Meny

Eiendomsmegler 1 omtaler og erfaringer

SKRIV OMTALE
Søk nå
2,4/5
Dårlig
Kundetilfredshet
Dårlig
Kundeservice
Middels
65
av 66 innen
eiendomsmegler
0%
anbefaler
Eiendomsmegler 1
Filtrer omtaler
0
0
0
4
7
Sorter omtaler etter
Viser av 11 omtaler med
Nyeste først
SORTER OMTALENE ETTER
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Eiendomsmegler 1?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Toppmegleren i Bergen"
2 syns denne omtalen er nyttig

Hold dere unna! Megler feilinformerer meg når jeg spørte om en viktig avklaring ift. kjøpere. Jeg fikk beskjed av megler at jeg måtte betale skaden selv som skjedde etter salg, men før overtakelse i 2021. Jeg hadde skrive boligselgerforsikring, men megler henviste meg ikke dit. I god tro, så hørte jeg på megler og informerte kjøpere. Jeg trodde megler kunne såpass, etter nærmere 20 års erfaring i bransjen. Endte med at jeg fikk skylden fordi megler feilinformerer meg, og er for feig til å ta ansvar selvom jeg hadde dokumentasjon. Megler var opptatt hele tiden, vanskelig å få tak i på telefon, Mail, sms. Jeg følte meg rett og slett som en byrde, samme følte kjøperne. Viss du har SÅ mye å gjøre, hvorfor tar du på deg alle mulige oppdrag.. Selvfølgelig, for å bli toppmegler… Han var også 10 min for sen til visning, hvor det stod 3 potensielle kjøpere og ventet utenfor døren. Når megler blir konfrontert med dette i etterkant, så påstår han at det var kjøperne som kom for tidlig! Men på selve visningsdagen så forklare han at han hadde en annen visning rett før min, som dro ut i tid. Megler stilte ikke på overtakelsen, uansett hvor viktig begge parter sa det var. Han skulle komme om det var «krise». Er så mye mer jeg kan si, men holder meg god for å skrive en stil.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Klarte ikke selge , frekk, nedlatende, mange feil og ingen oppfølging"
2 syns denne omtalen er nyttig

Styr unna eiendomsmegler 1 i Bergen. Inntrykket er at hele teamet er kjapp , uprofesjonelt, mye bruk at kopi/lim i oppgaver som koster tusenvis av kroner. Med en gang oppdraget var tatt og objektet ikke solgt etter første forsøk så kom usakligheter og selvfølgeligheter. Tross det, klarte de ikke få inn et skambud en gang på et objekt som var nyoppusset, sentralt og etter hvert satt ned 5 % fra deres opprinnelig prisantydning i 6 hele måneder. Til slutt ble det forsøkt overfakturert over 40 000 kr og stylistene også forsøkte å fakturere mer enn avtalt. Dårlig forretningsetikk og brudd på informasjonskrav var dessverre også en del av «opplevelsen» Kan ikke si det nok, styr unna denne bedriften og ukulturen som tydeligvis er ikke et problem…for dem.

Birgitte
Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"EM1 Syd anbefales ikke"

Solgte leiligheten etter min avdøde mor , noe som i seg selv var en større belastning . Men jeg så ikke for meg at jeg skulle måtte oppleve et eiendomsmeglerfirma som oppførte seg som om jeg var en stor byrde for de. Det startet dårlig med at megler ankom salgsmøte 15-20 min for sent, bare det tilsier at jeg ville ha avsluttet samarbeidet på flekken, men måtte bli værende da det var maktpåliggende å få solgt leiligheten . Dessverre rettet ikke førsteinntrykket seg opp . Det ble verre. Megler fylte t.o.m ut hjemmelsdokumentene feil. Dette ble fanget opp i siste liten av advokaten som bistår meg I går ankom jeg leiligheten for å sjekke at alt var på stell før overtakelse. Meglere. hadde ikke engang fjernet visningsmateriell etter visning. En visning som ble avholdt for 3 uker siden. Dette måtte jeg -som oppdragsgiver- fjerne . Eiendomsmegler 1, Syd skal få pluss for markedsføringen av leiligheten var bra , men som jeg strengt talt solgte via et kuppebud . Og etter råd fra megler , men dette var et råd jeg selv også resonnerte meg til Alt annet var mindre god opplevelse for meg som oppdragsgiver . Jeg kan ikke /ønsker ikke anbefale EM1 Syd til noen.

Kundetilfredshet
Vurderer å bytte selskap
"Gjelder kvinnelig eiendomsmegler"

Kvinnelig eiendomsmegler på eiendomsmegler 1 Lambertseter MÅ UNNGÅS. UPROFESJONELT OG RETT OG SLETT FREKK.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Ingen tilbakemeldinger"

Får ingen tilbakemeldinger. Når man Sender sms er det ingen svar . Vi føler at vi maser. Vi får ikke vite om de som er interessert i huset fremdeles er det.. veldig dårlig .. vi begynner å bli lei hele Eiendomsmegler 1 ..

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Budrundeprosess
Vurderer å bytte selskap
"Ikke til å stole på......."
1 syns denne omtalen er nyttig

De bommet helt på prisantydning for å få oppdraget, altså alt for høyt. Tar ikke telefonen, følger ikke opp noen ting, interessente kjøpere tok direkte kontakt med meg siden de aldri fikk tak i megler. Megler foreslo etterhvert veldig lav prisantydning for å lokke potensielle kjøpere til visning, sa at jeg ikke trengte å selge på antydning hvis jeg ikke ville. Jeg betalte 16000 for stylist, det ble fjernet før visning, da var det tomt. Jeg visste ikke noe om det. Søte og entusiastiske til de har fått oppdraget.

Cathrine
Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Budrundeprosess
Vurderer å bytte selskap
"Hold unna Eiendomsmegler1 Stovner"
1 syns denne omtalen er nyttig

Alt så profesjonelt ut frem til jeg skrev under kontrakten. Da sluttet megleren å svare på mail/tlf (eller gjorde det etter tre dager i beste fall) Måtte pushe på h*n med alt. Fra jeg fikk beskjed om at annonsen er klar til å legge ut, tokk det en uke før det faktisk ble gjort. H*n gjorde salget til en skikkelig dårlig opplevelse .

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Budrundeprosess
"Jeg feil mann.."
3 syns denne omtalen er nyttig

Ble oppringt å bedt om å endre min budfrist. Selv om annet bud hadde samme bud. Takket nei til det å bad megler kontakte huseier for aksept. Fikk så ny tlf og ok om overtakelsestidspunkt ble endrer frem 1 mnd. noe som var ok. Skulle ringe kona etterpå , ser da at tekstmelding om nye bud kan gjøres muntlig. Sender da et ? hva er det. Blir da oppringt påny og megler sier nytt bud er opp 100k. Svarer har ikke fått noe motbud på sms. Etter at megler legger på kommer motbudet på sms. dvs 9 minutter etter min budfrist var utløpt.. Ber om logg og ser det budet er 1 min etter min budfrist. Ikke nok med det så ser jeg at når megler endret min overtakelses dato endret han også min budfrist fra 1315 til 1320... dette uten å si fra. Her er det bare å si. jeg var ikke den megler ville at huse skulle ha som kjøper.. Lure på om slikt er lov? ((( skuffende

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Vurderer å bytte selskap
"Eiendomsmegler1 Strømmen"
3 syns denne omtalen er nyttig

Styr unna eiendomsmegler (anonymisert) i eiendomsmegler1 på Strømmen, kranglete og går over lik for å få oppdrag, ufyselig kar.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Budrundeprosess
Vurderer å bytte selskap
"Eiendomsmegler sjekket ikke ubetalte krav, fulgte ikke opp prospektet"
4 syns denne omtalen er nyttig

Det viste seg at selger hadde flere ubetalte krav angående eiendomsskatt og felleskostnader, noe som ikke ble opplyst om (boligen selges heftelsesfri.) Videre var det angitt i salgsoppgaven at visse gjenstander fulgte med. Spesifikasjonen av disse ble tilbakevist av selger, noe som kjøper protesterte på. Megler sa st det skulle megler rydde opp i. Siden hørte vi ikke mer fra megler, dette tross gjentatte henvendelser.

Kundetilfredshet
Kundeservice
Rådgivning
Budrundeprosess
Vurderer å bytte selskap
"Lite tillitvekkende når du skal kjøpe, bommer helt på prisantydning når du skal selge"
7 syns denne omtalen er nyttig

Som potensiell kjøper av bolig støtte jeg på en megler fra dette firmaet som gjorde undersøkelsen av boligen ubehagelig - han hadde en kjøper fra sine kontakter, og var utålmodig når vi skulle undersøke boligen. Som selger av en annen bolig opplevde jeg en megler som bommet helt på pris - antagelig for å få oppdraget. Denne megleren var udugelig og kunne ikke tilføre salgsprosessen noen ting som helst. Styr unna dette firmaet, er mitt råd.

Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR