes trivsel og innsats i jobben. Lær mer om de ulike typene personforsikringer og finn riktig forsikring til din bedrift.

Personforsikring bedrift

Eiendomsforsikringer

Sikre dine arbeidslokaler med eiendomsforsikring for bedrift. Les mer om de ulike eiendomsforsikringene og få flere tilbud på dine lokaler.

Eiendomsforsikringer bedrift
Les flere artikler

Spar tid og penger for din bedrift

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi og har siden 2012 hjulpet flere hundre tusen brukere med å finne de beste og billigste forsikringene.

Enten din bedrift trenger nye forsikringer eller ønsker å bytte til noe bedre og billigere så kan vi hjelpe deg. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og motta skreddersydde tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

NYLIGE OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR