Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert søndag 21. juli

Slik får du forbrukslån med lav rente

Sjekk våre tips til hvordan du får den laveste renten

Ingen er interessert i å betale mer enn de må, og innbetalinger på lån er intet unntak. Det er mange faktorer som spiller inn på hvor høy eller lav din rente blir, og Bytt.no har i juli 2024 sett nærmere på 125 forbrukslån for å finne fellesnevnere som gjør at du kan få ned renta så mye som mulig.

Et forbrukslån kan sørge for at drømmen om å pusse opp går i oppfyllelse
FÅ LÅNET DU TRENGER: Første steg for mange i et oppussingsprosjekt er å ha nok penger. Bytt.no guider deg gjennom valgene dine.

Hva påvirker renta?

Du har kanskje lest nyhetsoppslag om to naboer som har like mye inntekt og like mye lån, men den ene betaler 2% rente mindre enn den andre - hvorfor det?

De fleste banker opererer med en "fra" rente, som i overført betyning vil si at hver eneste lånesøknad i hver eneste bank blir behandlet individuelt. Bankene ser som regel på hele bildet før de lander på renten de mener du kan få.

Dette er en lang og sammensatt liste, men de viktigste punktene er blant annet:

Medlåntaker gir lavere rente

Dersom du har en kjæreste, samboer, ektefelle, venn, familiemedlem eller en annen du kan stole på med halvdelen av dine innbetalinger fremover så kan du dele lånet med dem. Da står dere begge som ansvarlige for lånet til lånesummen er nedbetalt. Dette er tryggere for banken da det er 2 lønnsslipper per måned og da resulterer dette som oftest i lavere rente.

Pant og sikkerhet gir lavere rente

Dersom man kan stille med en sikkerhet i forbrukslånet så hjelper dette også på renta. Har du en bolig, eller andre verdisaker som banken kan ta pant i så garanterer dette at banken får pengene sine til slutt, selv hvis du ikke skulle klare å betale lånet.

Nedbetalingstid gir lavere rente, men..

Hvis din plan er å betale ned forbrukslånet så fort som mulig så vil du få en dyrere rente enn hvis du strekker lånet ut over en lengre periode. Så hvis du er på jakt etter den laveste renta, så strekker du lånet så langt det går. Dette er riktignok ikke å anbefale med mindre du har en plan om å kvitte deg med forbruklånet ved å refinansiere forbrukslånet inn i boliglånet, da den totale rentekostnaden er langt større på 10 år enn 1 år.

God kredittverdighet gir lav rente

Du har kanskje mottat et brev fra Bisnode eller lignenede selskap i postkassa en gang eller to. Dette er selskaper som tar en kredittvurdering av deg, for å kartlegge din betalingsevne. Har du en fin og høy kredittscore vil du få en bedre rente, enn om du har en lav kredittscore. Kredittscoren din forteller bankene om du utgjør en risiko med innbetalingene dine, eller ikke. Har man bedre kredittscore vil banken se på deg som en person som høyst sannsynlig vil klare å betale lånet hver måned.

Eksisterende gjeld kan påvirke renta

Den 1. juli 2019 ble "gjeldsregisteret" lansert i Norge. Reigsteret har full kontroll på hver krone du skylder til forskjellige aktører og gir bankene en totaloversikt over din gjeld. Har du ingen gjeld fra før av vil banken anta at du lettere kan behandle ny gjeld. Hvis du har mye gjeld fra før av så kan banken bli bekymret for at du kan komme til å slite med å betal 4 forskjellige lån samtidig. Dette påvirker stort sett hvor mye du kan låne, men kan også påvirke renta du får.

Tips hvis du har kredittkort: Visste du at etter gjeldsregisteret kom på banen så ser ikke bankene på hvor mye du faktisk skylder på kredittkortene, men de ser utelukkende på kredittgrensen?

Det vil si at hvis du har et kredittkort med en kredittgrense på 50 000 kr, som du kanskje ikke engang bruker, så anser banken dette som 50 000 kr i faktisk gjeld. Bankene legger så på sine kalkyler, og ettersom kredittkortgjeld er veldig dyrt kan banken i noen tilfeller tilskrive deg 500 000 kroner i gjeld (eller 500 000 kroner mindre i boliglån f.eks) basert på et kredittkort du kanskje ikke engang bruker.

Hvis du derimot har en del gjeld på kredittkortet så gjelder samme prinsipp, og da anbefaler vi at du enten flytter kredittkortgjelden din til et billigere lån, eller samler kredittgjelden inn i boliglånet ditt.

Konkurranse gir lavere rente

Sist men ikke minst: Sammenlign så mange banker som mulig og la bankene vite at du gjerne vil bytte bank hvis du får en bedre avtale hos dem. Det er ikke noe fasit på hva den laveste renta er, så da er det opp til deg å la bankene konkurrere om hvem som kan gi deg lavest rente.

Den enkleste måten å sammenligne lave renter på forbrukslån er å bruke en finansagent. En finansagent innhenter tilbud på dine vegne hos 15+ banker slik at du slipper å gjøre denne jobben selv.

Alt du trenger å gjøre er å fylle inn ett skjema på nettsidene til finansagenten, så tar de av seg resten av jobben. Det er helt gratis og ufortpliktende å benytte seg av en finansagent, og du står derfor helt fritt til å akseptere eller avslå tilbudene du får.

Finn forbrukslånene med laveste rente hos Bytt.no

Bytt.no sammenligner alle 125 forbrukslån på markedet og vi oppdaterer våre lister flere ganger om dagen. Under ser du de forbrukslånene med den laveste renta oppdatert søndag 21. juli 2024:

Forbrukslånene med den laveste renta søndag 21. juli 2024

Forbrukslån på 140 000 kroner, 5 år nedbet. (Endre)

Omtaler
Eff. rente
Kost/mnd
Valg
📢 Fremhevet
La bankene kjempe om deg!
Søk hos 25 banker med én søknad
Gratis og uforpliktende
Hjelper alle søkere
Eksempelrente: Effektiv rente 12,73% lånebeløp 130 000, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 43 382, totalt: 173 382.
30 omtaler
12,93%
eff. rente
3 111 kr
kost/mnd
Annonse
Detaljer
Grønt lån
Eksempelrente: Nominell rente 8,49 %, Effektiv rente 9,14 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 32 298 kr, totalt: 172 298 kr
109 omtaler
9,14%
eff. rente
2 872 kr
kost/mnd
Samarbeid
Detaljer
Møre Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 8,90 %, Effektiv rente 10,05 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 36 903 kr, totalt: 176 903 kr
16 omtaler
10,05%
eff. rente
2 948 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
DNB Forbruksfinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,90 %, Effektiv rente 11,63 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 218 kr, totalt: 182 218 kr
1 331 omtaler
11,63%
eff. rente
3 037 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Usikker? Få hjelp her
Bytt.no’s lånerobot finner de billigste lånene på markedet på 1 minutt.
Sammenlign lån
Tar kun 1 minutt Helt uforpliktende
Personlån
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,72 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 003 kr, totalt: 182 003 kr
26 omtaler
11,72%
eff. rente
3 033 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer
Refinansiering
Eksempelrente: Nominell rente 10,20 %, Effektiv rente 11,72 %, lånebeløp 140 000 kr, nedbetalingstid 5 år, kostnad: 42 003 kr, totalt: 182 003 kr
26 omtaler
11,72%
eff. rente
3 033 kr
kost/mnd
Ikke samarbeid
Detaljer

Sier banken nei til refinansiering?

Svært mange får nei fra banken når man prøver å refinansiere forbrukslån, enten man ønsker å samle gjelden inn i boliglån eller bare vil samle gjeld på étt sted. Heldigvis finnes det alternativer.

Man bør alltid refinansiere dyre lån inn i boliglån dersom man kan, men den muligheten er det ikke alle som har. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på kunder vanlige banker vanligvis sier nei til.

BILLIGSTE FORBRUKSLÅN

Hvem er det egentlig som har det billigste forbrukslånet? Bytt.no har gått i sømmene på 125 forbrukslån og har funnet de billigste lånene i juli 2024

TOPP 5 BILLIGSTE FORBRUKSLÅN
NYHET!

USIKKER? FÅ HJELP HER

Bytt.no's lånerobot sammenligner alle forbrukslån for deg på 1 minutt og finner det beste og billigste forbrukslånet

LÅNEROBOT

BESTE FORBRUKSLÅN

Les hva 1098 forbrukslånkunder mener om sine lån og finn det beste forbrukslånet i juli 2024

TOPP 5 BESTE FORBRUKSLÅN
RELATERTE OMTALER INNEN KREDITTBANK
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR