Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 21. mai

Derfor burde din bedrift ha styreansvarsforsikring

Derfor burde din bedrift ha styreansvarsforsikring

Veldig få bedrifter har styreansvarsforsikring, selv om man som styremedlemm kan ende opp med å stå økonomisk ansvarlig hvis en bedrift går konkurs.

Unngå å stå økonomisk ansvarlig for driftstap eller andre utgifter en bedrift kan pådra seg i kampens hete
Unngå å stå økonomisk ansvarlig for driftstap eller andre utgifter en bedrift kan pådra seg i kampens hete

Omlag 80% av norske virksomheter stiller opp uten styreansvarsforsikring, og langt flere vet ikke engang hva denne forsikringen er. Men hva gjør man hvis et styremedlem blir stående økonomisk ansvarlig på en feil bedriften din har gjort?

Hva er styreansvarsforsikring

Styreansvarsforsikring er en forsikring som dekker styremedlemmene hvis styret blir holdt ansvarlig for eventuelle feil eller mangler. Grensen på hvor styre har ansvar kontra når bedriften står ansvarlig er veldig vag og uklar og mange av disse kravene ender opp i retten.


Eksempler på hvor styre står som erstatningsansvarlig

  • Økonomiske tap hvis et styremedlem går utenfor sine fullmakter
  • Dersom styret melder oppbud for sent. (At styre burde sett tidligere at selskapet ikke kunne betale for seg)
  • Manglende oppfølging av daglig leder. 
  • Godkjenning av ugunstige avtaler til fordel for styre.
  • Inngåelse av generelle ugunstige avtaler som for eksempel fastrente e.l.

Styreansvarsforsikring er ikke en lovpålagt forsikring, men veldig grei å ha. Styremedlemmer kan fort stå personlig ansvarlig på forsikringssaker opp til 5 millioner kroner.

Det finnes mange forskjellige ansvarsforsikringer som en bedrift burde ha, og styreansvarsforsikring er en av dem. Du kan finne en full oversikt over ansvarsforsikringer til din bedrift her

Hvem skal være erstatningsansvarlig

I kampens hete, så er det mange beslutninger som kan virke gode der og da, men når etterpåklokskapen kicker inn så ser man fort at dette ikke var den beste løsningen. I oppkjøpsprosesser, emisjoner, kapitalforhøyelser, nedbemanningsprosesser eller f.eks. konkurs kan styre ta mange beslutninger som ender opp i å skade virksomheten.

Når en virksomhet taper penger, og det er ingen ansatte å peke fingeren på, blir som oftest styre holdt ansvarlig og dermed saksøkt. I slike tilfeller trenger man en styreansvarsforsikring slik at forsikringsselskapet kan bistå økonomisk i rettssalen.

De aller fleste styreansvarsforsikringene gir deg også gratis advokathjelp i slike saker. Går saken til retten, og styre taper saken, stiller forsikringsselskapet opp og dekker alle saksomkostninger og utgifter til advokater.

Hva dekker en styreansvarsforsikring

Styreansvarsforsikring skal dekke alle saksomkostninger og andre utgifter du har pådratt deg i en eventuell sak som rettes mot styre. Som et styremedlemm kan man bli holdt personlig og økonomisk ansvarlig for bedriftens tap, og dette kan fort gå ut over din formue.


Styreansvarsforsikring dekker:

  • Utgifter til advokat
  • Saksomkostninger
  • Et gitt antall gratis advokatkonsultasjoner
  • Den økonomiske kostnaden et styremedlem pådrar seg dersom saken tapes i retten.

Forsikringen dekker tidligere og fremtidige styremedlemmer, varamedlemmer, daglig leder dersom han/hun opptrer som styremedlem og medlemmer av bedriftsforsamlingen.

Forsikre dine ansatte? Se hvilke forsikringer du trenger og hvordan du kan gjøre det billigst mulig i vår artikkel Slik forsikrer du din bedrift

Finn den beste styreansvarsforsikringen på Bytt.no

Bytt.no har utviklet en anbudstjeneste for bedriftsforsikringer hvor du enkelt kan starte en priskrig på styreansvarsforsikringer. Enten om du trenger ny styreansvarsforsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for derretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene at du er på jakt etter en ny styreansvarsforsikring som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

Ta meg videre til Bytt.no sin anbudstjeneste for bedriftsforsikringer

Bilforsikringer bedrift

Prisforskjellene på bilforsikring varierer stort, og bedriftsmarkedet er intet unntak. Les mer om hvilke type bilforsikring til bedrift som finnes og lær mer om forskjellene.

Bilforsikring bedrift

Ansvarsforsikringer

Gode ansvarsforsikringer holder driften i gang, selv om det oppstår vanskelige tvister eller alvorlige dataangrep. Les mer og finn riktig ansvarsforsikring til din bedrift.

Ansvarsforsikring bedrift

Helseforsikringer

Unngå lange sykemeldinger med en god helseforsikring for din bedrift. Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte og hold sykefraværet nede.

Helseforsikring bedrift

Landbruksforsikringer

Lønner det seg å gå for enkeltforsikringer, eller å forsikre hele landbruket under samme forsikring? Lær mer om de ulike typene landbruksforsikring.

Landbruksforsikring

Personforsikringer

Gode personforsikringer for din bedrift er viktig for de ansattes trivsel og innsats i jobben. Lær mer om de ulike typene personforsikringer og finn riktig forsikring til din bedrift.

Personforsikring bedrift

Eiendomsforsikringer

Sikre dine arbeidslokaler med eiendomsforsikring for bedrift. Les mer om de ulike eiendomsforsikringene og få flere tilbud på dine lokaler.

Eiendomsforsikringer bedrift

Helseforsikring bedrift - Forsikre dine ansatte

Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte med en god helseforsikring, og unngå større driftstap. Sammenlign helseforsikringene på Bytt.no

LES MER

Lovpålagt yrkesskadeforsikring - Dette må du ha

Enhver ansatt skal kunne føle seg beskyttet i arbeid, og på Bytt.no kan du enkelt sammenligne forsikringene og finne den beste for dine ansatte

LES MER

Sykeavbruddsforsikring - Unngå tap av inntekter

Mange bedrifter blir stående helt stille når nøkkelpersonell blir sykemeldt. Med sykeavbruddsforsikring er du sikret mot driftstap ifb. sykemeldinger

LES MER

Spar tid og penger for din bedrift

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi og har siden 2012 hjulpet flere hundre tusen brukere med å finne de beste og billigste forsikringene.

Enten din bedrift trenger nye forsikringer eller ønsker å bytte til noe bedre og billigere så kan vi hjelpe deg. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og motta skreddersydde tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

NYLIGE OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR