Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 21. juli

Få tilbud på de billigste og beste ansvarsforsikringene

Sammenlign tilbud på ansvarsforsikringer til din bedrift - få uforpliktende tilbud fra flere selskaper helt gratis!

 • Gratis og uforpliktende
 • Få tilbud fra flere selskaper
SPAR PENGER
SAMMENLIGN
PÅ BYTT.NO

Spar tusenvis på 1-2-3:

 1. 1
  Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på
 2. 2
  Motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper
 3. 3
  Velg eller forkast tilbudene du mottar, helt gratis og uforpliktende
FÅ TILBUD PÅ ANSVARSFORSIKRING

Dette er ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringer for din bedrift er forsikringer som skal dekke bedriftens produkter, men forsikringene dekker også nøkkelpersonellets ansvar ovenfor bedriften. Med produktansvarsforsikring, styreansavarsforsikring, advokatforsikring og cyberforsikring er bedriften din godt sikret på alle fronter.

På Bytt.no hjelper vi deg i gang med å forsikre bedriften din riktig, og i våre anbudstjenester blir forsikringsselskapene informert om at det er flere selskap som kjemper om å få din bedrift som kunde.

Se landets beste ansvarsforsikringer for bedrifter

OPPDATERT TIRSDAG 8. MARS 2022

Både advokat- og styremedlemsforsikring er gull verdt for de fleste bedriftene, og årskostnaden regnes fort hjem etter bare en konsultasjon eller to

Mange glemmer å forsikre styremedlemmer, og det kan koste styremedlemmene store summer hvis de blir stående ansvarlig for økonomiske tap for bedriften
Mange glemmer å forsikre styremedlemmer, og det kan koste styremedlemmene store summer hvis de blir stående ansvarlig for økonomiske tap for bedriften

Ansvarsforsikring for bedrifter

Når man skal forsikre en bedrift så er man lovpålagt å forsikre sine ansatte, og man kan også forsikre driftstap som følge av sykemeldinger fra ansatte. Men som en daglig leder, eller som styremedlem, så sitter man med et enormt ansvar, som de fleste bedrifter glemmer å forsikre.

Ansvarsforsikringer for bedrifter går da ut på å forsikre daglig leder og eller styremedlemmer sitt ansvar ovenfor bedriftens resultat og vekst.

På jakt etter den billigste ansvarsforsikringen? Bytt.no hjelper deg med å enkelt kartlegge din bedrifts behov, og hvilke forsikringer du burde vurdere. 

Ta meg videre til Bytt.no sine anbudstjenester for bedriftsforsikring

Hva er ansvarsforsikring for bedrift

Ansvarsforsikring for bedrift er en gruppe forsikringer som er ment for å dekke de forskjellige ansvarsområdene ved en bedrift. Forsikringene går på å dekke ansvarsområder til styre og daglig leder, skader og feil påført andre bedrifter som følge av produktfeil, advokathjelp, og hjelp til å forebygge, eller bygge bedriften opp etter dataangrep.

Ingen av ansvarsforsikringene er lovpålagte, men er man en bedrift som importerer, produserer eller omsetter produkter, så er produktansvarsforsikring en forsikring du ikke klarer deg uten.

Det er høyst anbefalt at du også vurderer advokatforsikring. Prisen på forsikringen kan fort forsvares bare etter et par rådgivningstimer i året. Les mer om hvorfor advokatforsikringen er gull verdt for din bedrift her.

Hvilke forsikringer ligger i ansvarsforsikringer

Det finnes ingen bransjestandard når det kommer til hvilke forsikringer de forskjellige forsikringsselskapene legger inn i en ansvarsforsikring, men på en generell basis så er ansvarsforsikringer de type forsikringene som skal dekke ansvarsområdene til en bedrift.

Typiske forsikringer du finner i en ansvarsforsikring er:

 • Styreansvarsforsikring
  Gir styremedlemmer beskyttelse dersom styret gjør feilvurderinger for bedriften

Er man et styremedlem så er du selv ansvarlig for bedriften, med alt du eier. Med en styreansvarsforsikring risikerer du ikke å miste hytta dersom styret tar feilkalkulerte valg på vegne av bedriften.

Les mer om styreansvarsforsikring

 • Advokatforsikring
  Dekker eventuelle saksomkostninger ved tvister og rettssaker, og gir forebyggende råd

Jobber din bedrift med kontraktsigneringer, eller f.eks. arbeidsområder hvor mye juridisk kan gå galt? Med advokatforsikring får du både hjelp til å vinne rettssaken, men også dekket kostnaden ved et eventuelt tap i en rettssak, samt forebyggende råd.

Les mer om advokatforsikring

 • Cyberforsikring
  Dekker eventuelle driftstap ved dataangrep, samt hjelper deg å forebygge

Flere og flere bedrifter, både store og små, blir utsatt for dataangrep. Dette kan være store dataangrep, eller små, men alle dataangrep har til felles i å stoppe driften til bedriften din eller svekke bedriftens omdømme. Med Cyberforsikring hjelper de deg med å bygge opp datastruktur som har blitt ødelagt, samt også forebyggende råd og struktur.

Les mer om cyberforsikring

 • Bedriftansvarsforsikring
  Gir beskyttelse dersom virksomheten blir erstatningsansvarlig for en skade

Dette er en forsikring man burde ha hvis bedriften din utfører fysiske tjenester, som f.eks. håndverkere eller renholdsfirmaer.

 • Produktansvarsforsikring
  Gir beskyttelse dersom dine produkter forårsaker skader på personer eller ting

Denne forsikringen er gull verdt for bedrifter som omsetter produkter, enten om det er selvproduserte eller importerte produkter.

Hvorfor velge ansvarsforsikringer til din bedrift

Det finnes utallige forskjellige grunner til hvorfor en bedrift trenger ansvarsforsikringer, men det gjelder å finne ut av hvilken forsikring som er viktigst for din bedrift. Kanskje er bedriften din en virksomhet som jobber utelukkende på internett, og har et større behov for cyberforsikring, enn en bedrift som jobber med renhold. 

Har man et enkeltpersonsforetak så er det ikke like viktig med styreansvarsforsikringer, mens er man en stor virksomhet, så kan styreansvarsforsikring spare styremedlemmer for flere millioner kroner i værste fall. 

Sett deg ned å kartlegg hvilke områder din bedrift er mest utsatt på, og sett av penger i årsbudsjettet til å forsikre disse områdene. Bytt.no hjelper deg med å kartlegge bedriftens behov, men det er alltid greit å selv ta en vurdering på det først.

Finn den beste ansvarsforsikring på Bytt.no

I Bytt.no sin anbudstjeneste for bedriftsforsikringer kan du enkelt starte en priskrig på din bedrift sine ansvarsforsikringer. Enten om du trenger ny ansvarsforsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for derretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene at du er på jakt etter en ny ansvarsforsikring som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for bedriftsforsikringer

Utforsk alle bedriftsforsikringer

Usikker på hva din bedrift trenger? Utforsk hele marked for bedriftsforsikring og få tilbud fra flere forsikringsselskaper.

Bilforsikringer bedrift

Prisforskjellene på bilforsikring varierer stort, og bedriftsmarkedet er intet unntak. Les mer om hvilke type bilforsikring til bedrift som finnes og lær mer om forskjellene.

Bilforsikring bedrift

Helseforsikringer

Unngå lange sykemeldinger med en god helseforsikring for din bedrift. Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte og hold sykefraværet nede.

Helseforsikring bedrift

Landbruksforsikringer

Lønner det seg å gå for enkeltforsikringer, eller å forsikre hele landbruket under samme forsikring? Lær mer om de ulike typene landbruksforsikring.

Landbruksforsikring

Personforsikringer

Gode personforsikringer for din bedrift er viktig for de ansattes trivsel og innsats i jobben. Lær mer om de ulike typene personforsikringer og finn riktig forsikring til din bedrift.

Personforsikring bedrift

Eiendomsforsikringer

Sikre dine arbeidslokaler med eiendomsforsikring for bedrift. Les mer om de ulike eiendomsforsikringene og få flere tilbud på dine lokaler.

Eiendomsforsikringer bedrift

Transportforsikringer

En god transportforsikring for din bedrift er både viktig og i enkelte tilfeller helt nødvendig. Les mer om de ulike typene transportforsikring.

Transportforsikring
NYLIG OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR