Bank

Sbanken omtaler og erfaringer

4,3/5
Bra
Kundetilfredshet
Bra
Kundeservice
Bra
Rådgivning
Bra
1
av 14 innen
bank
93%
anbefaler
Sbanken
Filtrer omtaler
336
47
12
8
12
Sorter omtaler etter
Viser av 415 omtaler med
Relevans
SORTER OMTALENE ETTER
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Sbanken?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Banken favoriserer lånekunder på bekostning av de med innskudd"

Jeg har vært kunde i Sbanken (tidligere Skandiabanken) siden den ble etablert. Grunnen til at jeg valgte denne banken var gebyrfrihet på betalingstransaksjoner og gunstige rentevilkår på både innskudd og lån. Etterhvert har banken begynt å ta gebyrer på transaksjoner til utlandet. Utviklingen har ellers vist at banken fortsatt er konkurransedyktig på lån, men dessverre ikke på innskudd. At man stadig har sakket akterut på innskuddsrenter, er grunnen til at jeg nå vurderer å bytte bank.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig service"

Jeg lurte på hvorfor pengene mine i brukskontoen ble flyttet til en annen konto og fikk bare en generisk svar som ikke ga mening fra kundestøtte (chatteboble), så ble han borte og jeg ble logget ut av banken og måtte logge inn på nytt. Da jeg skulle skrive klage ble skjema bare borte da jeg var halvveis. Og evig lang telefonkø da jeg ringte. To dager på rad måtte jeg få kollegaer til å betale for meg, fordi brukskontoen jeg hadde satt flere tusen på dagen før var tomt. Og i oversikten sto det bare "overførsel".

Og alt dette samme uke som jeg hadde tenkt å spørre etter boliglån, meget dårlig start.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"En trofast kunde"

Jeg har vært trofast kunde i Sbanken i vel 30 år og aldri hatt betalingsanmerkning. Jeg ble uføre trygdet og søkte om et lite boliglån. Det ble avslag og når jeg går inn i meldings innboksen og leser kredittvurderingen deres så er jeg risikovurdert til omtrent mitt på treet. Dette er en automatisk søkeprosess og kredittvurdering. Jeg er sjokkert over den behandlingen og kommer til å bytte bank.

Bjørn E. K
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Tjente 54 000,- kr på en halvtime."

Kvittet meg endelig med grådighetsbanken DNB etter å ha hatt et kundeforhold til dem fra jeg gikk med bleier.
Rentebesparelsen ved å flytte det forholdsvis lille jeg har igjen av mitt DNB boliglån sparer meg for 54 000,- kr på en halvtimes arbeid. Kan skryte av at for den tiden jeg brukte på å bytte bank hadde jeg høyere lønn enn Rune Bjerke.
I tillegg slipper jeg unna det meste av gebyrer som DNB pålegger på det meste av sine tjenester.
Det er en enkel og kundevennlig å bytte bank på SBanken sine websider.
Tragisk at titusener av norske bankkunder kan spare store beløp så enkelt og ikke gjør det.
Heia Sbanken!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Dårlig kundeservice"

Dårlig service så jeg skal bytte bank så er det alt for langt tid, lang kø når ringe til dem og på chatten tok det lang tid, hva hjelper det når de sier at de er expert på nerrbank innlogging og mobilbankid ..

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Bra men ikke helt"
3 syns denne omtalen er nyttig

Kundegrensesnittet i banken (nettbank, fond og aksjer) kunne vært hakket bedre. Det er lave gebyrer og systemet virker, men opplysninger om fond er mangelfullt og viser ikke alltid sine data, og noe vises ikke. Noen ganger svikter søkingen på bilag. Jeg blir kastet ut når jeg bruker VPN. Lånerente er bra, men innskuddsrente er dårlig. Jeg får 1,95% på innskudd et annet sted.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"GRATISBANK #1"

Har vel vært kunde i Skandiabanken siden oppstarten (ettersom Storebrands DOMINO? ble nedlagt etter test).

Har vært fornøyd i alle år - og det UTEN BANKKORT.

Det er gratis brukskonto. Boligrenta er vel kurant og uten gebyr.
De gangene jeg bruker CHAT får jeg svar jeg trenger

Innskuddsrenta demmes er latterlig med 0,90 % (2018), men det er bare å flytte innskudds penger til en annen bank eller kjøpe fond for å bøte på det.

Må si meg enig med andre kommentarer om ny layout.
Jeg likte det gamle bedre. Det så ikke så fancy ut, men det var lettere å bruke.
Sliter alltid nå jeg skal se på gamle eller utførte efaktura hvor de er gjemt hen.

Om man kan overleve uten bankkort?
I gamle dager overførte jeg penger til Postbanken/DNB og tok ut i Post i Butikken, men idag blir det dyrt - dog tar de fleste steder Kredittkort og med (Cresco car) får jeg attpåtil 1% rabatt på alt :) Selvfølgelig betaler jeg alt ved forfall via autogiro.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Best banken i Norge"

Har vært kunde i snart 12 år og har ingen planer om å bytte. Suverene kundebehandlere, enkelt å forholde seg til siden og appen. Null klager.

Frøydis
Kundetilfredshet
Kundeservice
"Langt bedre da de var Skandiabanken"
6 syns denne omtalen er nyttig

Har vært kunde i ca 2 år. Var superfornøyd helt til de gikk over til å bli Sbanken. Var en bank jeg gjerne anbefalte. Den har blitt uoversiktlig og appen er kjempetreig. En tålmodighetsprøve. Håper inderlig dette blir bedre.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Har byttet selskap
"Ikke interessert i kunden"
2 syns denne omtalen er nyttig

Ikke noe personlig bank, Tok lang tid før man får tilbakemelding, saksbehandler som ikke er i nærheten av løsningsorientert.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"En bra bank om du har en enkel økonomi"
3 syns denne omtalen er nyttig

Skandianbanken er en rimelig og god bank om du har en ryddig og enkel økonomi. Om du er opptatt av personlig service og eller har spesielle behov er det andre banker som leverer bedre.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Mye dataproblemer og dårlig chat"
7 syns denne omtalen er nyttig

Dessverre har banken gått over til å bli driftet av Evry. Nettbanken er blitt kjempetreig og det er ofte tekniske problemer. Chat er veldig treigt. Er skuffet etter at de gikk bort fra Skandia-konsernet. Planlegger å bytte bank fra 2018, da de ikke lenger er best på noe. Lavere rente og gebyrfrie uttak kan man nå få andre steder. Aksjehandelsløsningen deres var en katastrofe da den ble lansert i ny løsning. Ingenting fungerte, kunne ikke selge / kjøpe eller bestemme over mine egne penger. Veldig lite vilje til å få erstattet tapene fra banken. Masse diskusjon. Ga meg til slutt 1 års gratis sanntidskurs. Er lei denne banken nå. Mye rot og brannslukking. Mangler kontroll slik de hadde i gamle dager.

Per E. H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Fin bank"

Enkelt å være kunde her. Oversiktlige menyer som er lett å navigere i. Gunstige rentebetingelser får du uten å "prute". Kundeservice pr. tlf. er helt upåklagelig. Kan anbefales.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"Bra så lenge alt går bra, men hvis man blir kortsvindlet"
4 syns denne omtalen er nyttig

Bra så lenge alt går bra, men hvis man f. eks blir kortsvindlet, er de ute etter å ta deg. De legger alt ansvar over på kunden, og er ikke villig til å engang høre på argumenter.

Kundetilfredshet
Kundeservice
"Alt en bank skal være"
1 syns denne omtalen er nyttig

Bra nettbank og mobilbank, innovative løsninger, enkle prosesser for lån og andre tjenester - og gebyrfri bruk i både inn- og utland i tillegg til gratis regningsbetaling. De fanget også opp et svindelforsøk etter en skimmingepisode og stoppet forsøket på å tømme kontoen min - der flere av mine kamerater i samme skimmeepisode fikk akkurat det. Chat til langt på kveld med ekte personer. Har vært med fra starten, og kan aldri se for meg å bytte til en annen bank.

Bjørn Ø. H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Grusom opplevelse"
5 syns denne omtalen er nyttig

Værste kunedsupporten (chat) jeg har vært borti. Svarer ikke på spørsmålene dine, kommer bare generiske uttalelser. Setter deg også ofte på vent hvor man blir sittende i 5 minutter og lurer på om de har forlatt deg. Banken timer ofte ut mens man sitter og venter, og da må man inn i kø igjen. Grusom opplevelse...

Ved minibank uttak på kredittkort løper renter med en gang hvis man ikke betaler samme dag, hvis du leter i nettbanken finnes det ikke noe tall som sier "nåværende rentebærende beløp". Hvis du spør kundesupport forteller de deg ikke om det rentebærende beløpet. Og når de først gjør det så opplyser de gjerne feil, slik at rentene fortsetter å løpe.

Ragnar H
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Absolutt best"

Har vært kunde fra starten og spart mange penger! Gratis bruk av bankkort både her hjemme og ute. Billig årsavgift kredittkort.
😀

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Best på mye, utenom valuta og boliglån og aksjehandel"
2 syns denne omtalen er nyttig

Du får veldig dårlige kurser på valutakjøp (både nett og kort) og boliglån kunne vært billigere. (De har som alle banker i Norge enorme marginer på så å si risikofrie boliglån som bare har økt og økt). Aksjehandel og aksjesiden er veldig begrenset.

For folk flest er dette den billigste og beste banken. Ikke minst er de veldig gode på nettsideutforming og kundeservice.

Har hatt de i mange år og skifter ihvertfall til Norges største bank, som er antagelig den grådigste banken for privatkunder i hele verden.

Har jobbet i ING banken i 6 år, så dette er ikke bare tatt ut av løse lufta.

Rolf S. M
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Boliglån med høy egenandel (50%+)"
6 syns denne omtalen er nyttig

Har vært kunde i 18 år med flere lån til bil og bolig. Har vært i dialog med Skandiabanken om nytt boliglån med høy egenandel. Merkelig at Skandiabanken ikke risikovurderer kundene mer enn at du enten kvalifiserer til et boliglån eller ikke. De ønsker ikke å forhandle om lavere rente for de med lav riskio selv når egenandelen er over 50%!

Andre banker som f. eks Nordea har gitt meg mye bedre tilbud om boligrente mot at jeg blir totalkunde. Det er svært overraskende men et lett valg. Bye-bye Skandiabanken.

Sverre K
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Best i det meste"
1 syns denne omtalen er nyttig

Etter noen få tyveriforsøk m skimming ol., har jeg mottatt hjelp fra banken. Bl.a. hvor i nettsiden jeg gjør best i å krysse av og hva som lønner seg å utføre. Penger tilbake - nytt kort i en fei! Hyggelig å oppleve en bank uten skranke - som likevel har "skranke"!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Perfekt bank"

Trenger du hjelp med data da dette er en nettbank, er det rask og perfekt forklaring.
Åsså får en hurtige svar ved opptining.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Oppegående og ukomplisert"
1 syns denne omtalen er nyttig

En nettbank som det er lett å kommunisere med. Informative og løsningsorienterte kundekonsulenter, alltid hyggelige. Du får svar på forespørsel / problem, uten at det gjøres forsøk på å "selge inn" andre tilbud og løsninger.
Meget betryggende med en slik bankforbindelse, spesielt når man er en del utenlands i kortere/lengre perioder.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Har byttet selskap
"Høy rente på forbrukslån til kunde men de gjør reklame før motsatsen"
1 syns denne omtalen er nyttig

De gør reklam for att de har best vilkår og lav rente på forbrukslån, men som kunde fikk jeg høy rente. Fikk lavare hos Ikanobank.

Ellers er de ok.

Bjørnar
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
"Mye positivt og ingen gebyrer ved uttak! Svært oversiktlig nettbank!"
1 syns denne omtalen er nyttig

Har hatt Skandiabanken i svært mange år.
Meget fornøyd med nettbanken som er god, oversiktlig og enkel i bruk. Skulle kanskje ønske at de hadde kodebrikke i stedet for "skrapekort" for innlogging men der finnes andre løsninger, BankID på mobil etc. for dette. Siden det er en nettbank får du dessverre ikke møte med rådgiver eller mulighet for kontantinnskudd men det første finner en ofte ut av via nettbanken eller chatten. Chatten er for øvrig god, de er kjappe og svarer bra! Skulle kanskje også sett at de hadde flere løsninger for unge med barn/barnefamilier, slik som sparekonto for barna/boliglån ung etc etc.. Men til mitt eget bruk er denne banken nærmest helt topp!

Christopher
Kundetilfredshet
Kundeservice
"Nesten helt gebyrfri, og svært bra nettbank"
2 syns denne omtalen er nyttig

Byttet til Skandiabanken for et halvt år siden, etter å ha hatt Sparebanken Sør i flere år. Fordelen med Skandiabanken er at med unntak av 250, - årsavgift på kortet, så er den nesten gebyrfri. Helt gratis å ta ut penger i utlandet, blant annet.

Nettbanken og mobilappen er svært god. Mobilappen har så å si alle funksjonene som nettbanken, i et ryddig system. Også flott at den støtter fingeravtrykk både på Android og iPhone.

Det eneste som kan trekke litt ned er at det ikke er mulig med kontantinnskudd, man må derfor ha konto i en annen bank hvis man vil sette inn kontanter.

Søk Bytt.no