Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert tirsdag 21. mai

Beste forbrukslån til oppussing mai 2024

Vi har sammenlignet 125 forbrukslån til bruk på oppussing og renovering - se oversikt

Bytt.no har i mai 2024 sett nærmere på 125 forbrukslån til bruk på oppussing og renovering og har funnet frem til de billigste og beste lånene. Les hvordan du finner de billigste forbruklånene til oppussing!

Et forbrukslån kan sørge for at drømmen om å pusse opp går i oppfyllelse
FÅ LÅNET DU TRENGER: Første steg for mange i et oppussingsprosjekt er å ha nok penger. Bytt.no guider deg gjennom valgene dine.

Forbrukslån til bruk på oppussing og renovering

Man bør på generelt grunnlag være skeptisk til forbrukslån og å unngå det dersom man kan. Men dersom banken din sier nei til å låne deg det du trenger, og du ikke vil spare opp penger selv så kan et forbrukslån til oppussing være en grei midlertidig løsning.

Hør først med banken din

Vi anbefaler at du først forhører deg med banken din om å øke boliglånet ditt. Den vanligste grunnen til at man ikke får økt boliglånet er at man enda ikke har betalt ned nok på lånet, og at banken ikke har noe slingringsmonn. Derimot; finansierer man oppussingen riktig gjennom et fobrukslån så kan det faktisk i enkelte tilfeller lønne seg økonomisk for deg at banken sa nei.

Les også: Tre tips for å øke det eksisterende boliglånet ditt

Oppussing med et forbrukslån eller et kredittkort?

Hvis man i utgangspunktet er skeptiske til forbrukslån, så burde man være desto mer skeptiske til kredittkort, men gjøres alt riktig så kan man også få et godt utbytte av kredittkort, før man tar opp et forbrukslån.

Det hele kommer an på hvor mye du trenger for å finansiere oppussingen din, men om du tenker å pusse opp for mer enn 150 000 kroner og ikke har nok sikkerhet i boligen til å øke boliglånet ditt, så skal man helst være på utkikk etter det billigste forbrukslånet i første omgang.

Tenk på dette før du søker: Videre i denne artikkelen så forutsetter vi at du på sikt ønsker å bake forbrukslånet inn i boliglånet ditt, da dette vil frigjøre den månedlige økonomien din. Da er det viktig å tenke på:
  • Sammenlign markedet. Ikke gå til den første og beste banken. Sammenlign alle forbrukslån på markedet.
  • Det er svært sannynlig at oppussingen går over budsjett. Bruk derfor ekstra god tid på å planlegge.
  • minst tre forskjellige tilbud fra fagfolk dersom du trenger elektriker, byggmester og rørlegger.
  • Rådfør deg og vær sikker på at oppussingen faktisk vil øke boligens verdi
  • Ikke ta opp mer forbrukslån og/eller kredittgjeld enn du trenger
  • Bak forbrukslånet eller kredittkortgjelden inn i boliglånet så fort du kan

Sammenlign bankene

Bruk vår sammenligningstjeneste og sammenlign renter fra alle bankene slik at du finner den laveste renta på et langsiktig forbrukslån. Planen er ikke å ha et forbrukslån i flere år, men for at de månedlige utgiften skal bli så lave som mulig mens du har forbrukslånet kan du gjerne be litt lengere nedbetalingstid.

Hvis alt går etter planen så går det kanskje en måned eller to med oppussing hvor du betaler de første avdragene på forbrukslånet. Du har nå, med minimale kostnader så langt, finansiert oppussingen din og boligen har fått en helt ny glød, og gjort riktig: En høyere verdi. Da er det på tide å takstere boligen på nytt.

Takser boligen på nytt når oppussingen er ferdig

Når man føler seg ferdig med oppussingen så er det på tide å ta opp tråden med banken igjen. Avtal et møte med en eiendomsmegler og be om en ny verdivurdering. Vær obs på at en ny takstering av bolig i enkelte tilfeller kan koste mellom 5 000-10 000 kroner. Dersom du til nå ha gjort alt riktig så vil boligens verdi ha steget med mer enn pengene du puttet inn i oppussingen, og banken har nå litt slingringsmonn på belåningsraden din.

Det er nå på tide å refinansiere forbrukslånet inn i boligen, altså, bake all smågjeld inn i boliglånet. Nå som boligen har økt i verdi får man mye større spillerom økonomisk. Du er ikke pliktig til å bake forbrukslånet inn i boliglånet i banken du allerede har i dag, og dette er en gyllen mulighet til å finne et billigere boliglån.

Pusse opp for under 100 000 kr?

Tenker man å pusse opp for under 100 000 kr så er prosessen i teorien den samme. Men her kan man også benytte seg av kredittkort fremfor forbrukslån. De fleste kredittkort kommer nemlig med en rentefri periode på 45 dager. Dette gir deg et oppussingsvindu på 45 dager hvor du slipper å tenke på at gjelda øker.

I tillegg til dette så finnes det mange kredittkort cash-back fordeler. Noen kort gir rabatter i forskjellige butikker og noen gir 3-5% penger tilbake. Hvis du da får 20% rabatter på butikken du skal bruke 100 000 kroner i, og i tillegg får 5% av kredittgjelda tilbake så begynner besparelsen å bli betydelig.

Samle kredittgjelden inn i boliglånet

Får du boligen taksert på nytt etter oppussingen og innen 45 dager så kan du bake kredittkortene inn i boliglånet, og gjelda går da inn i boliglånet uten at du har betalt en eneste krone i renter på kredittkortet. I tillegg til at du ikke har betalt renter, så har du høyst sannsynlig fått en del rabatter der du har pusset opp, hvis du har brukt de beste kredittkortene.

De billigste forbrukslånene for oppussing mai 2024

I oversikten nedenfor finner du de billigste forbrukslånene på markedet sist oppdatert tirsdag 21. mai 2024. Hvis du skal søke på et forbrukslån for å pusse opp så anbefaler vi at du bruker en finansagent.

En finansagent jobber på dine vegne og innhenter tilbud på oppussing fra flere banker samtidig. Du sender kun inn én søknad på nettsidene til finansagenten, og vil på kort tid motta opptil 15 tilbud fra 15 banker. Da kan du i ro og mak selv velge og vrake i tilbudene. Alle finansagenter i Norge er helt gratis og uforpliktende, så dersom du ikke er fornøyd med tilbudene du mottar så trenger du heller ikke akseptere.

Lykke til med oppussingen!


Topp 5 billigste forbrukslån til oppussing tirsdag 21. mai 2024

Oppussing for 180 000 kroner, 5 år nedbet. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Valg
📢 Fremhevet
Søk lån hos 17 banker
Gratis og uforpliktende
Motta det beste tilbudet
Profesjonell oppfølgning
Eksempelrente: Nominell rente 11,9%, Effektiv rente 13,33% lånebeløp 150 000, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 52 496, totalt: 202 496.
2 omtaler
13,28%
eff. rente
4 034 kr
kost/mnd
Annonse
Detaljer
Grønt lån
Eksempelrente: Nominell rente 8,49 %, Effektiv rente 9,07 %, lånebeløp 180 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 41 526 kr, totalt: 221 526 kr
106 omtaler
9,07%
eff. rente
3 692 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer
re:member forbrukslån
Eksempelrente: Nominell rente 9,95 %, Effektiv rente 11,29 %, lånebeløp 180 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 51 902 kr, totalt: 231 902 kr
3 omtaler
11,29%
eff. rente
3 865 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Personlån
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,49 %, lånebeløp 180 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 53 232 kr, totalt: 233 232 kr
25 omtaler
11,49%
eff. rente
3 887 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Usikker? Få hjelp her
Bytt.no’s lånerobot finner de billigste lånene på markedet på 1 minutt.
Sammenlign lån
Tar kun 1 minutt Helt uforpliktende
Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,49 %, lånebeløp 180 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 53 232 kr, totalt: 233 232 kr
25 omtaler
11,49%
eff. rente
3 887 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
DNB Forbruksfinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,90 %, Effektiv rente 11,60 %, lånebeløp 180 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 54 280 kr, totalt: 234 280 kr
1 304 omtaler
11,60%
eff. rente
3 905 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Sier banken nei til refinansiering?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å refinansiere forbrukslån, enten man ønsker å samle gjelden inn i boliglån eller bare vil samle gjeld på étt sted. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder vanlige banker vanligvis sier nei til.

BILLIGSTE FORBRUKSLÅN

Hvem er det egentlig som har det billigste forbrukslånet? Bytt.no har gått i sømmene på 125 forbrukslån og har funnet de billigste lånene i mai 2024

TOPP 5 BILLIGSTE FORBRUKSLÅN
NYHET!

USIKKER? FÅ HJELP HER

Bytt.no's lånerobot sammenligner alle forbrukslån for deg på 1 minutt og finner det beste og billigste forbrukslånet

LÅNEROBOT

BESTE FORBRUKSLÅN

Les hva 1075 forbrukslånkunder mener om sine lån og finn det beste forbrukslånet i mai 2024

TOPP 5 BESTE FORBRUKSLÅN
RELATERTE OMTALER INNEN KREDITTBANK
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR