Meny

Frende Forsikring omtaler og erfaringer

2,7/5
Middels
Kundetilfredshet
Middels
Kundeservice
Middels
Skadeoppgjør
Middels
20
av 29 innen
forsikringsselskap
49%
anbefaler
Frende Forsikring

"Elendig"

Omtale om Frende Forsikring skrevet av Svennis for 27.05.2020 23.26

Frende Forsikring har totalt 503 omtaler på Bytt.no
PÅ EN SKALA FRA 1 TIL 5
Hvor fornøyd er du med Frende Forsikring?
Kundetilfredshet
Kundeservice
Har byttet selskap
"Elendig"

Elendig på fakturering, fikk rundt 3-4 fakturaer i måneden, ringte å klaget flere ganger men ble ikke noe bedre. Bestemte meg for å bytte og da fikk jeg ny faktura fra de, ringte og spurte hvorfor og da sa de at jeg ikke hadde betalt for en måned. Sendte da konto utskrift til de og da var det plutselig måneden før jeg ikke hadde betalt sendte da ny konto utskrift da kunne de ikke forklare hvorfor men må fortsatt betale. Så styr langt unna.

Svar fra Frende Forsikring
28.05.2020 08.54
Hei, dette høres ut som purringer eller en beklagelig misforståelse. Kundesenteret kan hjelpe deg å finne løsningen her.
Bytt.no
"Elendig" skrev Svennis om Frende Forsikring

Har du en tilsvarende erfaring med Frende Forsikring?
Gjør som Svennis og over 10 000 andre norske forbrukere: Skriv en omtale om Frende Forsikring du også og del dine erfaringer!

Ingen registrering nødvendig, helt anonymt og tar kun 1 minutt!

Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"Uproblematisk og grei"

Uproblematisk og grei. Ikke hatt behov for skadeoppgjør og dermed ingen erfaring med utnyttelse av dekningene

Svar fra Frende Forsikring
28.05.2020 08.54
Takk for fin tilbakemelding, Ronny! Hyggelig at du tok deg tid til det.
Kundetilfredshet
Kundeservice
Vurderer å bytte selskap
"Feilinformerer og nekter å gjøre noe med det"

Gubben ringte dere for 1-2 timer siden og fikk huden full av kjeft fra en muggen dame hos dere som VIRKELIIIG kunne trenge et kurs i kundebehandling på telefon.. Vi driver og skal ha byttet frontrute på bilen da det er en stor sprekk tvers over ruta. Gubben ringer før vi setter bilen på verksted for å dobbeltsjekke med dere at han gjør det riktig. Han får beskjed av en fyr hos dere om at det er helt valgfritt hvor han vil bytte rute. Flott, tenker vi, og setter bilen på verkstedet vi pleier å bruke. Får deretter en telefon fra verkstedet om at dere har gitt dem avslag på papirene de sendte til dere. Gubben ringer dere da opp igjen for å høre hva som er galt. Da snakker han med en annen fyr som gir noen svar her og der og sier at nei det er ikke valgfritt likevel fordi dere har avtaler med visse bilglassfirma og dermed må vi velge en av de.. Gubben forstår ikke helt hvordan det kan være tilfelle og ringer så opp igjen i dag for å høre om han har forstått riktig og for å forklare at nå står jo allerede bilen på verksted fordi noen hos dere har sagt det var greit. Han blir møtt med kjeft og avbrytelser og en frekkhet som ikke ligner grisen av dama han kommer i kontakt med hos dere. Han prøvde å være vennlig til tross for tonen han ble servert, og han prøvde å forklare at når det sitter noen hos dere og informerer feil så kan ikke vi få skylden for det. Da må faktisk dere passe på at alle deres ansatte vet hvordan dere gjør ting, og i tillegg klare å formidle det. Denne dama han snakket med, lot han ikke fullføre en eneste setning, avbrøt, skreik, var skikkelig forbanna som om gubben hadde fornærmet forfedrene hennes på noe vis, og etterhvert valgte hun å avbryte ved å si «hadet! HADET!!» hver gang han prøvde å forklare at han ikke mente det som kritikk ved å melde fra om feilinfoen, men mer som et hjelpende tips.. Hvorfor så vanskelige? Og hvorfor så frekke? Har aldri hørt på makan! Dere burde faktisk vurdere å bytte navn om dere tenker å fortsette med sånn behandling av kundene deres. Just sayin.. misvisende navn.. Og nå sier dere sikkert noe med «ja men i forsikringsavtalen han har signert står det sånn og sånn..» men det hjelper da vel lite når han faktisk ringte dere på forhånd og sjekket, og så får kontrabeskjed først ETTER at bilen er levert.. håper dere skjønner hvor sinnsykt frustrerende det er når man får denne behandlingen.. det er ikke greit..

Svar fra Frende Forsikring
28.05.2020 08.02
Hei, kan dere sende oss denne klagen på en måte som gjør at vi kan se på saken? Har aldri før hørt påstander om at noen hos oss skriker i telefonen, det pleier ikke være nødvendig. Bruk gjerne klageskjema på frende.no eller e-postadressen dere allerede har på saken.
Slik får du den beste og billigste forsikringen!
Helt gratis Raskt Uforpliktende
Kundetilfredshet
Kundeservice
Skadeoppgjør
Vurderer å bytte selskap
"Bra. Men dyrt"

Fornøyd men dyrt.. Så prøve noe som er rimelige.

Svar fra Frende Forsikring
28.05.2020 08.02
Hei Kasim, godt å høre at du er fornøyd med det meste. Ta gjerne en telefon til oss for en gjennomgang av avtalen din.
Kundetilfredshet
Kundeservice
Skadeoppgjør
Har byttet selskap
"Vanskelig"

Billig selskap, men veldig vanskelig når det kjem til utbetaling. Kjem ikkje til å bli kunde her flere ganger!

Frende Forsikring har totalt 503 omtaler på Bytt.no
Søk Bytt.no
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR