Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert februar 2024

Lovpålagt yrkesskadeforsikring - Dette må du ha

Lovpålagt yrkesskadeforsikring - Dette må du ha

Enhver ansatt skal kunne føle seg beskyttet i arbeid, og på Bytt.no kan du enkelt sammenligne forsikringene og finne den beste for dine ansatte

Skader og uhell kan oppstå på alle arbeidsplasser. Skal din bedrift forsikre det grunnleggende, eller kjøpe en utvidet pakke?
Skader og uhell kan oppstå på alle arbeidsplasser. Skal din bedrift forsikre det grunnleggende, eller kjøpe en utvidet pakke?

Hva er yrkesskadeforsikring?

Yrkesskadeforsikring er en forsikring som skal gi erstatning for skader eller sykdommer påført i forbindelse med jobb. Hvem som har skyld i saken hensyntar ikke yrkesskadeforsikringen, og du skal være godt forsikret mot uhell med en yrkesskadeforsikring. 

Yrkesskadeforsikringen skal gi rett til full erstatning uten hensyn til om noen har skyld i skaden.

Lovpålagt yrkesskadeforsikring

En yrkesskadeforsikring er lovpålagt for alle bedrifter, men har noen særskilte regler i den statlige sektoren. Mens de ansatte er på jobb så er deres helse bedriftens ansvar. En ansatt tar en viss skaderisiko hver dag man drar på jobb, og dette skal ikke gå ut over de ansattes økonomi. 

Staten er unntatt fra forsikringsplikten. Departementet kan samtykke i at kommuner eller fylkeskommuner unnlater å tegne yrkesskadeforsikring.

Ønsker du å forsikre dine ansatte utenfor arbeidskontoret så anbefaler vi at du leser deg opp på ulykkesforsikring, og hvilke fordeler dette kommer med her

Yrkesskadeforsikring i statlige virksomheter

Personell som er ansatt i den statlige sektoren har også krav på en yrkesskadeforsikring, men erstatningskravet stilles ikke mot private forsikringsselskaper, men heller til statens pensjonskasse, eller direkte fra arbeidsgiver.

Arbeidstakere i staten eller i en kommune eller fylkeskommune som er unntatt fra forsikringsplikten, kan kreve erstatning for skade direkte av arbeidsgiveren.

Det finnes mange forskjellige personforsikringer som en bedrift burde ha, men yrkesskadeforsikring er en av forsikringene bedriften er lovpålagt å tilby sine ansatte. Du kan finne en full oversikt over flere personforsikringer til din bedrift her

Hva dekker en yrkesskadeforsikring?

En yrkesskadeforsikring skal dekke en hel rekke forhold, men i bunn og grunn så skal den ansatte føle seg trygg på at skader og uhell som oppstår på jobb, ikke skal gå utover dem økonomisk. 

Yrkesskadeforsikringen dekker blant annet:

  • Skade og sykdom som følge av en arbeidsulykke/yrkesskade
  • Sykdom som etter lovverket likestilles med yrkesskade
  • Skade eller sykdom som skyldes eksponering av skadelige stoffer
  • Erstatning som følge av tap av arbeidsevne og inntekt
  • Utbetaling til ekstefelle eller samboer ved dødsfall

Se tilbud og pris på ulykkesforsikring i vår anbudstjeneste for bedriftsforsikring

Utvidet yrkesskadeforsikring?

Selvom yrkesskadeforsikring er en lovpålagt forsikring for din bedrift så finnes det ingen lovverk på hvilket forsikringsselskap du skal benytte og hvilken pris du skal betale. De fleste forsikringsselskap kan tilby utvidet yrkesskadeforsikringer som gjør at dekningsgraden øker, men du står fremdeles helt fritt til å velge det billigste forsikringsselskapet.

Selve yrkesskadeforsikringene er like over hele fjøla, men hos mange forsikringsselskaper kan man forhandle seg frem til bedre avtaler, og utvidede tileggsforsikringer. Ofte så kan man slå sammen ulykkelsforsikring med yrkesskadeforsikring som gjør at dine ansatte er forsikret både hjemme og på arbeid. 

Finn den beste yrkesskadeforsikringen på Bytt.no

Bytt.no har utviklet en anbudstjeneste for bedriftsforsikringer hvor du enkelt kan starte en priskrig på yrkesskadeforsikringer. Enten om du trenger ny yrkesskadeforsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for deretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene at du er på jakt etter en ny yrkesskadeforsikring som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

Yrkesskadeforsikring finner du ved å enkelt huke av forsikringskategorien; personforsikringer i våre anbudstjenester for bedriftsforsikring. 

Bilforsikringer bedrift

Prisforskjellene på bilforsikring varierer stort, og bedriftsmarkedet er intet unntak. Les mer om hvilke type bilforsikring til bedrift som finnes og lær mer om forskjellene.

Bilforsikring bedrift

Ansvarsforsikringer

Gode ansvarsforsikringer holder driften i gang, selv om det oppstår vanskelige tvister eller alvorlige dataangrep. Les mer og finn riktig ansvarsforsikring til din bedrift.

Ansvarsforsikring bedrift

Helseforsikringer

Unngå lange sykemeldinger med en god helseforsikring for din bedrift. Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte og hold sykefraværet nede.

Helseforsikring bedrift

Landbruksforsikringer

Lønner det seg å gå for enkeltforsikringer, eller å forsikre hele landbruket under samme forsikring? Lær mer om de ulike typene landbruksforsikring.

Landbruksforsikring

Personforsikringer

Gode personforsikringer for din bedrift er viktig for de ansattes trivsel og innsats i jobben. Lær mer om de ulike typene personforsikringer og finn riktig forsikring til din bedrift.

Personforsikring bedrift

Eiendomsforsikringer

Sikre dine arbeidslokaler med eiendomsforsikring for bedrift. Les mer om de ulike eiendomsforsikringene og få flere tilbud på dine lokaler.

Eiendomsforsikringer bedrift

Ulykkesforsikring til bedrift - Se alternativene

På Bytt.no kan du enkelt sammenligne de forskjellige bedriftsforsikringene, og en ulykkesforsikring er forsikringen dine ansatte vil sette pris på

LES MER

Så enkelt kan du forsikre din bedrift

Med gode firmaforsikringer til din bedrift så kan både ledelsen og de ansatte slappe godt av og ikke bekymre seg over konsekvensene av et uhell

LES MER

Helseforsikring bedrift - Forsikre dine ansatte

Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte med en god helseforsikring, og unngå større driftstap. Sammenlign helseforsikringene på Bytt.no

LES MER

Spar tid og penger for din bedrift

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi og har siden 2012 hjulpet flere hundre tusen brukere med å finne de beste og billigste forsikringene.

Enten din bedrift trenger nye forsikringer eller ønsker å bytte til noe bedre og billigere så kan vi hjelpe deg. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og motta skreddersydde tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

NYLIGE OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av bedrifter
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR