Sammenlign. Bytt. Spar.
HUS & HJEM
BEDRIFT & BORETTSLAG
MIN BYTT
BYTT.NO
Oppdatert april 2024

Se alle forsikringene din bedrift må ha

Lovpålagte bedriftsforsikringer - Dette må du ha

Dine ansatte skal ikke være redde for å bli skadet mens de jobber for deg. Med gode forsikringer kan de ansatte føle seg trygge og utføre bedre arbeid

Se hvilke forsikringer det kreves fra din bedrift, og hvilke forsikringer du med fordel kan droppe
Se hvilke forsikringer det kreves fra din bedrift, og hvilke forsikringer du med fordel kan droppe

Lovpålagte bedriftsforsikringer

Som bedriftseier så plikter du deg til å forsikre dine ansatte. Dine ansatte skal ikke stå økonomisk ansvarlig, for å utføre et arbeid for deg. Det er derfor viktig for nye bedrifter å sette seg inn i regelverket, og passe på at du har alle forsikringene din bedrift må ha.

Det finnes stor forvirring blant bedriftseiere og gründere når det kommer til hvilke forsikringer en bedrift ha kontra burde ha. Det er heldigvis veldig enkelt og det finnes bare 1 forsikring bedriften er obligatorisk til å ha; yrkesskadeforsikring.

I de mange forskjellige yrkesgruppene i Norge så finnes det fremdeles en god del forsikringer som bedriften absolutt burde ha, som du kan lese om videre ned i artikkelen, men har du yrkesskadeforsikring så er du i minstefall på riktig side av loven.

Lovpålagt yrkesskadeforsikring

Mens dine ansatte er på jobb så er dems sikkerhet ditt ansvar, og problemer, skader og ulykker utført i regi av arbeidsgiver skal ikke gå negativt ut over dine ansatte. 

På samme måte som når du sier: "Husk å bær med ryggen, og vær forsiktig i trappa" til den personen du har spurt om hjelp til å bære ned kjøleskapet, så har du også et ansvar for dine ansatte som utfører arbeid for deg. 

Med en yrkesskadeforsikring så er dine ansatte forsikret mens de er på arbeid, og alle skader, uhell, medisinsk invalitet og i værste fall dødsfall, gir krav på erstatning fra din yrkesskadeforsikring. Det stilles ingen krav til hvilket forsikringsselskap din bedrift må benytte seg av, og alle yrkesskadeforsikringer er lovpålagt å dekke skade eller sykdom.

Her kan du med andre ord velge den billigste forsikringen med god samvittighet. Les mer om yrkesskadeforsikring her

Yrkesskadeforsikring gir erstatning for:

  • Tap av nåværende og fremtidig inntekt
  • Ménerstatning
  • Erstatning ved dødsfall
  • Merutgifter, påførte og fremtidige
Ménerstatning: Hvis du får varig medisinsk mén som følge av yrkesskade eller yrkessykdom har du rett til ménerstatning.

Se tilbud og pris på ulykkesforsikring i vår anbudstjeneste for bedriftsforsikring

Forsikringer bedriften burde ha

(Trykk på den forsikringen du ønsker å sammenligne)

Mange bedrifter og vikrsomheter leier kontorlokaler av forskjellige utleiere, og har som oftest forsikret kontorlokalene via utleier, men for de bedriftene som eier sine egne lokaler så kan det koste bedriften din enorme summer dersom noe uheldig skjer og at lokalene står igjen som ubrukelige.

Les mer om eiendomsforsikring

Ansvarsforsikringer er forsikringer som skal dekke de forskjellige ansvarsområder en daglig leder eller bedrift har. Ansvarsforsikringer er en egen kategori av forsikringer og inneholder noen forsikringer som er verdt å ha som blant annet advokatforsikring, cyberforsikring og styreansvarsforsikring

Advokatforsikring hjelper deg med juridiske kontrakter, tvister, prosessrisiko og veiledning, mens styreansvarsforsikring dekker styrets personlige og økonomiske ansvar ovenfor bedriften. Cyberforsikring er forsikringen som hjelper deg med å forebygge dataangrep, men også komme seg raskere igang igjen etter et eventuelt dataangrep.

Les mer om ansvarsforsikring

En personforskring er en type forsikringer som skal dekke de ansattes behov. Her kan man forsikre det meste, men de mest vanlige er ulykkesforsikring, som dekker skader og uhell som skjer utenfor jobb.

Man har også sykeavbruddsforsikring, som dekker tapte kostnader hvis daglig leder eller nøkkelpersonell er sykemeldte, og helseforsikring for bedrift som gir de ansatte tilbud om raskere medisinsk behandling

Les mer om personforsikring

For noen bedrifter så er en transportforsikring høyst nødvendig. Transportforsikringene går for det meste på å forsikre egne, eller kjøpte varer under transport, men kan også utvides til å dekke skader produktet ditt påfører andre mennesker eller gjenstander.

Transportfirmaene erstatter kun 200 kroner per kilo med ødelagte varer, og erstatningskravet går kun på vekt, og ikke verdi. Dersom du frakter ekslusive vesker og merkeklær vil erstatningssummen du får fra transportøren bare så vidt dekke verdien til glidelåsen på den ene veska. Med transportforsikring så får man hele varens verdi erstattet.

Les mer om transportforsikring

Dersom din virksomhet driver et landbruk så finnes det mange forsikringsselskaper som har egne forsikringsavtaler til landbruk. En egen dyreforsikring vil ikke gi deg like skreddersydde forsikringsvilkår som en landbruksforsikring med dyrebeskyttelse inkludert for eksempel.

Ofte er det røffere terreng på et landbruk, og en god del flere forhold som kan gå galt, så det er høyst til å anbefale at du velger 1 landbruksforsikring, og ikke egne forsikringer.

Les mer om landbruksforsikring

Finn den beste bedriftsforsikringen på Bytt.no

Bytt.no har utviklet en anbudstjeneste for bedriftsforsikringer hvor du enkelt kan starte en priskrig på dine forsikringer. Enten om du trenger ny forsikring, eller om du bare ønsker å bytte til en billigere en, så hjelper Bytt.no deg.

Du velger enkelt hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, for deretter å få tilbud fra flere forsikringsselskap, som alle er like ivrige på å få deg som kunde. Vi sender varsel til selskapene at du er på jakt etter en ny forsikring til din bedrift som tvinger selskapene til å nedjustere prisen på forsikringen for å kunne kapre deg som kunde.

Bilforsikringer bedrift

Prisforskjellene på bilforsikring varierer stort, og bedriftsmarkedet er intet unntak. Les mer om hvilke type bilforsikring til bedrift som finnes og lær mer om forskjellene.

Bilforsikring bedrift

Ansvarsforsikringer

Gode ansvarsforsikringer holder driften i gang, selv om det oppstår vanskelige tvister eller alvorlige dataangrep. Les mer og finn riktig ansvarsforsikring til din bedrift.

Ansvarsforsikring bedrift

Helseforsikringer

Unngå lange sykemeldinger med en god helseforsikring for din bedrift. Få raskere medisinsk behandling for dine ansatte og hold sykefraværet nede.

Helseforsikring bedrift

Landbruksforsikringer

Lønner det seg å gå for enkeltforsikringer, eller å forsikre hele landbruket under samme forsikring? Lær mer om de ulike typene landbruksforsikring.

Landbruksforsikring

Personforsikringer

Gode personforsikringer for din bedrift er viktig for de ansattes trivsel og innsats i jobben. Lær mer om de ulike typene personforsikringer og finn riktig forsikring til din bedrift.

Personforsikring bedrift

Eiendomsforsikringer

Sikre dine arbeidslokaler med eiendomsforsikring for bedrift. Les mer om de ulike eiendomsforsikringene og få flere tilbud på dine lokaler.

Eiendomsforsikringer bedrift

Derfor burde din bedrift ha styreansvarsforsikring

Veldig få bedrifter har styreansvarsforsikring, selv om man som styremedlemm kan ende opp med å stå økonomisk ansvarlig hvis en bedrift går konkurs.

LES MER

Ulykkesforsikring til bedrift - Se alternativene

På Bytt.no kan du enkelt sammenligne de forskjellige bedriftsforsikringene, og en ulykkesforsikring er forsikringen dine ansatte vil sette pris på

LES MER

Sikre din bedrift - Dette er traktorforsikring

Trenger man full kasko til traktoren, eller går det greit med vanlig ansvarsforsikring. Riktig valg kan spare deg for flere tusen kroner årlig

LES MER

Spar tid og penger for din bedrift

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi og har siden 2012 hjulpet flere hundre tusen brukere med å finne de beste og billigste forsikringene.

Enten din bedrift trenger nye forsikringer eller ønsker å bytte til noe bedre og billigere så kan vi hjelpe deg. Velg hvilke forsikringer du ønsker tilbud på, og motta skreddersydde tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

NYLIGE OMTALTE FORSIKRINGSSELSKAPER
Søk blant tusenvis av selskaper
Sammenlign tusenvis av tjenester
AVBRYT
OK, JEG FORSTÅR